Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Договорот за тип В за новите стипендии ќе се потпиши после локалните избори, и ќе биди зголемена стипендијата за 500 ден. од месец, поточно наместо 22 500 вкупно, ќе се земат 27 000 ден. исто колку и тип Б.
А договор за В има?

Соопштение: резултати од конкурсот за студентски стипендии тип В (2012/2013) дополнети со Договорот

А што е со тип А ? Разбравме за Б и за В, но за А не видов никаква информација.

А што е со тип А ? Разбравме за Б и за В, но за А не видов никаква информација.

Ако не се лажам на тип А и на информатичарите им беа исплатени по 3 рати уште пред нова година... или грешка сум ?
Овие информации што ги наведов се за студентите за продолжените стипендии на кои првпат ќе им биде исплатен дел од ратите.

Ако не се лажам на тип А и на информатичарите им беа исплатени по 3 рати уште пред нова година... или грешка сум ?
Овие информации што ги наведов се за студентите за продолжените стипендии на кои првпат ќе им биде исплатен дел од ратите.
Mоже од продолжените да имало нешто пуштено,ама за новиве не .. Очигледно треба да си чекаме уште.

Ги иплатија стипендиите од тип Б зошто Ставре имаше напишано дека во понеделник ке се исплаттеле ај аку има некој проверено нека кази да не одам до банка за џабе :)

Mоже од продолжените да имало нешто пуштено,ама за новиве не .. Очигледно треба да си чекаме уште.
Ги иплатија стипендиите од тип Б зошто Ставре имаше напишано дека во понеделник ке се исплаттеле ај аку има некој проверено нека кази да не одам до банка за џабе :)

На тип А,Б,В од продолжените им се исплатени по 5 рати и на тип В од новите исто 5 рати (проверена информација).
Е сега кога ќе стигнат парите тоа зависи од банката. На стопанска веќе се префрлени, на УНИ и НЛБ кажаа после 16:00, за другите немам информации.

едит: Префрлени се пари и за новите стипендии тип А и Б исто по 5 рати.

А бе луѓе задржуваат некоја камата во банката? Ми имаат стигнато некои си 13.200 илјади. Ни 4 ни 5 рати ова...

На тип А,Б,В од продолжените им се исплатени по 5 рати и на тип В од новите исто 5 рати (проверена информација).
Е сега кога ќе стигнат парите тоа зависи од банката. На стопанска веќе се префрлени, на УНИ и НЛБ кажаа после 16:00, за другите немам информации.

А за информатичарите ќе има нешто или они уште ќе чекат?

Ме интересираат информации околу добивање стипендија за постдипломски студии во странство, кои услови треба да бидат исполнети, како се аплицира, како оди целата процедура и слично?

Има некој со такво искуство?

А бе луѓе задржуваат некоја камата во банката? Ми имаат стигнато некои си 13.200 илјади. Ни 4 ни 5 рати ова...

Камата на дебитни картички не постои и банките мислам дека не земаат, додека провизии и тоа како. Најдобро отиди во филијала и побарај си извод со сите трансакции, па ќе видиш што се случило.

едит: Префрлени се пари и за новите стипендии тип А и Б исто по 5 рати.[/quote
На тип А,Б,В од продолжените им се исплатени по 5 рати и на тип В од новите исто 5 рати(проверена информација).

мене ми пустиле продолзена стипендија

Има некој од информатичарите што има ги има добиено и другите 2 рати?

На која адреса да го пратам приговорот ? Се јавив во МОН ама една нељубезна госпоџа брзопотезно ме откачи. Фала.

На која адреса да го пратам приговорот ? Се јавив во МОН ама една нељубезна госпоџа брзопотезно ме откачи. Фала.

На истата каде што ги прати и документите за стипендија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom