RocknRolaa
Rafa Para Siempre
- Член од
- 21 февруари 2010
- Мислења
- 6.869
- Поени од реакции
- 9.740
Девојка излезе дека е митско суштетство.
на пример јас на фејсбук ги барам пошто ретко ми се дават пари за у кафич,плус може и ништо да не најдиш......А зашто постојано кога некој ќе спомне за девојка веднаш се подразбира диско, кафич и сл.
Зарем непостои никаква можност да се дојде до девојка на друго место !!!
Или денеска се се сведе на тоа, на кич, на турбофолк, на диско-кафич ... кафич-диско ... алкохол и сл. ... тотален кич-тренд на живот !
на пример јас на фејсбук ги барам пошто ретко ми се дават пари за у кафич,плус може и ништо да не најдиш......
Зборам за во реалноста, не за по интернетов ...на пример јас на фејсбук ги барам пошто ретко ми се дават пари за у кафич,плус може и ништо да не најдиш......
Извини а ти каде ѓи наоѓаш девојките? На тротар, пред фонтаната на Аце Велики, по огласи или пак по фабрики и фирми ?? Баш ме интересира !А зашто постојано кога некој ќе спомне за девојка веднаш се подразбира диско, кафич и сл.
Зарем непостои никаква можност да се дојде до девојка на друго место !!!
Или денеска се се сведе на тоа, на кич, на турбофолк, на диско-кафич ... кафич-диско ... алкохол и сл. ... тотален кич-тренд на живот !
На интернет и у библиотекаИзвини а ти каде ѓи наоѓаш девојките? На тротар, пред фонтаната на Аце Велики, по огласи или пак по фабрики и фирми ?? Баш ме интересира !
A што има лошо(или заостанато) во тоа да запознаеш девојка(или другарка нека е) на улица(тротоар ко што викаш), во автобус, воз, продавница, училиште, факултет, работно место и.т.н. и.т.н. Или не тоа е веќе заостаната работа нели и според ’’модерните’’ принципи мора да бараш девојка исклучиво во кафич/диско...(демек сите 100% и машки и женски дремат по кафичите и диската) !Извини а ти каде ѓи наоѓаш девојките? На тротар, пред фонтаната на Аце Велики, по огласи или пак по фабрики и фирми ?? Баш ме интересира !
Абе ти видовит си бил ...На интернет и у библиотека
Јас растурам по шопинг центри Интернет веќе е застарено овде, мада има некој сајтчиња ептен на место. Денес си има апликации за смарт телефоните и ти кажуе у радиус од 10км кој жени се логирани и спремни за журка. Можеш да им ги гледаш фотките на телефонот. Пристојно испраќаш покана за на кафе и за 10 мин веќе сте у кревет. Јебеш кафичи, дискотеки и ФБ soooo ninetiesA што има лошо(или заостанато) во тоа да запознаеш девојка(или другарка нека е) на улица(тротоар ко што викаш), во автобус, воз, продавница, училиште, факултет, работно место и.т.н. и.т.н. Или не тоа е веќе заостаната работа нели и според ’’модерните’’ принципи мора да бараш девојка исклучиво во кафич/диско...(демек сите 100% и машки и женски дремат по кафичите и диската) !
Абе таа замислена ’’модерност’’ еднаш кад-тад ќе им удри/падне врз глава на луѓето ... ама незнам кога ќе биде тоа ...
--- надополнето: 10 март 2013 во 00:48 ---
Абе ти видовит си бил ...
Лесно ти е тебе со нормален свет таму.Јас растурам по шопинг центри Интернет веќе е застарено овде, мада има некој сајтчиња ептен на место. Денес си има апликации за смарт телефоните и ти кажуе у радиус од 10км кој жени се логирани и спремни за журка. Можеш да им ги гледаш фотките на телефонот. Пристојно испраќаш покана за на кафе и за 10 мин веќе сте у кревет. Јебеш кафичи, дискотеки и ФБ soooo nineties
Ептен австралиски го напраи муабетов сега, вие машина за перење имате ли?Јас растурам по шопинг центри Интернет веќе е застарено овде, мада има некој сајтчиња ептен на место. Денес си има апликации за смарт телефоните и ти кажуе у радиус од 10км кој жени се логирани и спремни за журка. Можеш да им ги гледаш фотките на телефонот. Пристојно испраќаш покана за на кафе и за 10 мин веќе сте у кревет. Јебеш кафичи, дискотеки и ФБ soooo nineties
Ајде дечки да ве чуеме...Ако има ДАЈТЕ овде споделете. Апликацијата за која зборам се вика WeChat и е една врста кинески Yahoo Msgr. Убавината е што можеш да разгледуваш според твојатата локација и ти дава луѓе на 10км радиус. СЕКАДЕ кај што има кинези ова работи. Ја имам користени низ азија ама и во Лондон .Ептен австралиски го напраи муабетов сега, вие машина за перење имате ли?
Мислиш дека нема кај нас такви апликации?