Досаден сум а?

Чисто да си водам евиденција за тоа за колку време сме оделе до крст и назад сосе паузите

Нов рекорд 3 саати и 30 минути

Само одењето и враќањето без седењето на крст 2 саати и 40-тина минути

Плус ново патче си најдовме, многу полесно од она од средно што цепа нагоре. Од кај мене до крстот само со една пауза кај Марково крувче

Со побрзо темпо има за помалку од саат да сме на крст

Назад не фати дожд и имаше кал до колена затоа толку време испадна за назад, пошто ќе се утепавме по тоа карпите. Како маневрираме, велеслалом меѓу дрвјата, од едно на друго, само трчаш надоле

Ти се верува ли дека на патот пред крстот има
НАКИТЕНА ЕЛКА???

Каква кондиција сум набил сабајле на крст, доаѓам јадам па одам на баскет, доаѓам
се туширам и право на искачање и плус вечерта пешанка до дома.
Враќањето на формата од кога бев средно и основно особено

Сега како сум уморен, легнувам и не се мрднувам.
А утре се знае што следува. Вардар
Доста беше за розовото. Ти ебам митинзите и изборите, преку тасета веќе.
Ги собрале денес цела Македонија во Скопје. Си ги донеле уште од сабајлето, наредиле 100 автобуси пред универзална, и цел град во хаос.
Опнале ранците, земале апаратите, сите трговски центри преполни, кој се слика, кој купува

Гордо застанати, цели ленти им ослободиле, извадени знамиња месен комитет бла бла, Македонски знамиња се орат, одат напред некои копачи разбацани.Поминува од друга лента некоја кола, свирнува и овие се палат, ајдеееее драње до посерување. Одење во групи, строго два по два. И така цела колона чекаме да помине улицца додека се прават редици до немај каде. Автобусите пренасочени сите во една иста насока, чекаш како вол.
Се мажишта во државава, ама сите се мажишта кога се препуцаваат со Грци или некои што неможе да им вратат, мажишта кога треба меѓу себе очи да си копаат за партии, а пред орелот викаат само... мјау...
Ги гледам како поминуваат и им давам само еден тежок фејспалм, мислам дека челово уште ме боли.
Греотакако се злоупотребува младината во Македонија.