Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Ме претрка колегата.

Предметот е многу корисен. Поготово за колешки како тебе, tekArtist. :P

Во прва година немора да се оди на пракса, така?

К2 лабараториски и аудиториски. (за прва)...некој? ако има нека ми прати во ЛП. Благодарам однапред :)

Ај еден совет од вас. Ученик сум втора година гимназија и сега треба да изберам подрачје за во 3та. 80-90% сум сигурен дека ќе студирам на Финки насока примена на Е-Технологија. Е сега, кое подрачје да го изберам, Математичко А, Б или Општествено А, пошто забележав дека предмети Маркетинг и Менаџмент има и на Финки.

Ај еден совет од вас. Ученик сум втора година гимназија и сега треба да изберам подрачје за во 3та. 80-90% сум сигурен дека ќе студирам на Финки насока примена на Е-Технологија. Е сега, кое подрачје да го изберам, Математичко А, Б или Општествено А, пошто забележав дека предмети Маркетинг и Менаџмент има и на Финки.

Маркетинг и менаџмент зависи на кој смер. На примена на е-технологии ги има. Ама не ти треба некакво предзнаење за тоа, па најдобро да одиш на Математичко А зошто ќе ти треба математиката.

Во прва година немора да се оди на пракса, така?

Не знам како е со новиве смерови. Нас лабораториските по Основи на електротехника ни ги рачунаа како пракса во и 1ва година. За ИКИ зборам.

Има некоја збирка со задачи по АОК,за темите што ги работиме на аудиториски? (бројни системи,конверзија,аритметика,тежински/нетежински кодови,кодови за откривање и поправање грешки?) На слајдовите има само по неколку основни примери,и чисто сумјам дека такви би се паднале на колоквиум.

Има некоја збирка со задачи по АОК,за темите што ги работиме на аудиториски? (бројни системи,конверзија,аритметика,тежински/нетежински кодови,кодови за откривање и поправање грешки?) На слајдовите има само по неколку основни примери,и чисто сумјам дека такви би се паднале на колоквиум.
Најверојатно ке паднат задачи со иста тежина како од аудиториски, не треба да се очекува покомплицирано нешто, ова асистентот ми го кажа.
И јас би сакал да видам некоја збирка за АОК , ако има , или пак некои туторијали кај што добро се објаснати(без мн. вртење во круг со формуилите) како се решаваат задачите. Можеби на youtube може да се најде нешто, немам сеуште побарано, ако најде некој нешто добро нека стави линк тука.

Дечки, јас се извинувам што вака ви улетувам во темата, но дали има некој материјали по Микропроцесори да ми прати ? Конкретно ми треба за 8085/8086.

Дечки, јас се извинувам што вака ви улетувам во темата, но дали има некој материјали по Микропроцесори да ми прати ? Конкретно ми треба за 8085/8086.

Еве ти за 8085/8086 материјали и некои решени задачи:

https://www.dropbox.com/sh/at9lgh7qdu2fa6y/wPv_HkgDfs
--- надополнето: 12 март 2013 во 21:01 ---

Што предмет е ова АОК? Еве ти задачи какви што бараш, јас ги имав нив по архитектури:

https://www.dropbox.com/sh/kgondetaod3h51p/CDhQ8Cd7h6

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom