Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај еден совет од вас. Ученик сум втора година гимназија и сега треба да изберам подрачје за во 3та. 80-90% сум сигурен дека ќе студирам на Финки насока примена на Е-Технологија. Е сега, кое подрачје да го изберам, Математичко А, Б или Општествено А, пошто забележав дека предмети Маркетинг и Менаџмент има и на Финки.
Кој ти предава Бази?
Во прва година немора да се оди на пракса, така?
Во прва година немора да се оди на пракса, така?
Најверојатно ке паднат задачи со иста тежина како од аудиториски, не треба да се очекува покомплицирано нешто, ова асистентот ми го кажа.Има некоја збирка со задачи по АОК,за темите што ги работиме на аудиториски? (бројни системи,конверзија,аритметика,тежински/нетежински кодови,кодови за откривање и поправање грешки?) На слајдовите има само по неколку основни примери,и чисто сумјам дека такви би се паднале на колоквиум.
Дечки, јас се извинувам што вака ви улетувам во темата, но дали има некој материјали по Микропроцесори да ми прати ? Конкретно ми треба за 8085/8086.
Има некоја збирка со задачи по АОК,за темите што ги работиме на аудиториски? (бројни системи,конверзија,аритметика,тежински/нетежински кодови,кодови за откривање и поправање грешки?) На слајдовите има само по неколку основни примери,и чисто сумјам дека такви би се паднале на колоквиум.
Што предмет е ова АОК? Еве ти задачи какви што бараш, јас ги имав нив по архитектури:
https://www.dropbox.com/sh/kgondetaod3h51p/CDhQ8Cd7h6