- Член од
- 28 август 2008
- Мислења
- 2.321
- Поени од реакции
- 538
Milijarda pati za ezeroto imame pisuvano. I nie se udavivme vo nego i vo protestite.
овде не се работи за убиството туку за искористувањето на албанците на исламот?Milijarda pati za ezeroto imame pisuvano. I nie se udavivme vo nego i vo protestite.
Zosto ti protestite gi gledas samo od edna strana ? Dali makedonskite "protestanti" hristijanstvoto go iskoristija ?овде не се работи за убиството туку за искористувањето на албанците на исламот?
што мислиш ти како босанец или торбеш за ова?
ама сите ( или бар голем дел )се поддржувачи на тие што го користат исламот на протести па за тоа те прашав за свое мислење ама некако гледам ептен ги браниш а после се љутиш коа збориме какви се муслиманите па кажуваш не му суди на ислам според муслиманите а јас незнам како да ги опишам албанциве кај нас дали како муслимани или како најголеми антимуслимани хммммZosto ti protestite gi gledas samo od edna strana ? Dali makedonskite "protestanti" hristijanstvoto go iskoristija ?
I ne prasuvaj me tuka za Islamot bidejki jas ispagjam kriv sekogas.
Samo ke ti kazam,od sega mozes za slucajot i ucesnicite da zboruvas a ne za nacijata. Albanci ima mnogu vo drzavava,koga site albanci bi izlegle na protestite i bi go iskoristile islamot,ke ve preplavea. Ne se Albancite 500 dusi vo mkd.
Очигледно е дека не разликуваш „Црква„ од „црква„, но не е мое да учам секого за се‘...Цркви се Мики, цркви... за тебе ако е свеедно дали ќе влезеш да се помоилиш, венчаш или кумуваш во католичка, правослкавна, протестантска, адвентистичка... црква има луѓе кои прават разлики дека тоа не е една ЦрквА туку многу ЦрквИ
brate ostavigo on ne znae drugo da razgovara , se edno isto zboruva i kaj ke mu tekne pisuva sprotivno od temata , cudno kako toa moderatorite ne go zabelezuvaat , fraeru ova e tema za prasanja za hristijanstvoto, eve so pogolemi bukvi ke ti napisam za da svatis ,Zosto ti protestite gi gledas samo od edna strana ? Dali makedonskite "protestanti" hristijanstvoto go iskoristija ?
I ne prasuvaj me tuka za Islamot bidejki jas ispagjam kriv sekogas.
Samo ke ti kazam,od sega mozes za slucajot i ucesnicite da zboruvas a ne za nacijata. Albanci ima mnogu vo drzavava,koga site albanci bi izlegle na protestite i bi go iskoristile islamot,ke ve preplavea. Ne se Albancite 500 dusi vo mkd.
MIKI,mozebi ne zabeleza.Bidejki pisuvate na pamet preporacuvam eden da dava odgovor
Ili,kako sakate.
Ke rece MIKI odnapred imam odgovor no navistina sega citam vamu Evangelie po Luka (za tesnata vrata) i gledam nesto interesno.
Tamu Isus veli deka pogresno e takvoto mislenje.
Eve gi komplet stihovite:
25 Кога домаќинот ќе стане и ќе ја затвори вратата, а ако вие останете надвор и почнете да чукате на вратата и да говорите: „Господи, отвори ни!” Тој ќе ви одговори: „Не знам од каде сте!”
26 Тогаш ќе почнете да зборувате: „Јадевме и пиевме пред Тебе; а Ти поучуваше по нашите улици.”
27 А Тој ќе ви рече: „Ви велам, не знам од каде сте? Отстапете од Мене сите, кои вршите неправда!”
28 Таму ќе биде плач и чкртање со заби, кога ќе ги видите Авраама, Исака и Јакова и сите пророци во Божјото Царство, а себеси - истерани надвор.
29 И ќе дојдат од исток и запад, од север и југ, и ќе седнат во Божјото Царство.
30 И ете, има последни, кои ќе бидат први; и има први, кои ќе бидат последни.”
31 И во истиот час пристапија некои фарисеи и Му рекоа: „Излези и оди си оттука, зашто Ирод сака да Те убие!”
32 И им рече: „Одете и кажете и на таа лисица: „Еве изгонувам зли духови и исцелувам денес и утре; и на третиот ден ќе завршам.
33 Но денес, утре и задутре, треба да патувам, зашто не бива пророк да загине надвор од Ерусалим.”
34 ”Ерусалиме, Ерусалиме, што ги убиваш пророците и со камења ги погубуваш оние, кои се испратени при тебе; колку пати сакав да ги соберам твоите деца, како квачката своите пилиња под крилја, но не сакавте!
35 Ете, ви се остава пуст вашиот дом. И ви велам: нема да Ме видите додека не дојде време да кажете: „Благословен е Оној Кој доаѓа во Господово име!”
Odma da kazam deka,navistina nemam znaenje za tolkuvanje na Evangelija,saka poznavanje istorija i mnogu dr. raboti pa se nadevam ke mi objasnis.
Vo citatite,barem za mene,jasno e deka Apostolite mislat deka Isus ke gi preceka,oti vo stihovite na domakinot mu se obrakaat so Gospodi na sto Isus jasno im dava do znaenje deka nema toj da bide domakinot i im veli deka; TOJ (a ne im veli jas ke vi odgovoram) ke vi odgovori: "Neznam od kade ste"
Za da bide uste pojasno,vo slednite citati apostolite ke go potsetat deka jadevme i pievme so nas,ne' poducuvase a Isus im veli "Toj (ne jas ke vi recam)ke vi rece: "Neznam od kade ste" Na drugi prevodi pisuva "Ne ve poznavam" Znaci ne e Bog toj koj so niv jadel i piel.
Za da bide pak uste pojasno,Isus spomnuva nekoi proroci vo zdolnite citati za da na kraj i toj samiot se narece prorok,isto kako i niv.
Во прашање е критиката Христова кон човековата гордост со своите дарови, што значи: да не се погордееме со особините кои ги имаме, оти не се наши, туку се од Бога дадени, со одредена намена и цел.Во библијата пишува1, Оној што има многу ќе има уште повеќе а оној што има малку ќе му се одземе и тоа што го има.
.
Страдењето и за предците е последица од гревовите, кои нашите предци ги сториле, а за кои (гревови) не се покајале и не ги „покриле„ со добродетел.2,И зашто мораме да страдаме за гревовите на нашите предци.
.
Таа реченица е дел/заклучок од една илустрација што Христос ја кажува во евангелието по Матеј 25-то поглавје. Можеш да го прочиташ контекстот и целата илустрација на следниов линк: www.mkbible.net (таму имаш онлајн Библија, во случај да не ти е при рака Библијата).Во библијата пишува1, Оној што има многу ќе има уште повеќе а оној што има малку ќе му се одземе и тоа што го има.
Не мораме, освен за оние кои се поврзани со смртното тело т.е. генерално се однесуваат на генетски наследни болести кои заедно со смртноста неизбежно си ги наследуваме од нашите родители, тие од нивните родители итн,2,И зашто мораме да страдаме за гревовите на нашите предци.
Ова не ми е јасно може некој да ми го објасни.
И јас сакам да прашам кој ташак бара на оваа тема твоево прашање?јас побарав мислење твое
ама ајде ке те прашам тука
Албанци против исламот
Скривајќи се зад својата вероисповед, за да демонстрираат против полициската акција, Албанците, кои во најголем дел ги сочинуваа митингарите, всушност сами му залепија етикета на исламот. Протестите беа поврзани со убиството кај Смиљковци и во свеста на сите преостанати, сосема нормално, се врежа пораката дека застанувајќи зад исконструираниот револт против МВР и државата, демонстрантите всушност сами создаваа впечаток за врска меѓу тероризмот и муслиманите, иако, наводно, основната цел беше да соопштат дека вистината е токму во спротивното ..............
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=5141291288&id=13&setIzdanie=22579
сакав да прашам што мислат муслиманите за ова?
Грешка. Според христијанството ( православието) ќе суди Исус, бидејќи Бог ( Таткото) му го дал тоа право.отец +син + светиот дух = Бог
ташакот твој спомнувај си го по дома на женскиот род а моето прашање беше за соул пошто неможел да одговори во тема ислам зш бил баниранИ јас сакам да прашам кој ташак бара на оваа тема твоево прашање?
--- надополнето: 9 март 2013 во 22:24 ---
Грешка. Според христијанството ( православието) ќе суди Исус, бидејќи Бог ( Таткото) му го дал тоа право.
П.С. Подобро и ти да се поставиш во улога на прашувач отколку на одговарач.
Tapa Fraer,nema nikakva potreba po nikogo da trcas po site temi. Mnogu me raduva navistina sto se smiri vo posledno ama ne trcaj.ташакот твој спомнувај си го по дома на женскиот род а моето прашање беше за соул пошто неможел да одговори во тема ислам зш бил баниран
нема потреба јас да прашувам само уште еднаш му кажував што всушност е Бог а не му одговарав на прашањата, значи друг пат добро прочитај ги постовита па треси зелени ок
Ти ли беше оној што продаваше култура и ги напаѓаше муслиманите за некултура?ташакот твој спомнувај си го по дома на женскиот род а моето прашање беше за соул пошто неможел да одговори во тема ислам зш бил баниран
Опасно е табула раса да земе тастатура и да пише во подфорум религија.нема потреба јас да прашувам само уште еднаш му кажував што всушност е Бог а не му одговарав на прашањата, значи друг пат добро прочитај ги постовита па треси зелени ок
Soul of space напиша:... Ne,nemam,ama ne e cudo da se rodat uste prasanja.
[/FONT]Soul of space напиша:Prasanjeto veke go postaviv.
Koj ke ni Sudi tamu;
Otecot,Sinot ili S.Duh ?
отец +син + светиот дух = Бог
зошто навика ви стана по 1000 пати да прашувате за исто па исто па си реков пред да прашаш да те потсетамTapa Fraer,nema nikakva potreba po nikogo da trcas po site temi. Mnogu me raduva navistina sto se smiri vo posledno ama ne trcaj.
Ti postavisi go prasanjeto tamu kade sto e mestoto i cekaj. Jas imam sandace i mozes i tamu da me prasas zosto ne sum odgovoril,dali neznam ili ne sakam ili......
Gledaj jas kako po vtor pat go postaviv prasanjeto na MIKI i trpelivo si cekam.
PS: Ako mi kazuvase sto e Bog,zosto toa mi go citiras prasanjeto "Koj ke ni sudi" so toj odgovor ? Se bunite. Ako ne znaete nekogas da odgovorite,pomalku e sramota da kazete deka ne znaete odkolku pogresno da odgovorite. I prethodno kazav.Posto napamet zboruvate,dogovorete se koj ke odgovara bidejki sekoj razlicito odgovarate i uste poveke si gi komplicirate rabotite.