Coca-Cola WTF?!

• Креатор на темата Креатор на темата Rickyyy
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Локација
Скопје
Ако има отворено ваква тема, однапред се извинувам и барам истата да биде избришана.
Инаку денес налетав на нешто што многу ме зачуди.
Сите ја знаеме официјалната страна на Кока-Кола на Фејсбук. Има околу 60 милиони лајкови.
Сето тоа е во ред, се додека не се појавија написи на македонски јазик на истата официјална страна.
Вака останав :vozbud:
Пишува дека КокА-Кола има нов директор и дека е Македонец. Исто така е оставено и линк до неговиот профил.
Сите нови написи на страната се напишани на македонски јазик. Се надевам не е некој хакерски напад :D

untitled.png

Баш сега отворив, навистина е се на Македонски. Ни мене не ми е баш најјасно :D

Едит:

Изгледа овие објави се на Македонски јазик само за фановите со Македонска IP адреса, затоа што гледам дека само Македонци лајкнале и коментирале...

Не верувам дека така излегува кај сите членови на страната и јас имам исто мислење со членот погоре дека ова е само за фановите кои имаат Македонска ИП адреса.

Баш сега отворив, навистина е се на Македонски. Ни мене не ми е баш најјасно :D

Едит:

Изгледа овие објави се на Македонски јазик само за фановите со Македонска IP адреса, затоа што гледам дека само Македонци лајкнале и коментирале...
Не се работи за Македонска ип адреса, скролај надоле ке видиш...

Не се работи за Македонска ип адреса, скролај надоле ке видиш...
Скролав надоле и видов објави на Англиски кои ги лајкнале странци. Што се однесува до директоров Филип Јовановски, прочитав дека во други земји ја ставале сликата од истото момче а во раката држел ливче со друго име...

Има опција за постот да биде прикажан само во Македонија... :) За сите земји прават така наместо да прават стотици страни (Coca Cola Macedonia, Coca Cola блаблабла...)

Тоа е се до ИП адресата, ако си од србија на српски ке е, али ова подоле што има на англиски ... ваљда нов систем а и плус не сме некој фактор у земјите па на мк да пишуваат..

Овие објави се само за Македонија. Да го креиравте Facebook профилот во Финска ќе ви излегуваа објави на Кока-Кола на Facebook на Фински.
Затоа постои опцијата: Прилагодено до секоја нивна објава
Capture.JPG

Не верувам дека така излегува кај сите членови на страната и јас имам исто мислење со членот погоре дека ова е само за фановите кои имаат Македонска ИП адреса.
This.

Во Етиопија на Етиопски им пишува, кај нас на Македонски. Не е нешто за :vozbud: ова.

Еве во темава да спомнам дека еднаш Џош Духамел ни честиташе 8ми септември на македонски и тоа беше legit. :D

Па сите поголеми фирми пишуваат така. Пример мене на Кока Кола и Адидас ми дава објави на словенечки јазик.

Back
На врв Bottom