Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Да напишам и јас едно резиме од случувањата во 1/8 финалниот натпревар...

Фудбалот е најгледана и најдобра споредна работа на Светот, поради грешките што се прават, грешки кои одлучуваат која екипа ќе излезе како победник, а која екипа ќе биде поразена во вакви одлучувачки натпревари... Затоа, посакувам никогаш да не се воведе технологија во фудбалот, бидејќи ако не се грешките, нема да е интересно за гледање... Победувал Манчестер многу пати што поради големи грешки на противничката екипа, што поради лоши судиски одлуки... Но, не секогаш ќе е така... Сега веќе е готово, испаднавме, и што побрзо го преболиме овој пораз, толку ќе е подобро во иднина...

Патникот во 1/4 финале беше решен токму поради голема грешка би рекол, на судијата од Турција... Да играш со играч помалку 3 минути (а не 30) Vs екипа ко Реал е = на убиство... Адреналинот и еуфоријата се намалија на 0 кај мене, кога Нани беше исклучен... 30 минути со играч помалку!?

Манчестер Јунајтед како екипа покажа дека е далеку поквалитетна од Реал Мадрид... Само слеп и необјективен може да каже дека Реал е подоминантна екипа... Можеби Реал повеќе ја имаа топката во посед, но Манчестер имаше каде каде повеќе поконкретни шанси и во двата натпревари, а да не го спомнувам поразот на Мурињо на тактички план... Реал победи поради грешката на судијата, и поради индивидуалниот потег на Модриќ (несомнено е дека имаат екипа со најдобри индивидуалци)...

За црвениот нема да коментирам, бидејќи цел свет виде кој грабеж ни го мавна Чакир...

Околу фаворизирањето на шпанските шминкерски екипи ко Реал и Барса во УЕФА... Неколку години наназад не гледам прогласување на најдобар играч и најдобар тим... Што е за гледање?
Финале Челзи-Баерн, еден е*ан играч нема во Топ 11, а да не зборам за најдобар играч... Шнајдер освојува ЛШ и Италија со Интер, финале со Холандија на СП, најдобар играч Меси (кој единствен трофеј му беше Купот на Шпанија)... Платини и компанија да можат и ќе клекнат и ќе му го издудлаат на ќепчето... Овербо ги уништи Челзи, РВП добива црвен во реваншот на Ноу Камп затоа што не го слушнал свирчето, при резултат 1-1...

По искуството од пред некоја година, каде за една недела испаднавме од сите натпреварувања, сакам само со ладни глави да се влезе на дуелот со Челзи во Недела... ФА Купот го неаме одамна освоено и добро би било да го кренеме трофејот на Вембли... 20-ката не треба да е ставена под знак прашалник :)

И да, не се палите на изјавите на Мурињо... Не дека не му е реална изјавата, но што ли ќе изјавеше да беше обратна ситуацијата? Момакот се лижи само, нели, затоа е и "специјален"...

Ова е мое реално видување на настаните... Може кој сака да ми замери (посебно во пасусот за симпатизирањето на УЕФА према Барса и Реал), ама боље ќе напишам реален пост, отколку пост со кои ќе се лижам, а ќе напишам нешто што не го мислам...

article-1245528-07EF60A1000005DC-132_468x445.jpg

image.jpg

И Невил беше поган играч, ама затоа па сега е еден од најдобрите спортски аналитичари.
Просто, не ти држи теоријата !
арогантен со силувач и тепач не се споредува !!!

Можеби со третиот јузер ќе ни објасни зошто отворил втор на здрав и прав прв јузер.

Не знам дали треба брат ми да зборува овде или јас (Шаринган или попознат како ~A~ или како шо ме нарекуваат ливерпулци самогласка :) ).
Ме фаќа страв да не ме пријавиш пак. :place:
Ќе пробам во мое име па банирај го и овој акаунт иако го користи брат ми, впрочем и не е активен тој многу на форумов само чита и чат-пат по некој коментар.
За враќање не сум во план, затоа што не е нешто што ми недостасува, затоа што ете некој сакал да сум баниран. :свиркам:

Можеби ќе читам чат-пат како гостин и то е то, поздрав!

Леле нарднава сезона 6 бода ни се нај загарантирани против Палас. Холовеј како му го лижи газот на стариот со изјавиве. Камо да можеа и Лестер и Хал да се пласираат:свиркам: али Кардиф руши просек.

малце заборавениот Македа :D Стартува за Штудгард

Не знам дали треба брат ми да зборува овде или јас (Шаринган или попознат како ~A~ или како шо ме нарекуваат ливерпулци самогласка :) ).
Ќе пробам во мое име па банирај го и овој акаунт иако го користи брат ми, впрочем и не е активен тој многу на форумов само чита и чат-пат по некој коментар.
За враќање не сум во план, затоа што не е нешто што ми недостасува, затоа што ете некој сакал да сум баниран. :свиркам:

:pos:

Брат му. Ќе ти поверуваме бе, нема проблем! Извинете за упад.

јас тоа го викам сарказам незнам за тебе до душе тебе ти е труп валенсија за разлика од влебек па како појдовно тргам од таму да се продаде он зашто велбек е каде каде подобро крило од него по твоја логика !!!!
самиот факт дека велбек игра пред руни и тука го величате покрај пораз дома ми доаѓа да повратам иако дечкото имаше шанса да збибери барем еден гол но не го направи тоа зашто нели пресинг и крило се негова позиција а не давање гол од позиција на која на голот нема ни голман но спеак ...
неиграњето и на чикарито пред велбек ми е исто така хумористично зашто квалитети за решавање утакмица независно на која било позиција да игра истиот па и позиција голман е поверојатна дека ќе постигне гол отколку велбек да излезе сам на терен и да шутира кон празен гол.

Фактот дека како аргумент цитираш некој како Мартин Кенион кој средно име му е силувач и тепач кој додека играше освен што тепаше врска немаше од животот а преку ноќ стана висок познавачќ на тоа кој како играл , го посочуваш како валидно. Смешен момент е кога ќе се каже дека Велбек играл пред руни и многу подобро го покрил и затворил најдобриот играч на светот Чаби Алонсо , и дека треба да му се додели нобелова награда за научно достигнување... цитирање на мислење кое само по себе е парадокс . Па и Шумуликовски може да го покрие Чаби Алонсо а не пак Велбек чисто информативно !!!

Провокативно но мора да се одговори со сакразам ... ете ако не ти е јасно зашто ширам сарказам !!!

Валенсија за мене не е труп, каде го имам спомнато тоа? Валенсија за мене е еден играч кој е надвор од форма кој 99% игра со повреда на колкот кој ја кријат нашите. Чисто информативно, пред некој ден искочи информација дека Керик го играл финалето ЛШ со скршен палец. Ете толку моментално ние знаеме што се дешава во тимот, кој крие повреда а кој има фул фитнес. Да бев исто како тебе, досега секој мој пост ќе се состоеше од типот „продајте го Валенсија!!!1111“ Не, јас не сакам да се продаде Валенсија, зошто знам дека има само една лоша сезона и толку, исто како што секој играч имал лоша сезона во својот тим па после се вратил на стариот јас.

Тоа што прашуваш зошто против Реал Мадрид играше Велбек а не Руни само го потврдува твоето фудбалско незнаење и гледање утакмици како да гледаш на лајвскор. Ако не забележа последниве два месеца драг Гигсу, Руни наш иако даваше голови, беше прилично слаб во man marking (нешто што Велбек совршено го направи на Алонсо) и речиси 50% од натпреварите или ја губеше топката или подаваше во противнички играчи па на неколкупати Керик мораше да прави глупи и остри фаули само за ситуацијата да не ескалира до примање на гол. Нормално, друго е кога против Норич, Саутемптон, КПР и останати Руни ја губи топката, секогаш имаш шанси за поправен, но против Реал Мадрид еднаш да ја изгубеше Руни топката или погрешно да додадеше во нивната половина, веднаш ќе се развиеше контра, Руни ќе ги кренеше рацете како што прави кога е исфрустриран и ете ги Реал Мадрид веќе пред нашиот шеснаесетник. Ако ова со и Шумуликовски можел да го покрие Чаби Алонсо го мислиш сериозно мислам дека е крајно време да се преиспиташ и да пуштиш некои видеа од натпревари на Реал Мадрид. Факт е дека Кедира и Чаби Алонсо НЕ МРДНАА од нашата средина на двомечот, тоа е фактот кој тебе ти треба драг Гигсу.

SAF: "Danny Welbeck is the best at that from a defensive point of view. Xabi Alonso controls the game for Real Madrid...[tracking back] Danny Welbeck is the best in our team'"

Да збибери гол имаше шанса и Руни, имаше шанса и РвП. Но што е иронијата? Името на Велбек ќе стои запишано во головите против Реал Мадрид, еднаш како стрелец, еднаш како асистент и тоа ти не можеш да го избришеш.

А ако мислиш дека си интересен со овие навредиве кон било кој играч на тимот не си, и можеш да му бидеш интересен само на некој рандом залутан незналица падобранец од друг фан клуб, на другите членови веќе им пречи твојот таканаречен сарказам.

Тука сум сонце, се логирам не бери гајле ти :D си реков уште после првата утакмица дека ќе се воздржам од коментари додека не заврши дуелов со Реал. Вака сега да си ти кажам, да не си ми така како потресена, според мене за првата утакмица Велбек одигра на нивоу, трчаше, покриваше го даде голот. Истата работа што ја правеа сите други околу него, со таа разлика што го даде голот. За втората, пофалните зборови што се упатени кон него, ги заслужува и клеверли, керик, гигс... значи nothing special за да го величам или да ме разубеди во мојот став со неговата игра. Покриваа и сите, покриваше и тој. Зошто него да го издвојам и да го испофалам? Дека го чувал Алонсо? Гигс го удвојуваше со Рафаел Роналдо така да исто и он ја има истата заслуга ко Велбек, заслугата што ти ја препишуваш само нему. Клеверли/Керик исто. Што да ти кажам Велбек е играчиште или дефинитивно му покажа на светот дека заслужува место во стартни 11 и дури и со слаба форма? Не, нема да го кажам тоа заради тоа што едноставно е - не е така.Знај дека а ко дојде ред да покаже на терен тоа што се очекува од него, и тоа заради кое што е ставен на терен - Од мене ќе ги добие позитивните критики,нема да мавам со глава у ѕид, али гледам дека нема да биде. Ок е, изигра на ниво и во двата натпревари, посебно првиот, со Норич да не зборам, неможеше да помине без тие негови смешни падови, али ај да не мешаме сега, ќе гледаме до крај сезона премиер, ФА куп па ќе правиме муабет за неговите настапи. Сигурен сум дека нема да ме побие. We okay now? :)
Е драги мои ова е лицемерието кои го покажуваат глобалниот дел странски фанови на Манчестер Јунајтед. Нашиот драг Дарси од целодневно тупење дека од Велбек нема да стане играч, дека не го бива за ништо, дека не знае да води топка, дека нема појма од животот, се префрла на реплики од типот „Абе добро изигра ама види и другиве изиграа добро, што да правиме сеа зашо да не ги фалиме?“ Изиграа бе другарче, не викаме дека не. Ама какви постови имаше во фан клубов тогаш кога беше на дискусијата?

Немаше пост кој состоеше една реченица : „Ќе видиме против Реал Мадрид што ќе направи па ќе видите дека не го бива ама ИЧ!!!!!!!!!!!“

Зошто сега одличното издание на Велбз го криеш под сукњата на Клеверли, Рафаел, Еванс и остали? Еве видовме против Реал дека го бива, и сега веднаш имаш нов аргумент од типот ќе видиме до крајов на сезонава дали ќе ме разубедел. Знам дека длабоко во себе знаеш дека истреска глупости пред месец дена и сега пробуваш да се покриеш со смешни реплики од типот да почекаме до крајот. Како да не е доволно што цел свет уште пишува статии за Дени наш, сите менаџери го фалат, тебе требало да те разубеди.. Нема што да чекаме веќе Дарси, Велбек тебе веќе те поби и сега си само давеник кој се фаќа за сламка. Ама не е страшно да се покаеш.

И не, немојте да помислите дека ви солам памет за нешто. Туку само ви ги побивам фактите кои ми ги произнесувате во некаква самоодбрана. И тоа што ме иритира кога некој ми напаѓа играч од клубов а од другата страна имате менаџер низ чии раце поминале едни од најдобрите фудбалери во светската историја и сигурно 100 пати повеќе од нас знае кој каде и што треба да прави.

;)

P.S. Wayne Rooney's representatives have denied the recent media reports and told MUFC and the striker himself are happy.

Да бе, брат му. Нема јас што да те пријавам ниту па јас сакав да те банирам, не туку треси зелени, системот сам ќе те елиминира каде и да е. Биди ми поздравен.

:pos:

Брат му. Ќе ти поверуваме бе, нема проблем! Извинете за упад.

Секој втор баниран се вади со тоа - брат ми беше.

Ilumious

Нема да трошам зборови и тастатурава да ми се излитува заради некој си небитен особено на форум.
Нема да се мачам да пишувам дали го користел брат ми јузеров или не. Како сакаш сфати, брат ми сакаше да има јузер на форумов, ама јас си реков ај ќе си направам нов, овој за него ама што е тука е. Како што реков некој сакал да бидам баниран. :sneaky:

Фала на поздравот, ми значиТ (м)ногу!

П.с. ова пријателчево твое Радлер или попознати како Даворче или уште поточно за тазе членовиве Вори:icon_lol:,
не ли беше претходно на форум или тоа пу-пу не се важи?
;)

Ilumious Почнав да ти го читам постот и кога видов дека ги споредуваш руни во напад и велбек во одбрана престнав да читам . руни е господ бог за одбрана пресинг трчање и покривање на сите позиции па дури и на голманска . не е во форма да но руни и на терен да стои е покорисен поради влијанието на играта , мотивацијата и авторитетот помеѓу останатите играчи.

Дали знаете дека кога пишувате мегаломански постови 95% нема да прочитаат, а 5% ќе почнат да читаат и ќе баталат?

Гигси погоре е потполно во право, токму тоа сакав да го доловам во претходен пост...

И стварно што бидна со Чичарито? Зошто толку малку го играме?

Срам да ви е ако за тоа што се случи обвинувате некој од играчите или не дај Боже Фергусон. Додека не се случи црвениот картон, имавме предност од 1:0 и комплетна контрола на натпреварот, Реал до тогаш не направи ниту една 100 %-на шанса. Нани ми е еден од поодбивните играчи во клубот, но апсолутно не гледам никаква кривица во него за поразот. Не играше одлично, но беше повеќе од просечен. Имаше неколку добри продори, направи асистенција... за црвениот картон немаше никаква намера, не ни знаеше каде е Арбелоа, цело време ја гледаше топката како паѓа и кога веќе немаше ни теоретски шанси да се избегне ударот го забележа Арбелоа дека е пред него. На таков начин да се обидува играч да смири топка на средина на терен, не е прв пат, се случувало многу пати и исто така често се случувало противнички играч да настрада заради невнимание, но не памтам некој да добил црвен картон заради тоа. Велбек исто така си беше супер, ѕверски си ја заврши неговата работа додека не го исклучија Нани. После тоа, знаев дека тешко ќе издржиме. И јас се зачудив кога видов Руни е на клупа, но да не беше катастрофалната грешка на Чакир, тоа ќе беше едно од најдобрите изненадувања на Ферги во последните 5-6 години.

Ќе кажам само секоја чест за Мурињо, тој барем имаше доблест да признае дека подобриот тим изгуби. А навивачите на Реал што при здрави очи ме убедуваат дека тоа било заслужен црвен картон на Нани и се прават на три ипол кога ќе им спомнам за фаулот на Арбелоа од 27-ма минута или за фаулот на Варан од претходниот натпревар, ми доаѓа да ги убијам. Ете толку сум накурчен и изнервиран од поразов. Да ти ебам глупите судии...

Ќе кажам само секоја чест за Мурињо, тој барем имаше доблест да признае дека подобриот тим изгуби. А навивачите на Реал што при здрави очи ме убедуваат дека тоа било заслужен црвен картон на Руни и се прават на три ипол кога ќе им спомнам за фаулот на Арбелоа од 27-ма минута или за фаулот на Варан од претходниот натпревар, ми доаѓа да ги убијам. Ете толку сум накурчен и изнервиран од поразов. Да ти ебам глупите судии...
Буквално истото искуство....:cenzura: неми се кога ќе им ги спомнеш тие ситуации.

Буквално истото искуство....:cenzura: неми се кога ќе им ги спомнеш тие ситуации.

Ќути брате... 10 ебани години го чекам овој ебан натпревар и сум енормно разочаран што го изгубивме на ваков начин. Кога го видов црвениот картон бев толку шокиран што неколку минути не кажав ништо, а во себе си помислив сигурно го опцул Нани, го удрил, плукнал или нешто слично па затоа му дава директен црвен. Толку не сум се изнервирал ни кога паднав за еден ебан гол за 2 000 евра, сеуште ме болат рацете од удирање во земја и во ѕид. Како можеше бе еј... да даде Господ да има јака жена и да нема со што да ја ебе да му ебам племето планинарско.

Ќути брате... 10 ебани години го чекам овој ебан натпревар и сум енормно разочаран што го изгубивме на ваков начин. Кога го видов црвениот картон бев толку шокиран што неколку минути не кажав ништо, а во себе си помислив сигурно го опцул Нани, го удрил, плукнал или нешто слично па затоа му дава директен црвен. Толку не сум се изнервирал ни кога паднав за еден ебан гол за 2 000 евра, сеуште ме болат рацете од удирање во земја и во ѕид. Како можеше бе еј... да даде Господ да има јака жена и да нема со што да ја ебе да му ебам племето планинарско.
Деснава рака, сеуште ме боли кога ќе стегнам тупаница...скоро и да нема миг, а да не мислам на натпреваров ептен ми е криво што испаднавме на ваков начин :/

Дали знаете дека кога пишувате мегаломански постови 95% нема да прочитаат, а 5% ќе почнат да читаат и ќе баталат?

Гигси погоре е потполно во право, токму тоа сакав да го доловам во претходен пост...

И стварно што бидна со Чичарито? Зошто толку малку го играме?
Долг пост е ако го читаш логиран од Тинекс каса, кај мене на 27 инчи монитор три реда се. Може е повреден Чичарито, може стрина му умрела, може сестра му ќе се мажи не се вади се у јавност.

А овој Шаринган па, прво вика брат му бил, после ми кажува дупли јузери, што не :facepalm: не заебавај бе дете, глупи луѓе го праеле софтверов мислиш, фатен си одеднаш како постираш од два јузера, ако сакаш ќе ти кажам и време и дата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom