I
IBIZA SOUND
Гостин
Вработен сум таму друже затоа знам.
--- надополнето: 6 март 2013 во 23:00 ---
ako moze da znam sto rabotis
bidejci i jas rabotam,ama ne vo sk![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вработен сум таму друже затоа знам.
--- надополнето: 6 март 2013 во 23:00 ---
ako moze da znam sto rabotis
bidejci i jas rabotam,ama ne vo sk![]()
Нема шанси.Тоа е апла крадење и значи дека водомерот не е исправен.Не мора да потрошиш 200 литри за да видиш дали водомерот краде.Доволни се и 10 литри за да видиш дали има сериозно отстапување плус или минус и колкаво е.Ајде експеримент да се направи, буре обично железно од 200 литри наполнете го со вода, видете дали водомерот ќе покаже како да се потрошиле 1000 литри односно кубик.
со закаснување, ако може едно појаснување. во сметките за вода, има ставка ДДВ со 5%. дали и ова спаѓа во она твоето дека треба да бараме корекција?Поевтино е да се произведе 1 Mw струја отколку да се спроведе прочисти прилагоди 10 кубици вода, тоа на сите да ви е јасно.
Барајте си само редовно читање на водомерите и бажадарење на истите, и обавезно информирајте се колку изнесува цената на кубик, и немојте да сте се заебале да плаќате ддв на таа сметка, на вода не се плаќа ддв доколку ви доставуваат сметка со ддв приложете жалба и барајте си корекција на истата бидејќи претприатието кое што ви ја врачува сметката и ви нплаќа ддв не ги уплаќа парите на државата си ги задржува за себе и со тоа ве краде.
Минерална вода во продавница има стапка на ддв дали 5 дали 10 % зависи каде како, тоест флаширана вода.со закаснување, ако може едно појаснување. во сметките за вода, има ставка ДДВ со 5%. дали и ова спаѓа во она твоето дека треба да бараме корекција?
на сметкатѕа има два посебни дела каде посебно се утврдува колку треба да платиш за вода, а колку за ѓубретарина. и во двата дела има ставка од 5% ДДВ.
фала многу друже, ова НЕ сум го знаел до сега. БРАВО за ова инфоМинерална вода во продавница има стапка на ддв дали 5 дали 10 % зависи каде како, тоест флаширана вода.
Водата од мрежа е основна животна намирница не е услуга не е производ не е полу производ, не се наплаќа данок никаков барај си корекција.
исто и за ѓубретарина комуналиите се ослободени од данок, ти правиш ѓубре го исфрлаш надвор и на општината/градот им даваш пари за да го соберат и отстранат тоа ѓубре не е производ нити услуга тоа е комуналија.
Се што ќе ви земат пари на име на ддв за комуналии вода итн се пари што се крадат и завршуваат по партиски каси.
Минерална вода во продавница има стапка на ддв дали 5 дали 10 % зависи каде како, тоест флаширана вода.
Водата од мрежа е основна животна намирница не е услуга не е производ не е полу производ, не се наплаќа данок никаков барај си корекција.
исто и за ѓубретарина комуналиите се ослободени од данок, ти правиш ѓубре го исфрлаш надвор и на општината/градот им даваш пари за да го соберат и отстранат тоа ѓубре не е производ нити услуга тоа е комуналија.
Се што ќе ви земат пари на име на ддв за комуналии вода итн се пари што се крадат и завршуваат по партиски каси.
Не можам ни јас да го постирам, 5 % се плаќаше на флаширана вода.Неможам да ја отворам страницата на Службен весник ама го најдов прочистениот дел од Законот за ДДВ:
http://www.makemigration.com/documents/Zakon_za_danokot_na_dodadena_vrednost.pdf
види страна 13 и 14 (водата за пиење од јавните системи за снабдување се оданочува со 5%)
Коментар?
Не можам ни јас да го постирам, 5 % се плаќаше на флаширана вода.
1. Зошто сега во германија гласаа водата да не биде основно човеково право, за да ја оданочат и да можат да ги приватизираат водо снабдувачките системи.
Има ддв стапки 0% 5% 10% и 18 % водата од мрежите треба да е и беше 0 %
Али со оваа ајдучана ништо и не ме чуди.
Значи како основна животна намирница, потреба, право како сакаш наречија според здравба логика не треба да се оданочува. Не значи дека ако овие донеле закон или пишале параграф дека истиот е исправен и легален.