Многу ми се чудни луѓево кои само кукаат без да си ги проверат броилата. Ако сметам дека сметката не ми е точна ќе ја проверам и ќе барам кај е проблемот ама не седејќи дома. Неможе да ми наплаќаат повеќе и јас со скрстени раце да седам и да чекам некој со микрофон да дојде да се пожалам. Или броилото е расипано или тој што треба да чита “забушава“.Грешки во системот за евиденција се прават ама дури не се реагира сами од себе нема да се корегираат.
Кога се осамосталив и почнав сама да си ги плаќам сметките научив како се чита и струјомерот и водомерот и си водев сметка дали точно ми наплаќаат. Бидејќи бев отсутна 7 месеци од државава кога се вратив откако си ги платив паушалните сметки за вода побарав корективно читање и видоа дека сум во претплата. Година и половина сметката за вода ми беше 0 додека не се усогласив со броилото. Делот за смет ми го одбија според месеците на отсуство кое претходно го потврдив со печатот и визата во пасошот. Имаше малку трчање по шалтери но сепак средив се што требаше.
Е само со овие од топлификација неможам да се разберам ама ќе дојдат и тие на ред