Не можам да го исклучам компјутерот

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Локација
Скопје
Насловот кажува се, кога сакам да го исклучам компјутерот, тој не реагира. Односно коа ќе кликнам на Turn off исто како на празно да сум кликнал. Дај помагајте ако знаете веќе трет ден од штекер го вадам ко неандраталец :D

Со копче мора да сака... 2-3 секунди и ќе се изгаси сигурно...

Не е тоа решение. ^

Го чистиш ли редовно компјутерот од џанк фајлс, дали го дефрагментираш хардот?
Има право Шурикен да требаше да се гаси пцто од копче ќе немаше опција turn off.

За почеток симни CCLeaner и направи му една чистка и repair на регистрите. Големи се шансите да ти се среди проблемот :)

на крај краева у сетинзите намести си кога ке стиснеш копче еднаш да ти реагира како шат даун... види дали така ке направиш нешто - ако не ке треба една добра „чистка“ да му напраиш највероватно

Насловот кажува се, кога сакам да го исклучам компјутерот, тој не реагира. Односно коа ќе кликнам на Turn off исто како на празно да сум кликнал. Дај помагајте ако знаете веќе трет ден од штекер го вадам ко неандраталец :D

Control Panel > System Restore ...
Пробај помага

Замисли дека е некое цвеќе и полеј го со вода, веќе нема да имаш проблеми, хаххаха.

Пробај со шорткат на десктоп, десен клик New shortcut и залепи го ова:

Или пак со кратенки од тастарутата :
Win + Right Arrow + Enter

CCLeaner ти е решението според мене, ќе му направиш со тоа едно бришење на прашината (како што јас си велам) :)
Иначе ваѓајки го од штекер компјутерот нон стоп еден расипав. :icon_mrgr:

За почеток симни CCLeaner и направи му една чистка и repair на регистрите. Големи се шансите да ти се среди проблемот :)
CCleaner и отиде системот ќе му ги ичисти сите регистри и паѓа windows , или она SystemOptimizator crap .Немој ни случајно да чистиш регистри , само DiskDefragment од самиот windows

CCleaner и отиде системот ќе му ги ичисти сите регистри и паѓа windows , или она SystemOptimizator crap .Немој ни случајно да чистиш регистри , само DiskDefragment од самиот windows
Зошто да не чисти регистри? Регистрите не е почелно да се дефрагментираат ама МОРА да се чистат од време на време.
Тебе ако ти се заебало нешто значи си имал некој тежок вирус.

Немој само да го касиш како еден од „браќава“ у државава што го гасел.
Идам у АМЦ пред 2-3 години, да носам ПЦ-во и пред мене еден претходно споменат.

Братот: Вика, компјутерот не ми се гаси, па морам од штекер да го гасам.
AMC: Како не се гаси? Што му е? Како го исклучи за да го донесеш?
Братот: Па, така. Кабелот сум го фатил и сум влечел.

Зошто да не чисти регистри? Регистрите не е почелно да се дефрагментираат ама МОРА да се чистат од време на време.
Тебе ако ти се заебало нешто значи си имал некој тежок вирус.
А сакаш да кажеш дека него му е чист како солза компјутерот , ја имав пиратерија виндоус и со реџистри избриша делови од кракот кај што се регистрациите да го направи оргинал и отиде све у к.рац :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom