Прво, сакам да им го честитам пласманот понатака на фановите на Реал Мадрид.
Второ, дали вие тука што се прашувате каде со Гигс, Велбек и остали а Руни на клупа, да ве прашам, ја гледавте утакмицата? До 60 минута се` си беше супер, Мурињо беше исфрустриран, не знаеше што, офанзивата на Реал Мадрид беше без идеи. Сигурно тогаш не се прашувавте каде со овие, нели? Гигс и Велбек играа како на батерии да се, се утепаа од трчање, Гигс сто пати му помогна на Рафаел во удвојување на Роналдо, го издрибла 2-3 пати Коентрао, сто контри ги започна тој. Е да ми извините, крила на 20 години не го прават тоа, не па на 40. Знаеме за Велбек дека има лош финиш ама цело време му пречеше на Чаби Алонсо и токму заради тоа го стави Фергусон. Да го гледавте Манчестер Јунајтед неколку утакмици пред ова, ќе видевте дека Руни почна многу често да губи топки, во саботата против Норич иако даде ремек дело гол, сто пати изгуби посед, подаваше на противничкиот тим, концентрацијата му е 0, и остај што го прави сево ова туку ги крева рацете во вис и не се враќа да ја исправи грешката. И ајде еве во 20 поста под мојов пак прашајте зошто Руни седеше на клупа.
Трето, судијата уништи одличен двомеч, тоа е факт. Немојте сеа со тоа отворен ѓон, затворен ѓон, ваков ѓон поготово вие навивачите од други тимови зошто на првата утакмица Варане кога направи фаул а беше последен играч тука на форумов испопишавте дека на ваков двомеч не се давало црвен. Барем имајте исти критериум кога зборите за нешто. Сепак не се бунам за црвениот, незаслужен ама тоа е, после тоа имавме доста шанси и требаше да ги реализираат од која пенал ситуацијата на Руни ама како што пишав погоре, концентрацијата на Руни му е 0 и не ме чудеше што ја утна.
Четврто, премногу сум горда на мојот тим, покажаа дечките дека можат да се држат рамо со рамо со тим вреден милијарда евра, поготово од помладите играчи како Клеверли, Рафаел, Велбек, Еванс од првиот дуел итн.
Петто, иако Реал победија, имаат сериозни дупки во екипата. Се докажа дека ако на Роналдо не му оди или е затворен, Реал е безидеен. Фаци ко Рамос, Бензема и Игуаин (ова триово ќе го тагирам) по мое не заслужуваат да го носат дресот на таква екипа а на овој првиов па и капитенска лента му дале

.
Тоа е тоа, со среќа на другите екипи во другите фази од натпреварувањето.
П.С. И повеќе од јасно е дека по сето ова на Мурињо следната станица ќе биде Олд Трафорд.