Полицијата продолжува со идентификација на лицата од протестите

• Креатор на темата Креатор на темата ТојодТаму
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ОО неписмен да ли знаеш што е протест???? си видел некогаш??
Ако не си видел, кликни Јутуб!!!
Јас би подржил протести против власта, имам законско право за тоа, со устав ми се гарантира тоа...

тебе не ти е срам кога твои сонародници тепа рандом деца минувачи??? или тогаш ОК е, ќотек треба за албанецот.....

Уставно се загарантирани правата, зклучувајки го и правото на мирен протест. Протестите на хулиганите од 02/03/13 не беа мирни, туку насилни.

Кривично дело е тепање полицајци и представници на држава, палење на автобуси и возачи.

Инаку, јас не одобрувам никакви насилства, но сум на мислење дека македонските деца што случајно удриле некој Албанец (без никакви сериозни повреди) во петокот, е, всушност реакција на провикациите на групациите шовинистички албански исламисти, кои со ширење верска и етничка омраза преку насилства и заплашувања, а и пред се` со загрозување на безбедноста на Македонците и другите христијани (тепање христијани по улици и автобуси) ја предизвикаа оваа реакција кај Македонските деца кои протестираа на 01/03/2013. Македонските деца се само жртва.

8 Март а? Ај баш да видиме.

Овој е најавен протест. Кога на непријавен ве подбраа релативно навремено, на најавен нема ни до мостот да дојдете, не па до Владата, како што планирате.

А јас ќе викнам друштво, и за разлика од саботата, овој пат ќе си земам пуканки и сокче, седнат на некоја клупа, и друштво со мене, да уживам уште повеќе во глетката како сте млатени како стока. Се надевам и по некоја граната ќе добиете, да ви дојде паметот дека има граници во име на што, и до кои крајности, се важи нешто како протест, и дека ако некој се однесува како безмозочна стока, заслужува да биде третиран како таква.

Нека ви е лесен петокот.

Тоа не е доволно, предлагам да бидат фатени продадени како сексуално робје во некоја азиска вукојебина, малце нека осетат од својот лек.

ОО неписмен да ли знаеш што е протест???? си видел некогаш??
Ако не си видел, кликни Јутуб!!!
Јас би подржил протести против власта, имам законско право за тоа, со устав ми се гарантира тоа...

тебе не ти е срам кога твои сонародници тепа рандом деца минувачи??? или тогаш ОК е, ќотек треба за албанецот.....
Протестот е законски регулиран,и ти ако имаш желба да протестираш-немаш право да оштетуваш државен,уште помалку приватен имот.Тоа во саботата не беше протест,тоа беше курчење на твоите сонародници,беше можеби повик за војна,беше демолирање на цел град.За да одржиш протест,првин мораш да имаш цел и барања поставено,а не да ги пуштиш сите фрустрации да го однесат градот поѓаволите,да палиш автобуси,да тепаш цивили.
Мене искрено,ми беше срам и криво што во петокот се тепаа невини цивили и пак ќе го повторам тоа.Не морам јас да се солидаризирам со секоја будала која мисли ако истепа Албанец дека е патриот или направил нешто добро за државата.Но,од друга страна вие и си го барате тоа,еве ти глумиш либерал а уствари си исто паковање како секој твој сонародник,ниедно зло од страна на Албанците не си осудил,го подржи Генти само затоа што е Албанец во темата за старецот.Епа во услови кога се колективизирате и сите размислувате исто,мене ми е небитно дали ти си изел ќотек иако невин,кога со таков став итекако заслужуваш да бидеш тепан.

ти немаш срам....

Материјалните нешта се ништо во споредба со здравјето и животот..... ако нека му помине, па после пак прашувајте зошто се протестира, зошто се пука......

Јас немам срам?

Во 2001 година ми нападнавте устав, убивавте македонски војници под изговор дека ,,се борите за правата на албанскиот народ''. Ја разрушивте Македонија, терористи се изживуваа над цивили. Како чин на помирување го добивте Рамковен, амнестија на терористите и поголеми права во оваа држава.

Добивте територијална поделба во локална самоуправа по своја мерка, добивте амнестија на воени злосторства над цивилно население, нешто што не памети светската историја. Денес се осудивте да рушите црква на Кале, насилно и незаконскин променивте имиња на училишта и улици.

Се дрзнавте да натерате наши војници да салутираат на споменик на терористичката УЧК. Поглаварот на ИВЗ повика на обединување на Албанците во една територија на Балканот. Како капак на се добивте терорист за министер, а вие вака враќате на македонскиот народ? Демолирате продавници без донесена судска пресуда, скандирате Џихад и Голема Албанија и ги поддржувате убијците на децата кај Смиљковско езеро, а пред некој ден го палите пола Скопје ...

МЕНЕ ТРЕБА ДА МИ БИДЕ СРАМ, КРЕТЕНУ ЕДЕН ?!

Не озбилно? Зашто му реплицирате? :confused:

Министерството за внатрешни работи продолжува со идентификацијата на лицата вклучени во насилните протести коишто се случија во Скопје.
„МВР ќе продолжи со идентификација на нови лица преку фотографии и снимки кои ги добивме од медиумите, но и со разговори со други лица очевидци или лица кои на друг начин можат да дадат информација за насилниците кои дивееја низ Скопје и вандалски се однесуваа оштетувајќи притоа имот. Она што најмалку може да се толерира е повредувањето на недолжни граѓани и полициски службеници кои професионално ја вршеа својата работна задача и должност“, изјави министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска.
Во петокот ескалираа протестите пред Влада, против изборот на министерот за одбрана, Талат Џафери. Демонстрантите фрлаа со камења и други предмети кон полицијата. Следниот ден се организираа контрапротести, се палеа автобуси, се фрлаа, камења и се превртуваа автомобили. И во двата инциденти имаше и повредени и приведени.

Статијава ја видов на веб сајтот на кајгана, па сакам да учествувам во фаќање на племето што дивееше во саботата.

Видеото беше поставено на фејсбук и неписмените си се тагнаа... дури после некое време им текна да го избришат клипот, ама имињата им ги чувам во историја.

http://www.facebook.com/edis.fakic
http://www.facebook.com/cili.memet

http://www.facebook.com/fukis.milis
http://www.facebook.com/sabo001

http://www.facebook.com/fat.fur

http://www.facebook.com/atnan.idrizi.5

http://www.facebook.com/fikigoll.idrizi

http://www.facebook.com/tejsir007

http://www.facebook.com/tuliveseli

http://www.facebook.com/broklyn.vrealy

http://www.facebook.com/DisiessTheeBest

http://www.facebook.com/semir.idrizi1

http://www.facebook.com/senat.arsllani

Со нашиве волови од МВР нејќам да си имам работа, па кој сака слободно нека ги пријави!

првите ги имаат затворено профилите

Протестот е законски регулиран,и ти ако имаш желба да протестираш-немаш право да оштетуваш државен,уште помалку приватен имот.Тоа во саботата не беше протест,тоа беше курчење на твоите сонародници,беше можеби повик за војна,беше демолирање на цел град.За да одржиш протест,првин мораш да имаш цел и барања поставено,а не да ги пуштиш сите фрустрации да го однесат градот поѓаволите,да палиш автобуси,да тепаш цивили.

Со мирен протест само можеш да се шеташ.......
Тепање на невини не подржувам, се друго да, после власта 3 пати ќе мисли пред да се провоцира народот...

Мене искрено,ми беше срам и криво што во петокот се тепаа невини цивили и пак ќе го повторам тоа.Не морам јас да се солидаризирам со секоја будала која мисли ако истепа Албанец дека е патриот или направил нешто добро за државата.

Ако ти е срам, си единствениот, сите кои пишуваа велеа дека се е ок со протестот, лошо само било приведувањата на полицијата.....

Но,од друга страна вие и си го барате тоа,еве ти глумиш либерал а уствари си исто паковање како секој твој сонародник

за ова немаш поим колку си грешка...

ниедно зло од страна на Албанците не си осудил,го подржи Генти само затоа што е Албанец во темата за старецот.Епа во услови кога се колективизирате и сите размислувате исто,мене ми е небитно дали ти си изел ќотек иако невин,кога со таков став итекако заслужуваш да бидеш тепан.

пак си грешка, се што сум приметил сум осудил.....
Со став заслужувам да бидам тепан???
го знаеш мојот став ?? си ме читал вооптшто??

Бруки сте најсериозно. Се доведувате до позиција да реплицирате на орки а тоа е токму позицијата што ја сакаат. Не, стварно, што очекувате да ви кажат
-Да, племе инцестоидно сме, да полни се болниците со наши оти немаме основен поим за хигиена, да, ако не успееме со криминал, дрога и проституција мора да копаме канализации во Швицарска оти немаме капацитет за ништо над тоа, да, протестираме да се ослободат убијци, да, учк се терористи? Резонирате со нешто со ниво на австралопитекус. Од страна изгледате трагично. Бидете основно попаметни од орки и не им реплицирајте, голема нервоза е кога лаеш на празно и никој не те е..сапи. Сопствените интелигенција и ниво си ги поткопувате.

Јас немам срам?
па и на овој ,,твојов'' ај, ќе му помине ко на куче. Така растат деца.
Еве што си напишал прееска, ти личи на човек со срам?

Во 2001 година ми нападнавте устав, убивавте македонски војници под изговор дека ,,се борите за правата на албанскиот народ''. Ја разрушивте Македонија, терористи се изживуваа над цивили. Како чин на помирување го добивте Рамковен, амнестија на терористите и поголеми права во оваа држава.
Да, твој устав, не беше за мене, затоа мораше да биде сменет....
Македонија ја нарушивте вие, ја издигнувавте на дрвени темели, затоа што никогаш не била ексклузивна ваша, на македонскиот етникум....

Добивте територијална поделба во локална самоуправа по своја мерка, добивте амнестија на воени злосторства над цивилно население, нешто што не памети светската историја. Денес се осудивте да рушите црква на Кале, насилно и незаконскин променивте имиња на училишта и улици.
Чим сега територијалната поделба е сега по наша мерка, значи до тогаш било по ваша мерка, што било дискриминација.....
За амнестијата е договорено од двете страни, за црквата не им било местото таму( мене лично не ми пречи), мораше незаконски да се сменат имињата затоа што министерот со месеци не враќаше уверение, глумеше глупав.... а за улиците се е законско постапено, имало договор меѓу Дуи и Вмро..

Се дрзнавте да натерате наши војници да салутираат на споменик на терористичката УЧК. Поглаварот на ИВЗ повика на обединување на Албанците во една територија на Балканот. Како капак на се добивте терорист за министер, а вие вака враќате на македонскиот народ?

Политичка партија го направи тоа, што е за поздравување....знак за помирување...

Поглаварот на ИВЗ е шпион, го мразам, тој треба да се смени, за несреќа и служи на груевски.////
Ништо не ми завршува мене работа Талат како министер.....

Демолирате продавници без донесена судска пресуда, скандирате Џихад и Голема Албанија
Без донесена пресуда сите македонски медиуми, сите македонци, портпаролот на МВР јавно изјавувате дека било самоодбрана, тоа е притисок врз судството...

и ги поддржувате убијците на децата кај Смиљковско езеро,

ОВА НИКОГАШ НЕ СМЕ ГО НАПРАВИЛЕ

а пред некој ден го палите пола Скопје ...

come on, пола Скопје???

МЕНЕ ТРЕБА ДА МИ БИДЕ СРАМ, КРЕТЕНУ ЕДЕН ?!

Да, тебе...затоа што се правиш дека ти должам нешто.....

Ќе има пак млатења низ центар и околината,тоа се знае,секогаш е така,ама да не ја правиме голема овој пат,со жртви дали на нивна или наша страна.
Тек тогаш ќе следи вистински бум низ Скопје и некој ќе биде селен од градов.
--- надополнето: 4 март 2013 во 21:40 ---
Еве што си напишал прееска, ти личи на човек со срам?

Да, твој устав, не беше за мене, затоа мораше да биде сменет....
Македонија ја нарушивте вие, ја издигнувавте на дрвени темели, затоа што никогаш не била ексклузивна ваша, на македонскиот етникум....

Чим сега територијалната поделба е сега по наша мерка, значи до тогаш било по ваша мерка, што било дискриминација.....
За амнестијата е договорено од двете страни, за црквата не им било местото таму( мене лично не ми пречи), мораше незаконски да се сменат имињата затоа што министерот со месеци не враќаше уверение, глумеше глупав.... а за улиците се е законско постапено, имало договор меѓу Дуи и Вмро..

Политичка партија го направи тоа, што е за поздравување....знак за помирување...

Поглаварот на ИВЗ е шпион, го мразам, тој треба да се смени, за несреќа и служи на груевски.////
Ништо не ми завршува мене работа Талат како министер.....

Без донесена пресуда сите македонски медиуми, сите македонци, портпаролот на МВР јавно изјавувате дека било самоодбрана, тоа е притисок врз судството...

ОВА НИКОГАШ НЕ СМЕ ГО НАПРАВИЛЕ

come on, пола Скопје???

Да, тебе...затоа што се правиш дека ти должам нешто.....

Идиотштарино класична,како тој устав не бил за тебе бе ?

Па ти дојде тука да живееш од Косово бе копиле едно планинарско.

Ќе има пак млатења низ центар и околината,тоа се знае,секогаш е така,ама да не ја правиме голема овој пат,со жртви дали на нивна или наша страна.
Тек тогаш ќе следи вистински бум низ Скопје и некој ќе биде селен од градов.
--- надополнето: 4 март 2013 во 21:40 ---

Идиотштарино класична,како тој устав не бил за тебе бе ?

Па ти дојде тука да живееш од Косово бе копиле едно планинарско.

После албанецот е некултурен....

Бруки сте најсериозно. Се доведувате до позиција да реплицирате на орки а тоа е токму позицијата што ја сакаат. Не, стварно, што очекувате да ви кажат
-Да, племе инцестоидно сме, да полни се болниците со наши оти немаме основен поим за хигиена, да, ако не успееме со криминал, дрога и проституција мора да копаме канализации во Швицарска оти немаме капацитет за ништо над тоа, да, протестираме да се ослободат убијци, да, учк се терористи? Резонирате со нешто со ниво на австралопитекус. Од страна изгледате трагично. Бидете основно попаметни од орки и не им реплицирајте, голема нервоза е кога лаеш на празно и никој не те е..сапи. Сопствените интелигенција и ниво си ги поткопувате.

Јас ќе ти одговарам како што ти сакаш...
Само кажи дали ќе се почувствуваш подобро???
--- надополнето: 4 март 2013 во 21:46 ---
Со такви идиоти како тебе само така треба,некултурно.

Идиот сечен.

:гомце:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom