Што бараат атеисти на форум за религија?

Row-Corp

hasta la victoria siempre
Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
Исто го мислам човеку...

Ајде сега биди добар и пишувај разумно и добро... сигурно имаш што да кажеш - не си се зачленил на форумов заради фрустрации од атеисти и секташи нели?
Ајде биди добар и пишувај...
Што се заморувате кој каков е што е... докажете им дека грешат - ако не ве бидува за тоа - одете си или молчете и читајте...
Бесцелни тензии само - ниту дискусија ниту ништо. Да пукне човек од кај грбот од вас!
Пиво+Вино+Ракија=Пијан Ѓурџиеф.или пак твоето:-Ќе те фати тебе религиозниот дервиш христијански неподготвен и ќе те дарува со казна вечна: да спиеш гол со Гурџиев и Ошо фатени рака за рака врзани со жешка бодликава жица свртен со грб кон нив)Ова е разумно и добро пишување се надевам,и јас тука земав пример.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Пиво+Вино+Ракија=Пијан Ѓурџиеф.или пак твоето:-Ќе те фати тебе религиозниот дервиш христијански неподготвен и ќе те дарува со казна вечна: да спиеш гол со Гурџиев и Ошо фатени рака за рака врзани со жешка бодликава жица свртен со грб кон нив)Ова е разумно и добро пишување се надевам,и јас тука земав пример.
Ти не му ја разбираш симболиката на Хептаграм, is all :pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Млад си уште на форумов...
Разгледај ги „размислите“ на дотичниот... и ќе ме разбереш убаво...
Добро си јас напишав - тебе нешто не ти чини - па кажи си што ми те мачи во однос на тој пост во приватна порака - па ќе разглобуваме и објаснуваме.
Вака нема дискусија во однос на темата... сите се нешто навредени, па тука нападнати па враќаат со иста жар.. абе што да ти зборам :)
Војна... :)

Зошто има атеисти на теми за религија?: Бидејќи сакаат да дискутираат и можат да дискутираат...
Ако некој религиозен мислел овде да дели проповеди и сите да климаат со глава потврдно - се зафркнал тој религиозен во својата религиозна математика...

Отворен форум - секој може да дискутира - од ултра религиозни па до ултра атеисти - што е ова бладање по темава кој смее кој не да седи на подфорум како овој?
Туку на некој му смета критички осврт кон религијата па сега ќе давиме со глупости!
НЕЧЕ МОЧИ! :D

П.С. ВО тој пост што ти си пробал да ме цитираш - фали една запирка и таман ќе биде поразбирливо.

W

Werther

Гостин
Дечко, види сега ривалството помеѓу Хепта и Ѓурѓа е епско. Не можеш ти тоа да го промениш.

Значи, иди спреми една шерпа пуканки, читај ги внимателно и симпатични ќе ти бидат.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Дечко, види сега ривалството помеѓу Хепта и Ѓурѓа е епско. Не можеш ти тоа да го промениш.

Значи, иди спреми една шерпа пуканки, читај ги внимателно и симпатични ќе ти бидат.
Не е ривалство - омраза е :)
Да беше ривалство - ќе научевме нешто +
Ќе беше забавно, тешко за одговарање, треба човек да мисли... а ова... она е чиста омраза од страна на Gurdjieff кон се што не е по негова логика на нештата.

А јас воопшто не сакам такви луѓе, а и добра основа ми е и причина да споделувам телемитски размисли на неговите „прашања“ и „се-знаење“ по форумов.
Морам да го искористувам во однос на неговата религиозност!

D

Daedalus

Гостин
Еден ден кога ќе испадне дека Перун бил вистинскиот бог и кога Авет од Марас ќе владее со небесата, ќе се смеете сите :pipi:

W

Werther

Гостин
Ќе беше забавно, тешко за одговарање, треба човек да мисли... а ова... она е чиста омраза од страна на Gurdjieff кон се што не е по негова логика на нештата.

А јас воопшто не сакам такви луѓе, а и добра основа ми е и причина да споделувам телемитски размисли на неговите „прашања“ и „се-знаење“ по форумов.
Грешка. Омраза има помеѓу Дивајдерот и Ставрогин. Вие сте гола вода во споредба со нив.

Многу ми е смешно кога ќе му ја спомнеш Виница или ќе го наречеш Виничанец. Многу се нервира за тоа, а стварно незнам зошто.

Инаку во право си, Ѓурѓа труе со истите глупости на секоја тема од кога е зачленет.

Row-Corp

Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
Освен ега и суети имали на форумов нешто друго,
да напише некој нешто и притоа истото и да го мисли.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Освен ега и суети имали на форумов нешто друго,
да напише некој нешто и притоа истото и да го мисли.
Јас се што пишувам и го мислам.
Некому тоа му смета на форумов... посебно тука, на тема религија. :)
Морало на религија подфорумот сите да се религиозни и да си делат картички!

А ти или пишувај на темата или оди си... Офтопик се казнува со поени...

П.С. Гурџиев, ти ли си бре момче? :D Со нов ник а? Ако ако... :D c c c срамота

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Еден ден кога ќе испадне дека Перун бил вистинскиот бог и кога Авет од Марас ќе владее со небесата, ќе се смеете сите :pipi:
Не верувам дека Авет има такви аспирации. Кој се смее сега!??:icon_mrgr:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Oti be brat omraza, pa jas ne te mrazam tebe,pa jas samo sakam da ti pomognam da se izvadish od kalta. Vidov deka si propadnal vo crna sekta i me e strav da ne ti dogori svekichkata.
Jas ne prodavam logika i propagandi, samo ja kazuvam Vistinata, a toa shto ti i ateistichkata bagra ne me razbirate , e tuka ne mozam da vi pomognam.Pa nemam jas tolku vreme za da vi objasnuvam se do detalj, ke mora i sami malku da se potrudite i da prochitate po nekoja knishka za da me razberete.Taka se uchi vo zivotot, jas ke ti dadam malku pravec i ti sam posle ke trazish po knigite za da nuchish kako shto trebe.(ova me potsekja na Krishnamurti, koj na vreme se osvesti i pobegna od vashata sekta) .A ti si zaglavil vo sektata i se drugo za tebe e laga. Me potsekjash na konj koj ima oglav i moze da go gleda samo patot po koj go vodat (ova ne e navreda...metafora e). Taka ne se doagja do Vistinata.
Propagiraj si ti, toa ne e moj problem, naprotiv, inteligjentnite sami kje dojdat do zakluchok shto e sekta a shto pravata Vistina.
--- надополнето: 4 март 2013 во 08:40 ---
Јас се што пишувам и го мислам.
Некому тоа му смета на форумов... посебно тука, на тема религија. :)
Морало на религија подфорумот сите да се религиозни и да си делат картички!

А ти или пишувај на темата или оди си... Офтопик се казнува со поени...

П.С. Гурџиев, ти ли си бре момче? :D Со нов ник а? Ако ако... :D c c c срамота
Brat, vo vnatreshni da ne rabotish......ne lovish kako gluvci. :pos:

Gledash kade te vodi tvojata logika, vo pogreshen pravec......za da ja razberesh religijata ne ti trebe logika, svest trebe da imash.

Row-Corp

Член од
1 јуни 2010
Мислења
51
Поени од реакции
25
Колку за подсетување теамата на форумов е Што бараат атеисти на форум за религија а не е што бараат религиозни(секташи) на форум за религија јас стварно незнам како религиозни луѓе(секташи) се најдоја повикани да да бранат став на нерелигиозни(на Атеисти).Оставете простор да ни пише некој вистински атеист и да развиеме интересна дебата.а не само да се инатетите и да пропагирате "религии"(Секти)
.Се надевам дека некој несвесно ја утнал темата така да во интерес на плодна дебата ке ја повторам

D

Daedalus

Гостин
OTO не се религиозни. Тоа е индивидуално во ОТО зависно од волјата на поединецот.
Патем знаеш ли која е разликата меѓу секта и официјална религија?
--- надополнето: 4 март 2013 во 12:17 ---
Колку за подсетување теамата на форумов е Што бараат атеисти на форум за религија а не е што бараат религиозни(секташи) на форум за религија јас стварно незнам како религиозни луѓе(секташи) се најдоја повикани да да бранат став на нерелигиозни(на Атеисти).Оставете простор да ни пише некој вистински атеист и да развиеме интересна дебата.а не само да се инатетите и да пропагирате "религии"(Секти)
.Се надевам дека некој несвесно ја утнал темата така да во интерес на плодна дебата ке ја повторам

Kajgana Shop

На врв Bottom