Протест за морал, разум и свест (Петок 1.03.2013 16:00h)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Дел од тие пари барем се трошат и за наши цели. Проблемот е кога свесно ги полниме арнаутските џебови!

На пазар сите купуваат турски домати од Аднан, а никој не купува струмички френки од Андон. Биле 5 денари поефтини!
За се што ви треба за домаќинство - правец Бит Пазар.
„Даути комерц“ имал најубави производи, „Ренова“ правела најубави фасади... примери има безброј.

Ова можеби ви изгледа смешно, но интересно е колкаво влијание има економскиот фактор во нашиот „соживот“.

Ако ви сметаат политичарите, најмалку што можете да ги бојкотирате изборите. Ако ви сметаат Албанците, најмалку што можете да ги бојкотирате нивните стоки и услуги.

Целта на ова мислење не е да се навреди некој што се пронајде во него. Напротив, да ги охрабри истите и да ги поттикне да размислат малку каде завршуваат нивните пари.
претпоставувам дека заборави да напишеш дека кај вратите на албанските врати да цртате скршен крст......за да биде сликата по јасна...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Копиљ, дојди во Ѓорче.

Иначе што сакате, истите овие говеда маваат у столичињата во автобус со нога зашто така им иде. Дивјаци.

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Србите се збираа по 50 000 во белград па што постигнаа ?
Имаа обид за геноцид, и на крајот каков беше резултатот ?
Кога ќе ми текни на изјавите на гардата на цар Лазар не знам дали да плачам или да се смеам, само преку нас мртви Косово ќе го земат. По 2 недели се прогласува независност, наредното утро се распоредува Еулекс и ќути пиле. Ако овде се направи некое слично сценарио од типот на граѓанска војна ќе си го добиеме КФОР назад и се ќе се заврши. Во 21 век геноцид не се изведува баш така лесно. А и изјавите од типот полицијата нека гази ви се смешни. Кој тоа ќе ти дозволи да газиш. Многу галама креваме а малку правиме. Никој не сфаќа дека скандирањата на некојси навивачки групи не ни одат во прилог. Другата страна во приказнава убива 5 деца ама никаде не се фали како мамето ни го ебале, никаде нема изјава дека убиствата биле од етнички мотив иако сите знаеме дека е така. Значи пораката до секој граѓанин е испратена ама нема факти за тоа да се докажи. Запаленото македонско знаме на јутуб не е факт за етничко осудување, тепачките во автобуси и на улици исто така. А ние одма се палиме како некој жени штракалки и одма за Албанци гасна комора и пак ние испаѓаме криви. Овие 12 години имаше време за ние насилно да го спроведиме соживотот, да се почитува се во рамковниот и остро се осудува се надвор од него. За жал ние продолживме по старо и со главата в ѕид и му дозволивме да не фаќаат на добрите стари финти за човекови права.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
192
Поени од реакции
22
Како и што си мислев, уште малку 24 часа ќе поминат а никаде нема ништо пишано за двајцата Македонци претепани, 10 души на двајца сред центар, стандард тактика. Мислев фљамуров и другарчињата ренџери ќе се пофалат ама ништо, наместо тоа има си му го тепал на дете 7 годин ејјј
Ne be choveku jas ne se falam ,bidejki znam deka nevini luge ja plakaat cenata,tia shto vchera i zavchera tepaa denes se sokrile pod suknji i sedat doma, zhal mi e za site tepanite,

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дајте луѓе аман, денеска пропаганда е пола добиена војна.
Подобро да не ви зборувам за Сирија ептен ке одам офф, да знаете само со пропаганда што работат таму главата ке ви смрзне.
Inglourious Basterd; објасни му на младичов колку труд и како се води пропаганда, ме мрзи мене.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Ajde sega kaj see tie heroi sto vikaat deka policijata e predavnicka, da see presmetaat so siponive a new da see krijat po doma. .....

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Se povlekuva policijata

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2eqx4cSkBEk

Добро бе за што земаат плати нашиве полицајци ?!!
За драпање муда и драпање мев ... таа плата треба да се заработи ...
Наместо да ги скичмат тие индијанците таму, они се повлекуваат ... пу пу пу пу пу
Еден Фрчко(со кого многумина се подбиваат) на времето знаеше како се дејствува во вакви ситуации ...
Овие сега му седат во скутот на Аљи Амети ... и му го дудлаат ...

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Приведените треба убаво да ги осетат црните прави палки кога ќе дојдат насамо со некој од мвр во ќелиите.
Или пак дајте им клима уред и сателитска програма. Во јадењето свинско да нема.

T

templar55

Гостин
Inglourious Basterd; објасни му на младичов колку труд и како се води пропаганда, ме мрзи мене.
Драга, јас бев иницијатор за #SpreadTheTruth , тоа што кампањата не се одвиваше како што треба не можеш да ми го препишеш на мене. И те молам немој више со понижувачки тон кон мене.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Ajde sega kaj see tie heroi sto vikaat deka policijata e predavnicka, da see presmetaat so siponive a new da see krijat po doma. .....
Зашто,за пак да јадеме пендреци?

Него од овие фљамуриве,некој да објасни зошто мававте по БитПазар,кој ќе ја плати штетата на вашите сограѓани Албанци таму?Глуперди невидени.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Полициjата нема ГЗ да употреби сила против племево. Тек тогаш ќе почне воjна

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Свети навечер орелот иначе :)

Иначе, мило е гледам дека се повеќе и повеќе „пацифисти“. полека почнуваат да не разбираат нас затуцаните како што љубеа да не нарекуваат, кои одамна не веруваме во соживот. Едноставно со стока не се живее, кој пробал знае.
malku se i denesnive nastani za nekoi pacifisti
tereba uste 5 deca da ni ubijat ute 10 medicinski sestri da ni siluvaat, uste 20 babi da pretepaat uste 30 deca da istepaat i na kraj da im ja eba.t mamata na tie pacifistite pa da makedonceto stane makedonec i ednas zasekogas da se obedini i osvesti deka ova e makedonija ( seuste kaj mene so mali bukvi)

S

Sheldon Cooper

Гостин
malku se i denesnive nastani za nekoi pacifisti
tereba uste 5 deca da ni ubijat ute 10 medicinski sestri da ni siluvaat, uste 20 babi da pretepaat uste 30 deca da istepaat i na kraj da im ja eba.t mamata na tie pacifistite pa da makedonceto stane makedonec i ednas zasekogas da se obedini i osvesti deka ova e makedonija ( seuste kaj mene so mali bukvi)
Очигледно за да се разбуди народецот потребно е секоj да биде засегнат, друг начин нема. Не сме ние народ што ќе се сплоти кога на еден ќе му треба помош. Ене ги моиве приjатели на феjсбук си праат планови за кафанче за вечер, некои пацифисти си постираат Харлем Шеjкови, абе кур не ги боли. И искоментирав каj друштвото на постот, почнаа да ме тролаат. Малце фали да избришам пола луѓе од фб.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom