Протест за морал, разум и свест (Петок 1.03.2013 16:00h)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2011
Мислења
10.324
Поени од реакции
18.403
Како прво вака не се одржува протест а како второ ќе има последици од истиот почнуваајчи од утре по автобуси каде ќе се колат македонци . протестиве од пред влада се веќе демоде, ако сакате протест идете и удрете каде што најмалце очекуваат и тоа на ваш терен , карпош лисиче аеродром кисела вода ... знам дека постои национализмот во државава , но што побрзо сватите дека и албанците се дел од македонија толку подобро за нас и за нив ... а како пример земете го косово и србија !!!! најдобар пример за протест е неизлегување на избори или поништување на гласачко ливче ... што побрзо сватат политичарите дека народот не стои позади нив толку побрзо ќе почнат и да го слушаат истиот .
абе ние свативме тоа дека они се дел,проблемот е што не сваќаме дека наскоро ние нема да бидеме дел од македонија..

M

Muranyi

Гостин
Така бива тоа,затоа што некој решил да лечи комплекси и да празни негативна енергија на невин народ(без разлика дали се Албанци,невин си е невин),од утре пак јово-наново децата ќе ни јадат ќотек по автобусите.Простестот требаше да пренесе порака кон политичарите,а не да се тепаат рандом поминувачи.
А тие што тепале сигурен сум дека не излегуваат од населбите(Аеродром,Карпош,Ново Лисиче),ама затоа невини деца од мешаните средини од утре ќе бидат тепани и бодени.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Како прво вака не се одржува протест а како второ ќе има последици од истиот почнуваајчи од утре по автобуси каде ќе се колат македонци . протестиве од пред влада се веќе демоде, ако сакате протест идете и удрете каде што најмалце очекуваат и тоа на ваш терен , карпош лисиче аеродром кисела вода ... знам дека постои национализмот во државава , но што побрзо сватите дека и албанците се дел од македонија толку подобро за нас и за нив ... а како пример земете го косово и србија !!!! најдобар пример за протест е неизлегување на избори или поништување на гласачко ливче ... што побрзо сватат политичарите дека народот не стои позади нив толку побрзо ќе почнат и да го слушаат истиот .
Што е фората со болдот ?
Да се удри по кого ?

Член од
25 ноември 2008
Мислења
1.026
Поени од реакции
682
Чувар на спомениците апси еден од протестантите.Па кај го има ова бе??
Полициска држава :facepalm:
Во гроб се превртуваат сите оние на кои им се направени споменици и гледаат како се тепа и апси Македонскиот народ
Засрами се Македонијо

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А тие што тепале сигурен сум дека не излегуваат од населбите(Аеродром,Карпош,Ново Лисиче),ама затоа невини деца од мешаните средини од утре ќе бидат тепани и бодени.

Што е бре имаш право на самоодбрана одма ќе бидат бодени и тепани, ќе се браните масовно како што напаѓаат.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Желките стојат на камени и ги бранат шиптараната. Ги бранат НИВ од НАС. Што повеќе сакате бе? Што повеќе?
За која држава треба ја да идам у војска? За таа што ги става интересите на МАЛЦИНСТВОТО кое НАСИЛНО
се накоти тука, пред оние на сопствениот народ?
Немојте да ме ебете у здрав памет бе. Ми ја вреѓа интелигенцијава.
Која е таа држава каде што дезертери и терористи добиваат функцонерски позиции?
Ма остај што не чмарат, никој НЕ Е НИ ЗАПОЗНАТ со настаните. ПОЛА Македонија воопшто не е
информирана за се што има некаков импакт на нивниот живот. Медиумите го држат народов во темница а овие не се ни заинтересирани за случувањата.
Маршираме против оние кои во 2001ва година плукаа врз нас. Маршираме во името на тие кои не бранеа против нив. Тие што беа убивани од гнасната шиптарана. Лани, АРМ се клањаа пред албански терористи! Денес, полицијата ги брани истите Албанци иако ние маршираме во име на честа на полицијата!
Марш у пичку матер све што сте постара генерација. Не оставате копиљаци измеѓу 16 и 25 години сами на себе. Кур ве боли, ја продадовте државава и сега очекувате да ве поштуваме. Од свој народ да го јадеш курот. Ало, ко ебан Квислиншки пород сте сите.
Како бе не се деси некој земјотрес ко 63та сите да умрете да ви ебам се најмило и Албанци и ретардирани македонци.
Види бе све што им пројде на ебаните планински кучиња! Дошол од ЕБАНО ЗАЈАС и сака да си игра политичар?! Марш у село бе да ти ебам матер, да ти го ебам селскиот менталитет. Го преебавте градов жими се. Во 2001 оп, рамковен. Ајде, на здравје бричење. 2002ра, опа наместија попис. Куров ќе си го исечам ако пописот бил валиден да ви ебам челадта сунетисана. 2004та, опа територијална поделба кај што
-во Гостивар Македонците станаа малцинство
-Во Тетово паднаа од 29% на 23%.
-Во Чашка од 7% се напуни шиптараната 33%
-Села на 10000000000000000000000 километри од Скопје станаа дел од Скопје(WTF) значително зголемувајќи го бројот на шиптараната во главниот град.

Не ја заслужувате државава бе. Не заслужувате да ја нарекувате дом. И треба да ни ја земат шпониве, со оглед на тоа колку "добро" ја чуваме.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Така бива тоа,затоа што некој решил да лечи комплекси и да празни негативна енергија на невин народ(без разлика дали се Албанци,невин си е невин),од утре пак јово-наново децата ќе ни јадат ќотек по автобусите.Простестот требаше да пренесе порака кон политичарите,а не да се тепаат рандом поминувачи.
Нема да бидат од утре друже, ВЕЌЕ СЕ ТЕПАНИ.
Преку курац ми е што полиција не реагира.
Магариња по 24 години излагаат кога Македонски основци се по кафичиве ги напаѓаат со кујнски ножеви и после палат патики кога ќе се појават постари Македонци.
Полицијата не само што не реагира туку ебано ги поставува за ВРАТАРИ ВО ДИСКОТЕКИТЕ.
Ми иде да си пукам во слепочница, а ние кога ќе изреагираме одма те апсат.

И си викаш fuck logic, си вадиш карта за туѓина и не се враќаш веќе тука.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
абе ние свативме тоа дека они се дел,проблемот е што не сваќаме дека наскоро ние нема да бидеме дел од македонија..
Колку само добро ја опиша ситуацијава во една реченица! Жалосно.... :(

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Чувар на спомениците апси еден од протестантите.Па кај го има ова бе??
Полициска држава :facepalm:
Во гроб се превртуваат сите оние на кои им се направени споменици и гледаат како се тепа и апси Македонскиот народ
Засрами се Македонијо
Тоа е тоа ќељавото копиле.

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Ете што фалеше во темава, слика од Косово од некое истепано дете вметната во прилог на шпонски медиум преставено како да е тепано на протести на Македонци.
Фала ти што ме потсети мислам да го надополниме мозаикот од традиционални обвинувања после било каков протест :гик:
Очекувам следно да биде изјава од рандом фаци, снимено од 15 различни агли.
Дедото сниман осд птичја перспектива кажува како 500 хулигани ги нападнале додека си копкале во двор. Бабата ја врзале и ја терале да го бацува крстот, а на детето му пикнале бомба во уста, му ја затвориле устата и кога експлодирала му пукнале само ушните тапанчиња. Повредата после му настанала кога оделе накај болница, друга група славо мачедонац со бормашина му го бушеле лицето.

Како бе кога има истепани Македонци ниедна слика нема излезено, чудна работа прободено девојче со нож во Чаир ШТАМА. Другиот ден јавено како низ Чаир патролирале Македонци и по лице боделе 13 годишни деца додека го терале да го бацува крстот. Филм кој комотно може оскар за научна фантастика да освои.
Неколку педерчиња заедно со професорите од исото школо постојано закачаат Македонци, сепак кога излезе ќотек пошто му пукнал филм на некој они испаѓаат криви. Слики од тепаните нормално од сите можни агли и задолжително во придружба една була и некој стар ропак со црно кече како се жали.
Жалосно какви манипулатори сте :facepalm:
Да не имаш нешто да искоментираш на ваква вест?
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=2281394465&id=12&prilog=0&setIzdanie=22817
Izvini drugar , no vo golema greshka si ;)

Jas ke potenciram , i ne mozhe da me ubedi nikoj , i za toj 13 godishnikot sto pred 2 nedeli bil tepan , pred 3-4 dena pak bil pretepan , toj ne mozhe da bide tepan dva pati od Albanci , slucajot go znae i MVR no nisto!

Tepani bea vcera ucenici od Aracinovo , imashe sliki , video od nivnite roditeli , nema sto tuka da meshash se i seshto i da branis .

Eve deneska kakvi protesti :facepalm: , isto kako vashite sto ve vodat , i vie isto , amateri do koska , bravo ushte ednash za palenoto albansko zname , i za ovaa detence GOLEMA GRESHKA SI , no nema da odam podaleku , ostaj ti so tvoeto mislenje , i lani vaka tepavte ucenici , i lani policajci pukaa kon civili , isti sranja ko pred edna godina , so AMATERSKI PROTESTI , so tepani albanski deca, na mecevite na MZT i na drugite se slushaat anti-albanski SKANDIRANJA , eve ke gi slushame ovie i na FUDBALOT ovaa nedela , siguren sum , i barate SOZHIVOT :pos: :pos: ,.... I SAMITE VIE ne ste svesni kolku MANIPULATORI I MANIPULACII PRAVITE!

G

Geezer

Гостин
Албанското знаме според мене и немаше потреба да се запали. Тоа едно.
Второ, како не им е срам на македонските телевизии да не известат и кажат за протестов пред влада? Единствено само Телма и 15 секунди срамежливо Алфа.
Па не е тоа пет луѓе собрани, сепак имало 1000. Уште еднаш докажаа колку се за греота.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Слично како и со протестот за убиствата кај Смилковското езеро, дојдов, останав 5 минути и си заминав. Протестот беше да се покаже револт кон изборот на Талат за министер за одбрана, а не да се силиме како ќе ги пикаме ш*птарите во логор, гасна комора и ќе им го мочаме семето. Паѓаме на попримитивно ниво од нив и тоа е бедно. Им даваме одличен материјал на новинарските курви... Да не зборувам за бројноста. Очигледно само на навивачките групи и шат пат уште некој им скурчило од лицемерието на партиите и провокацијата на Албанците. Другите каде се? Седат по дома и чекаат Латас што ќе каже. Абе ако ни е, и во МВР да си ставиме терорист за министер. Толку од мене. Мислам дека ова беше последниот протест поврзан со оваа чудесна земја. И некако воопшто не ми е гајле.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
I, so tepani albanski deca, na mecevite na MZT i na drugite se slushaat anti-albanski SKANDIRANJA , eve ke gi slushame ovie i na FUDBALOT ovaa nedela , siguren sum , i barate SOZHIVOT :pos::pos: ,.... I SAMITE VIE ne ste svesni kolku MANIPULATORI I MANIPULACII PRAVITE!
А тепаните македонски деца по автобусите? Скандирањата од типот: Македонско девојче, к*рва голема, Тоше педер? Палењето македонски знамиња во Чаир, Центар, Гостивар, Тетово? Вадење знамиња на Саудиска Арабија...
Што од овие набројани работи го поттикнува соживотот? Те молам кажи ми, ептен многу ме интересира...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Нема да бидат од утре друже, ВЕЌЕ СЕ ТЕПАНИ.
Преку курац ми е што полиција не реагира.
Магариња по 24 години излагаат кога Македонски основци се по кафичиве ги напаѓаат со кујнски ножеви и после палат патики кога ќе се појават постари Македонци.
Полицијата не само што не реагира туку ебано ги поставува за ВРАТАРИ ВО ДИСКОТЕКИТЕ.
Ми иде да си пукам во слепочница, а ние кога ќе изреагираме одма те апсат.
И си викаш fuck logic, си вадиш карта за туѓина и не се враќаш веќе тука.
Која полиција море ова не ваша полиција што ќе ве заштити, а овај обезбедувањето големо мој лично брат да фати да апси кое секако нема право да го прави тоа се знае што следува :icon_lol:.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom