Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Kaj najde moi fotografii za ovde?

еве и ја да ставам некоја сликичка...
makedonija18.jpg

makedonija21.jpg

makedonija30.jpg

rif00003.jpg

rif00007.jpg

rif00009.jpg

rif00033.jpg

rif00040.jpg

rif00049.jpg

доста е:wink:
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 15:37 ---
Pozdrav Spenser, od kade ti se moite fotografii?
Andon
па темава е всушност за тоа:D ако не те мрзи,напиши 5-6 реда... иначе

http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=09/policija-07-05.wmv&VestID=108201 дел од активностите за прославување 7 мај,ден на полицијата:vozbud:

image6-1.jpg
еве ја ЕСЗ-ТИГАР:vozbud::violent1:
image7-1.jpg
спасување со хеликоптер:vozbud:
image1-1.jpg
мииирноооО!!!! тие најдесно се ЕСЗ-ТИГАР:vozbud: зверови
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 15:46 ---
Puco, kade gi najde moite fotografii?
еве нешто и од тигрите
master7.jpg
master13.jpg
master8.jpg

Здраво другари ми требаат некој информации за Волците се разбира ако некој знае да ми каже.
На кој начин се станува дел од единицата ,дали има посебни критериуми дали треба посебна висина,тежина ...
Би му бил благодарен на тој што ќе ми помогне
Поздрав

Здраво другари ми требаат некој информации за Волците се разбира ако некој знае да ми каже.
На кој начин се станува дел од единицата ,дали има посебни критериуми дали треба посебна висина,тежина ...
Би му бил благодарен на тој што ќе ми помогне
Поздрав
prvin treba da imas zavrseno vojska pa ne mozes odma vo volci treba da ides tamu dali ke pomines testovi eseji sega ova ona trcanje sklekovi zgibovi ili probaj jaki ama mnogu jaki vrski ili pari ama tesko

нема врски за влез во псо треба прво 2 години во арм да работиш па потоа да одиш на селективен.

prvin treba da imas zavrseno vojska pa ne mozes odma vo volci treba da ides tamu dali ke pomines testovi eseji sega ova ona trcanje sklekovi zgibovi ili probaj jaki ama mnogu jaki vrski ili pari ama tesko

Да знам разбирам све тоа него ме интересира дали има висна,тежина врска за влез во псо?
A за врски може да се најде и тоа :) ако може да се влезе така се разбира :)

Да знам разбирам све тоа него ме интересира дали има висна,тежина врска за влез во псо?
A за врски може да се најде и тоа :) ако може да се влезе така се разбира :)
nema vrska tezina visina ako gi barat taka kade ke gi najde site takvi hehehe

Нема во Волците знам дека во Ренџерите има неколку незнам точен број не ме фаќајте за збор али мислам дека се 3-4.
znam eden render M.S major e albanec ne pisam celo ime i prezime negovo znaes na koj mislam?
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 16:19 ---
Нема што многу да се објаснува тука.
Селекција си има кога ќе се одреди дека има недостаток секој кој се пријавува на конкурсот за членство во ПСО има фер селекција бидејќи се тоа што те тестираат е за твое добро и ако ти попуштаат во иднина тоа ќе ти наштети на здравјето т.е ќе погинеш.Кој што сака нека те лаже овој му е вујко или стрико нема врски за во селекција бидејки тие што се припадници на единицата исто така ја имаат и улогата на инструктори (некои од нив),а припадниците се посебен вид на луѓе и не примаат секакви во нивното семејство со други зборови они се сите ИСТА КРВНА ГРУПА.Контравезно од тоа што многу мислат нема селекција специјално за Волците туку има општа селекција за ПСО (полк за специјални операци)според вашите преформанси инструкторите одредуваат каде ќе одите Ренџери,Волци или дома.
Обуки тренинзи на одреден временски период припадниците си ги имаат заради 2 причини тоа е да го повторат и надоградат своите вештини и за да бидат оценети.
Има премногу информации на страницата на фејскуб мислам дека ќе собере 2-3 листа А4 формат ако сакате можам тука да ви копирам се конкретно или сами посетете ја страницата и ќе можете да прочитате многу по детално.
Kopiraj ovde ako mozete koga ke imate vreme inaku ve sledam jas na fb odlicni ste poz
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 16:32 ---
Признаени од цел свет после си правиме филмови.
Волците се формирани 1994,а Ренџерите 2004 година.
Имаат добиено безброј признанија и имаат успешно ако не и подобро извшено обуки од други специјални сили од светот.
Имаат колку толку војно искуство секој припадник мора барем 1 да оди во мисија во Авганистан/Ирак.
Имај во предив дека за 19 години имаат постигнато што на други им е било потребно многу повеќе време и пари.
za ova si vo pravo znam specijalec koj bese komandannt na prvata megunarodna misija koja bese vo 2003 bese ucesnik vo 2001 a vtorata misija isto taka bese komandant na vodot vo 2009 2010 vo avganistan sigurno go znaete ne znam da li e aktiven uste kako VOLK ili dali ima dr nekaka funkcija vo PSO sega e profesor na eden fakultet ,nekam poveke da go otkrivam negoviot identitet ako znaete pisi?
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 16:33 ---
Ова е Македонија биди среќен што имаат воопшто обуки :)
Да не им беше предпоследниот командант на ПСО.... немаше ни да имаат кула за вежбање.
426057_278786048858851_1089601605_n.jpg
Mislis na Zoran Dodevski
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 17:15 ---
znam eden render M.S major e albanec ne pisam celo ime i prezime negovo znaes na koj mislam?

Kopiraj ovde ako mozete koga ke imate vreme inaku ve sledam jas na fb odlicni ste poz

za ova si vo pravo znam specijalec koj bese komandannt na prvata megunarodna misija koja bese vo 2003 bese ucesnik vo 2001 a vtorata misija isto taka bese komandant na vodot vo 2009 2010 vo avganistan sigurno go znaete ne znam da li e aktiven uste kako VOLK ili dali ima dr nekaka funkcija vo PSO sega e profesor na eden fakultet ,nekam poveke da go otkrivam negoviot identitet ako znaete pisi?

Mislis na Zoran Dodevski

Sakam da te prasam nekolku prasanja do administratorot na fb na VOLCITE.

1.Dali ima starosna granica za vo edinicata do koja godina mozat da bidat pripadnici na istata,sto stanuva so poranesen pripadnikot na volcite ako ne e sposoben fizicki da bide del od VOLCITE?Odi vo generalstabot ostanuva obicen vojnik?

2.Imam slusnato deka preipadnicite na VOLCITE ne mozat so vrski ili partiski da bidat,ama kadrite vo PSO mozat da bidat partiski sto vo slucajov znam nekolku visoki funkcioneri od PSO koi sebliski so partijata na vlast.?I bez nivna podrska ne bi bile na tie mesta a imam slusnato deka i komandantot na PSO Pavle Arsoski dobil od niv podrska, Koj ne bil pripadnik na volcite bese vo kasarnata vo Gostivar i posle go prefrlija vo cetite vo VOlcite pa napreduvase vo Komandant na pso

3.Dali instruktorite istovremeno mozat da bidat pripadnici na VOLCITE ili tie se posebni?Kako se bira komandantot na PSO?Dali nacalnikot na VOlcite go nasleduva PSO kako sto bese vo slucajov so Pavle Arsoski?

4.Kviz prasanje jas sum od ist grad so Komandantot na VOLCITE od koj grad sum?

Bi bil zadovolen ako mi odgovorite koga ke imate vreme na forumov poz

Човекот има и книга издадено, ама не знам како се викаше и каде ја има. Ако знае некој, нека пише. И нема за што да се крие неговиот идентитет, се знае кој е :) МХЈ.

Mislis na Zoran Dodevski
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 17:15 ---

Sakam da te prasam nekolku prasanja do administratorot na fb na VOLCITE.

1.Dali ima starosna granica za vo edinicata do koja godina mozat da bidat pripadnici na istata,sto stanuva so poranesen pripadnikot na volcite ako ne e sposoben fizicki da bide del od VOLCITE?Odi vo generalstabot ostanuva obicen vojnik?

2.Imam slusnato deka preipadnicite na VOLCITE ne mozat so vrski ili partiski da bidat,ama kadrite vo PSO mozat da bidat partiski sto vo slucajov znam nekolku visoki funkcioneri od PSO koi sebliski so partijata na vlast.?I bez nivna podrska ne bi bile na tie mesta a imam slusnato deka i komandantot na PSO Pavle Arsoski dobil od niv podrska, Koj ne bil pripadnik na volcite bese vo kasarnata vo Gostivar i posle go prefrlija vo cetite vo VOlcite pa napreduvase vo Komandant na pso

3.Dali instruktorite istovremeno mozat da bidat pripadnici na VOLCITE ili tie se posebni?Kako se bira komandantot na PSO?Dali nacalnikot na VOlcite go nasleduva PSO kako sto bese vo slucajov so Pavle Arsoski?

4.Kviz prasanje jas sum od ist grad so Komandantot na VOLCITE od koj grad sum?

Bi bil zadovolen ako mi odgovorite koga ke imate vreme na forumov poz

1.Мислам дека е до 29 години старосната граница.
2.Има разлика во кадар на пСО и кадар на бСН, во пСО има неборбен тим, значи командата се тие, они се донесуваат од други единици или од РБ или бСН.Со врски во Волците не можеш да влезеш тоа јас ти гаранирам, сегашниот командат никогаш не бил дел од волците туку од 2003 работи во команда на пСО и е еден од најзаслужните за успесите на тој полк.
3.Инструкторите се од бСН и од РБ од други единици не можат да бидат.
4.Ти си од Охрид.

Човекот има и книга издадено, ама не знам како се викаше и каде ја има. Ако знае некој, нека пише. И нема за што да се крие неговиот идентитет, се знае кој е :) МХЈ.
е јас незнам кој е
ај кажете
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 23:12 ---
еве нешто ново
„Волците" подарија храна и облека

браво момци

http://www.mkd.mk/makedonija/volcite-podarija-hrana-i-obleka

Da toj e ,,PATOT ZA VAVILON,, -Kultura izdavacka kuka MXJ. Ne ja imam seuste kupeno ama znam deka e od kultura tamu e izdadena poz
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 14:43 ---
1.Мислам дека е до 29 години старосната граница.
2.Има разлика во кадар на пСО и кадар на бСН, во пСО има неборбен тим, значи командата се тие, они се донесуваат од други единици или од РБ или бСН.Со врски во Волците не можеш да влезеш тоа јас ти гаранирам, сегашниот командат никогаш не бил дел од волците туку од 2003 работи во команда на пСО и е еден од најзаслужните за успесите на тој полк.
3.Инструкторите се од бСН и од РБ од други единици не можат да бидат.
4.Ти си од Охрид.

1.za ova prasanje zborot mi bese ne min tuku max starosna granica za BSN volci

2.Se slozuvam so tebe i so toa deka segasniot komandant e zasluzen i ima uspesi i sega vo PSO.

3.ok

4.Tocno
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 14:46 ---
е јас незнам кој е
ај кажете
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 23:12 ---
еве нешто ново
„Волците" подарија храна и облека

браво момци

http://www.mkd.mk/makedonija/volcite-podarija-hrana-i-obleka

http://www.morm.gov.mk/content/?0FBBE6565F2F7DAE26E4841784B9AA6CB027E2B1

POVEKE IMA NA STRANATA NA MINISTERSTVOTO ZA ODBRANA CESTO TAMU GI SLEDAM AKTIVNOSTITE EVO LINK
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 14:50 ---
http://www.youtube.com/watch?v=BzRy3EicUgg&feature=related
Eve link koj
http://www.youtube.com/watch?v=BzRy3EicUgg&feature=related 26-28 sek ke ja vidis knigata

Интересна книга јас ја имам прочитано, повеќе е како автобиографија на Методи Хаџи-Јанев и првиот контингент во Ирак.Интересна е да се прочита, сигурно ја има по книжарите во Скопје.

Da toj e ,,PATOT ZA VAVILON,, -Kultura izdavacka kuka MXJ. Ne ja imam seuste kupeno ama znam deka e od kultura tamu e izdadena poz
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 14:43 ---

1.za ova prasanje zborot mi bese ne min tuku max starosna granica za BSN volci

2.Se slozuvam so tebe i so toa deka segasniot komandant e zasluzen i ima uspesi i sega vo PSO.

3.ok

4.Tocno
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 14:46 ---

http://www.morm.gov.mk/content/?0FBBE6565F2F7DAE26E4841784B9AA6CB027E2B1

POVEKE IMA NA STRANATA NA MINISTERSTVOTO ZA ODBRANA CESTO TAMU GI SLEDAM AKTIVNOSTITE EVO LINK
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 14:50 ---
http://www.youtube.com/watch?v=BzRy3EicUgg&feature=related
Eve link koj
http://www.youtube.com/watch?v=BzRy3EicUgg&feature=related 26-28 sek ke ja vidis knigata
фала

Во касарната „Илинден“ во Скопје денеска ќе се одржи свеченост по повод денот на Полкот за специјални операции (пСО).
На свеченоста ќе присуствуваат началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески, високи претставници од МО, командантите на потчинетите команди и единици на ГШ на АРМ, претставници од локалната самоуправа од општините и градот Скопје и други високи гости.
:)

http://www.morm.gov.mk/content/?ID=6425322D71ABE039E580FFC9A1C7542E612C67C4
--- надополнето: 1 март 2013 во 18:52 ---
http://www.morm.gov.mk/content/?ID=6425322D71ABE039E580FFC9A1C7542E612C67C4

ПРОСЛАВА НА ДЕНОТ НА ПСО
петок, 01 март 2013

Денес, 1-ви март 2013 година (петок), со почеток во 11.00 часот, во касарната ,,Илинден“ во Скопје се одржа свеченост по повод денот на Полкот за специјални операции (пСО).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom