Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знам дека во Тигрите нема, а во Волците мислам дека истотака нема, ама не сум 100 посто сигурен.Дали во Волците и Тигрите има рамковни?
Добро вечер добри луѓе јас сум да кажеме одржувачот на страната наЕдиница за Специјални намени Волци на фејскуб.Ќе гледам тука вас да ве информирам некоја новост и некоја слика да споделам.
Поздрав
А која би била таа страна ?
на оваа мисите бидејќи ги има многу!
http://www.facebook.com/pages/Единица-за-специјални-намени-Волци/123222861081838?fref=ts
И пријател де објасни ми ја разликата помеѓу Волците и Ренџерите и двете единици се дел од пСО така?
Едните се ваљда единица за специјални операции а другте командости т.с специјалци, така некако?
Нема командоси и припадниците од Ренџерскиот батаљон и припадниците од единицата Волците тие сите имаат врвна обука која е доста тешка за одредени причини стандардите за влез во Волците се поголеми.
Знам дека во Тигрите нема, а во Волците мислам дека истотака нема, ама не сум 100 посто сигурен.
Пријател терминот Ренџер значи Командос (и носат зелена баретка кои ја опишуваат обуката и способноста на овој род), а Комадос или Командоси во воента терминологија и организација значи војници кои се високо обучени за секов вид на војување во секакви услову т.с (копнено, водено и воздушно), под копнено се мисли на високо обучени пешадијци т.с специјалци со посебна обука, водено се мисли на нуркачи и борбено нуркачка обука т.с борбени нуркачи и воздушно се мисли на војници - квалификувани падобранци кои се способни за изведување на специјални скокови како HAHO/HALO и слично.Дали нашите Ренџерите се способни и квалификувани за извршување на вакви задачи и во вакви услови, ако не се значи само името на единицата е Ренџер или Командос а немаат таква обука и не се обучени за извршување на такви задачи.
Тоа ми е прашањето?
Кога рече дека Ренџерите се оствари само обучени војници кои чекаат влез во Волците дали се мисли дека тие послабите регрути во пСО се праќаат во Ренџерскиот Батаљион а тие подобрите и поспремните во Волците или бПН?
Пријател терминот Ренџер значи Командос (и носат зелена баретка кои ја опишуваат обуката и способноста на овој род), а Комадос или Командоси во воента терминологија и организација значи војници кои се високо обучени за секов вид на војување во секакви услову т.с (копнено, водено и воздушно), под копнено се мисли на високо обучени пешадијци т.с специјалци со посебна обука, водено се мисли на нуркачи и борбено нуркачка обука т.с борбени нуркачи и воздушно се мисли на војници - квалификувани падобранци кои се способни за изведување на специјални скокови како HAHO/HALO и слично.Дали нашите Ренџерите се способни и квалификувани за извршување на вакви задачи и во вакви услови, ако не се значи само името на единицата е Ренџер или Командос а немаат таква обука и не се обучени за извршување на такви задачи.
Тоа ми е прашањето?
Кога рече дека Ренџерите се оствари само обични војници кои чекаат влез во Волците дали се мисли дека тие послабите регрути во пСО се праќаат во Ренџерскиот Батаљион а тие подобрите и поспремните во Волците или бПН?