Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
јасно ми е мене само дека велеше сите трошат има коли и на 30,000 почнуваа да троша масло посебно увезените коли шо имаа по 150,000 км а троша 700 грама на 1000 км и на крај се зависи од одржувањето а со нашето џупско одржување во македонијава не се верува на секој... а братучед ми има акцент со 250,000+ километри и не троши масло

Не се верува,али желбата да возиш појака кола од Југо,Кец,или Вартбург е поголема.За купување е лесно,после е малку позаебано,али со добра плата се се поднесува.Бензинците по не се трошоклии на масло,дизелите повеќе трошат,али па се и поиздржливи генерално.Секој со среќата,како ќе ти се погоди.

Za 400 evra sto može da bide? Hehe. So 1.4 motor se gjubre ko sto ti kažaa pogore. Ama za tie pari ako se trkala zimaj,za 98 to ti e gabe.
A ulje ako troši kola,bre jaka muda. Do litro na 1000km ne e ništo strašno. Ako si troši ke mu doturaš,ke kupiš nešto poeftinko vo 10 litarsko pakovanje i cepaš,uljeto mesto na 10.000 ke go menjaš na 20.000km i gotovo.

И после 30,000км нека го мења мотор или нека купи уште една таква.
Такво циганско одржавање ебаси колата.

Za 400 evra sto može da bide? Hehe. So 1.4 motor se gjubre ko sto ti kažaa pogore. Ama za tie pari ako se trkala zimaj,za 98 to ti e gabe.
A ulje ako troši kola,bre jaka muda. Do litro na 1000km ne e ništo strašno. Ako si troši ke mu doturaš,ke kupiš nešto poeftinko vo 10 litarsko pakovanje i cepaš,uljeto mesto na 10.000 ke go menjaš na 20.000km i gotovo.

Или ќе му бутниш 20-50 масло,за камион,па нема да троши ич.Или пак ставаат масло за менувач во моторот,да не троши и да не капе од некаде,и ќе му ја увалиш на некој сиромав човек,што од лебот двоел за автомобил да си купи.Сум слушал овакви муабети,али не сум практикувал.

Не се верува,али желбата да возиш појака кола од Југо,Кец,или Вартбург е поголема.За купување е лесно,после е малку позаебано,али со добра плата се се поднесува.Бензинците по не се трошоклии на масло,дизелите повеќе трошат,али па се и поиздржливи генерално.Секој со среќата,како ќе ти се погоди.
Baš obratno e,benzincite poveke lapaat ulje zato sto imaat poniska kompresija.
Kola trošela po malku ulje pa za otpad bila. Bre,bre. Svašta ke čue čovek,ima dosta prazni glavi tuka.

И после 30,000км нека го мења мотор или нека купи уште една таква.
Такво циганско одржавање ебаси колата.

Дали ќе издржи 30.000 со тоа трошење на улје,е прашање.

Baš obratno e,benzincite poveke lapaat ulje zato sto imaat poniska kompresija.
Kola trošela po malku ulje pa za otpad bila. Bre,bre. Svašta ke čue čovek,ima dosta prazni glavi tuka.

Е ајде де,трошела трошела,ќе дотураш,ќе пазиш да не биде на минимум,и ќе возиш до кога оди оди.

Е ајде де,трошела трошела,ќе дотураш,ќе пазиш да не биде на минимум,и ќе возиш до кога оди оди.

Така Италијанците ги возат,дур оди.Коа нема да запали ја продава

Пријателе ти препродаваш коли? а тебе колата ти троши масло?
Audito kapka ne troši,ama jas so takvi raboti uopšte ne se ni zamaram. Smešni mi se luge sto vikaat deka kola ne cinela ako trošela po malku ulje.
Eve ti kažuvam od iskustvo,akcentite 95-2003 skoro site go trošat uljeto. Koj vika deka ne e taka sigurno laže. Takvi se tie mašini. A što da kažeme za golfovite 1.4 16v,hehe poveke ulje trošat nego benzin.
:D

Така Италијанците ги возат,дур оди.Коа нема да запали ја продава

И после ќе ни ги донесат нас,и ќе се фалиме пред комшијата возам Мерцедес Е класа со кожа клима и алумински фелни,со 350.000 км на саатот.А насабајле ја пали со стартер.

Audito kapka ne troši,ama jas so takvi raboti uopšte ne se ni zamaram. Smešni mi se luge sto vikaat deka kola ne cinela ako trošela po malku ulje.
абе лајш овде ко да ти троши ми изгледа мене то не е моја работа и не ме интересира само немој да велиш дека е ок ако троши тогаш има мака и не ме убедува никој дека не е страшно...

Што подразбираш по малку уље? колку е за тебе нормално? 1л на 1000км? нормално е неколку мл а не литри.

абе лајш овде ко да ти троши ми изгледа мене то не е моја работа и не ме интересира само немој да велиш дека е ок ако троши тогаш има мака и не ме убедува никој дека не е страшно...
Vo 80% slučaevi za trošenjeto na ulje se krivi uljnite kariki,ili se zapečeni ili istrošeni (kompresiskite mnogu retko se oštetuvaat). Ostanatite 20% pa oslabeni ili ošteteni tefloni. Ništo strašno.
Eve akcentite pokažuvaat kompresija kako novo vozilo,a trošat ulje. Samo zaradi zapečuvanje na uljnite kariki,ne go vrakaat uljeto nazad vo karterot koga klipot se vraka nadole.

Што подразбираш по малку уље? колку е за тебе нормално? 1л на 1000км? нормално е неколку мл а не литри.

Кај мене срка на 5000 км,некои 700-800 грама.Заокружено литар,нецелосен.Нема лага.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom