Македонски претставници за Евросонг 2013 (Лозано и Есма Реџепова)

• Креатор на темата Креатор на темата -Nirvana-
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како не судиш со исти аршин тоа чудо. Лозано бил мали Тоше, а овие тројцава едно њу вејв шо се на нашава поп сцена, та нема каде. Пиши плус Џеј Џеј и Мекиќ, мани тоа Ѓорги и Владо
Последните 2 можеби, ама Ламбе ако се бламира незнам што останува за другите....

Јас сум од Кичево како и Лозано(и пријател со татко му) ама песнава не ми се свиѓа,слаба е за на евровозија ,а би сакал да бидам демантирам со резултат.

Во секој случај со среќа не им е

Покрај лепење на плакати за следниве избори, плакатолепачиве имаат обврска и да ја лајкнат песнава на јутуб у плус да изнудат уште 10 лајкови.

Колку и да се трудат на Есма да и нудат поп модерни песни ,не бива ,само Кирил Џајковски е правиот избор за Есма

А што се однесува за Лозаноски супер е си пее тој супер ,но тој текст не е за него . Јас мислам дека промашен е тимот со кој работеле на песната.

Но нека им е со среќа

И песната наеднаш ја снема од youtube. (y)

Нема смисла само Влатко да се откаже.Нека се откаже Есма ,а нему нека му направат нова песна и готово.

До 42 секунда песната е бонбона. Ми се допадна и делот со трубите (или саксот / што и да е) на 1:57...

Општ впечаток е дека песната треба да биде по „циганска“, односно Есма да носи поголем дел од товарот. Хејтањето мислам дека највеќе беше поттикнато од спотот. Да ја слушавме песната без спотот (кој патем личи на реклама за Скопје 2013) - сигурен сум дека немаше да има толку негативни критики. Уште кога некој спомна „па за спотот, сакавме да ги презентираме убавините на Македонија“ пред да го прикажат видеото, мислев дека ќе има пејсажи, ова - она. Во никој случај спомениците. Ако спомениците во Скопје ни се најубавото што можеме да го понудиме, треба да се лечиме.

Како што реков, песната не е причина за хејтање. Мој впечаток е дека главните причини за хејтање се мотивирани од:

- Јавните ангажмани на Есма во политичката партија;
- Тоа што нејзиниот избор за претставник луѓето го сфаќаат како „награда“ за тоа;
- Катастрофалниот спот кој делува како реклама за Скопје 2014;
- Тоа што општата слика која гледачот ја добива додека го слуша рефренот „ИМПЕРИЈА“ и го гледа видеото е дека ние се „курчиме со спомениците и се филмаме дека сме империја“ иако - во песната станува збор за музиката како империја, а не за Македонија;

Не е лоша песната, ама дефинитивно не е најдоброто од Есма и Влатко. Се надевам дека ќе ја испеглаат малку пред настапот.

Нема врска спотот, јас без спот првиот пат ја гледав. Песната ми е типична мејнстрим поп македонска песна, ама со ужасен ритам и текст кој вреѓа интелигенција. Спотот само ја прави работата уште полоша. А за Есма и нејзините политички ангажмани ич не ми е гајле, не ни знаев додека тука не прочитав.

Аман зошто не можеме да пратиме нормална песна, на ова ли се сведе музиката, нека се направи квалитетна песна со гитари, тапани, виолини...
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 22:34 ---
До 42 секунда песната е бонбона. Ми се допадна и делот со трубите (или саксот / што и да е) на 1:57...

Општ впечаток е дека песната треба да биде по „циганска“, односно Есма да носи поголем дел од товарот. Хејтањето мислам дека највеќе беше поттикнато од спотот. Да ја слушавме песната без спотот (кој патем личи на реклама за Скопје 2013) - сигурен сум дека немаше да има толку негативни критики. Уште кога некој спомна „па за спотот, сакавме да ги презентираме убавините на Македонија“ пред да го прикажат видеото, мислев дека ќе има пејсажи, ова - она. Во никој случај спомениците. Ако спомениците во Скопје ни се најубавото што можеме да го понудиме, треба да се лечиме.

Како што реков, песната не е причина за хејтање. Мој впечаток е дека главните причини за хејтање се мотивирани од:

- Јавните ангажмани на Есма во политичката партија;
- Тоа што нејзиниот избор за претставник луѓето го сфаќаат како „награда“ за тоа;
- Катастрофалниот спот кој делува како реклама за Скопје 2014;
- Тоа што општата слика која гледачот ја добива додека го слуша рефренот „ИМПЕРИЈА“ и го гледа видеото е дека ние се „курчиме со спомениците и се филмаме дека сме империја“ иако - во песната станува збор за музиката како империја, а не за Македонија;

Не е лоша песната, ама дефинитивно не е најдоброто од Есма и Влатко. Се надевам дека ќе ја испеглаат малку пред настапот.

Нема врска спотот, јас без спот првиот пат ја гледав. Песната ми е типична мејнстрим поп македонска песна, ама со ужасен ритам и текст кој вреѓа интелигенција. Спотот само ја прави работата уште полоша. А за Есма и нејзините политички ангажмани ич не ми е гајле, не ни знаев додека тука не прочитав.

Аман зошто не можеме да пратиме нормална песна, на ова ли се сведе музиката, нека се направи квалитетна песна со гитари, тапани, виолини...

Какво откажување си имаат тие потпишано договор за нивна жалост нема назад,само спогодбено со мрт можат да прекинат. Во секој случај оваа пропадната империја е тешка мизерија.

Прочитав некаде че се преснимувал демек спотот(гласина да речиме)
Дали постои можност да се пресними песната, или уште подобро да се замени со нова :icon_lol: ?!

Znaci bilo kakov spot da ima, Spilberg da go rezira, pesnata ke bide predmet na hejt, i ke vrie od dislajkovi, na Evrovizija ne ides so spot, ides so pesna, realno nikoj ne se ni umara so spotovite kakvi se bar do periodot po polufinalnite veceri i finaleto, a sigurno nema da se najde budala sto koga ke gi vidi i ke go slusne ovoj blam na Evrovizija, ke gi bara potoa na youtube, realno da gledame, ne vredat ovie ni kilobajt da potrosis za niv, bez razlika dali imas ili nemas neogranicen net.
Pesnata ko pesna e povrakanica vo sekoj moze segment, uzas i beda, horor za setila za sluh, najdobro ke bide pokraj spotot i nova pesna da napravat ili voopsto da ne odat godinava bidejki generalno, 90% od lugevo se so stav deka ova e uzasno losho, spotot bese samo plus, ona, kad je bal nek je maskembal.

I nikakov reper ne e faktot za idenje ili neidenje vo finale, sin mu na Vucic otide u finale ebate, od edna strana site ubeduvaat deka tuka ima politika sto e tocno, a od druga demek, ke ne demantirale so plasman u finale ( ova tie 10% na koi ova im se sviga ), kontradiktornost golema. Nishto ne go pere ovoj sram, i nedaj boze u finale da idat, 2 pati ke treba Evropa da ne slusha, posle prviot moze ke zaboravat deka 2 polufinalni veceri, ke im se sobere mnogu, ali posle vtoriot ne.

Можеби ама можеби ќе jа проголтам целава прича ако напраат нов спот и ако го сменат битот у рефренот и моментот кога Есма вика „Животот е МУзикааааААА“. Jес да се тоа 25% од цел lyrics али грдо е

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom