Интервју со вонземјанинот

• Креатор на темата Креатор на темата Braveheart
  • Време на започнување Време на започнување
1. Ние сме богови кои го имаме заборавено нашето оригинално знаење.
2. Ние сме вечни, телата ни се привремени. Треба да се идентификуваме со нашиот дух, а не телото
3. Постојат битија низ универзумот кои се до таа мера развиени да немаат потреба да мислат на ниво на зборови, а со тоа и со леснотија комуницираат телепатски.
4. Оние што го контролираат светот се контролирани од ентитети кои немаат, и немаат потреба да имаат телесна манифестација.
5. Низ одредени периоди низ историјата, одредени личности стигнуваат многу блиску до оригиналното знаење и со тоа се обоготворуваат: Исус, Буда, Мухамед итн.
6. Димензијата време и простор постојат симулатано. Единствена реалност е сегашноста, моментот. Останатите две се производ на несвесна ментална манифестација на човекот.

А да пишеше тука нешто тука што не ми е познато?
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 10:50 ---
Поправете ме ако грешам но зошто мислам дека скиентологијата беше нешто слично на ова?

Грешиш.

А да пишеше тука нешто тука што не ми е познато?
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 10:50 ---

Грешиш.
Он ако пишува за сите посебно на кој му е познато и на кој не му е непознато треба 100 страни да напише на форумов ;)

Затоа е и форумов, некој да се промовира, некој да пропагира нешто, некој со некој да размени мислење и да даде свое видување на одредени работи.

Абе наместо да се коментира во врска со темата, во врска со гледишта и размислувања на разни луѓе и нешто да се научи а и немора просто повеќето ја коментираат самата тема и изразите наместо содржината на тоа што сака некој да искаже. еве како јас сега за повеќето коментари. Која глупост и брзвредност е изразов "А да пишеше нешто што не ми е познато?" идиотизам!, па пиши што е тоа што ти е познато па разговарај и понатаму за тоа, дискутирај за детали.

може ли слика од симболот да постираш, можеби се работи за некој универзален симбол со кој и повеќето би можеле да се идентификуваат...

https://www.box.com/s/5xtcus2dye2py8hei22l
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 20:11 ---
Те молам дообјасни се ако сакаш и можеш.
Дали целиот муабет се сведува на тоа дека човекот е само помошна алатка за комуникација на одредена форма која се наоѓа во него? Ако е така и ако таа форма тежнее кон божественото и воздигнувањето зашто тоа не се случува почесто низ целиот свет?
Ако веќе претходно спомнатите Исус, Буда и Мухамед се само три примери постојат ли други? Дали човекот како помошна алатка е проста машина и како таква не секогаш може да се воздигне како претходно спомнатите примери?

Човек, во суштинска смисла на зборот означува нетелесен ентитет. Инкорпорираноста е само привремен процес - се раѓаме и умираме. Процесот ќе трае се додека одреден човек не ја осознае неговата сушност. Откога ќе ја осознае, нема потреба од дополнителни реинкарнации. Затоа ги напоменав Исус, Буда и Мухамед, а има и други, анонимни ликови кои не се запишани во историската литература. Исус велел дека е син божји, а после него ранохристијанциве заклучија дека само тој е над нив и тие треба да му се поклонуваат. Сите сме синови божји во мефафарична смисла. Во вистинска смисла, сите може да го достигнеме тоа што го достигнал Исус или било кој друг, Заратустра, Лао Це и слични.
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 20:15 ---
Во споредба со...?
Во споредба со самата реалност каква што е. Зборовите само ја опишуваат реалноста и се еден од многуте медиуми на мислата за еден субјект да сподели реалитет со друг субјект. Низ античката историја па се до денес јазикот се менува во сооднос со тоа како се перцепира реалноста. Ако некој ја перцепира реалноста на посуштинско ниво, секогаш е неразбран затоа што зборовите кои се потребни да се опише таквиот вид на реалност не постојат, па затоа е неразбран и исмејуван.

Прост пример. Земете го зборов Љубов за пример. Уште од второ одделение не тераа да пишуваме раскази на тема Љубов, па често правевме метафори. Самиот збор не ја опишува љубовта како енергија, па затоа користевме фрази како "Љубовта е пцита во лет" и слично.
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 20:32 ---
Се надевам сето она што го прочитав не е вистина. Навистина се надевам. Бидејќи ако е вистина ги потресува темелите на целата парадигма на тоа како се перцепира реалноста, конкретни науки и религиски здружувања.

Она во што конкретно сум убеден (не поради книгата, туку поради информации што ми ги дал животот досега), е дека

1. Ние сме бесмртни, ние сме богови.
2. Го користиме јазикот како еден од медиумите на комуникација.
3. Реалноста е фрактална, текстурата на фракталот е строго пирамидална. Според тоа оние што го контролираат светот не се ништо повеќе од обичниот смртник.
4. Времето и просторот не се линеарни димензии. Доколку субјектот доволно моќно перцепира и делува во сегашноста, тоа инстантно се рефлектира во минатото и сегашноста.
5. Љубовта е најсуштинската и првата манифестација на сето-постоечко и преку љубовта ќе станеме Бог.

Со овие неколку постулати го живеам животот веќе со години, и доколку активно се перцепира реалноста на ваков начин, таа ќе ти даде многу посуштинско знаење. Телекинеза, пирокинеза и левитација ќе станат само занимација на човекот.

Страшно е што во книгата од овие постулати се извлекуваат многу чудни импликации. Не верувам комплетно, верувам и сум свесен само за аксиомите. Се надевам сите заклучоци после тоа се лаги.

Еден краток совет: Отворете го умот не само за разумот, туку и за интуицијата и чувствата. Ова последното може да компресира знаење во дел од секунда, а кога ќе се обидете да го опишете со зборови ќе ви требаат години и години. Не е логично она што е комплетно неверувачки да се отфрли по дифолт. Секогаш имајте дел од мозокот кои ќе ви служи за складирање на информации со потенцијални вистини/лаги. Понатаму со сите тие нови информации, животот ќе ви покаже дали се точни или неточни.

Симболот на атеистите? XD
Wz7lkSu.png

Симболот на атеистите? XD
Wz7lkSu.png

По дефиниција, ако човек е Бог, нема потреба да верува во Бог, бидејќи ќе верува во самиот себеси. Се надевам дека личноста што ми го нацрта симболот во несвесна состојба е некојаси луда коинциденција со токму овој симбол. Сеуште се надевам дека грешам или трипам.

По дефиниција, ако човек е Бог, нема потреба да верува во Бог, бидејќи ќе верува во самиот себеси. Се надевам дека личноста што ми го нацрта симболот во несвесна состојба е некојаси луда коинциденција со токму овој симбол. Сеуште се надевам дека грешам или трипам.
Ова е симболот на атеистите не знам шо е збунката тука. Некад у животот го има симболот видено и потсвестно го запамтила.

28 години имаш. Старо магаре си вакви глупости да тресеш.

28 години имаш. Старо магаре си вакви глупости да тресеш.

Личноста беше ептен спиритуална, зошто би ми нацртала атеистички симбол во несвесна состојба. Дај боже да грешам.

Дечко, шизофреник си запознал.
Личноста по дефиниција имаше нишки на биполарна депресија, аспергер синдром и џексонова епилепсија, но исто така и екстра способности (екстра релативно само на обичниот човек). Според парадигмата на психијатријата тоа би било типичен случај за третирање со медикаменти. Тоа е проблем на општеството, општеството неможе да се справи со такви радикални ситуации, па им дава етикети и ги убива психички.
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 20:55 ---
Дали ти сакаш во "нешто" да не убедиш? Да го смениме мислењето?
Не, само сакав да чујам ваши мислења, и чув. Пак ќе кажам, дај боже да грешам во однос на сите импликации што се изведуваат во книгата. Само длабоко сум убеден во тие 4-5 постулати што ги напишав погоре и ништо повеќе.

Ти си некој од тие сектите, осеќам...

Кога веќе добив етикета, сепак би рекол дека сум еклектик. Не припаѓам на никаква здружување на истомисленици, бидејќи едноставно ги нема. Ја истражувам реалноста со комплетно отворен, но и критички ум. Не ме замислувајте како некое човече затворено во затемнета просторија во четири ѕида. Излегувам, бркам жени, заработувам пари и уживам, како и во духовните, така и во телесните задоволства. As simple as that. ;)

Back
На врв Bottom