Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 30.901
- Поени од реакции
- 41.710
Во споредба со...?Во последниве неколку години сфаќам колку само човечкиот јазик ја лимитира перцепцијата на реалноста...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во споредба со...?Во последниве неколку години сфаќам колку само човечкиот јазик ја лимитира перцепцијата на реалноста...
1. Ние сме богови кои го имаме заборавено нашето оригинално знаење.
2. Ние сме вечни, телата ни се привремени. Треба да се идентификуваме со нашиот дух, а не телото
3. Постојат битија низ универзумот кои се до таа мера развиени да немаат потреба да мислат на ниво на зборови, а со тоа и со леснотија комуницираат телепатски.
4. Оние што го контролираат светот се контролирани од ентитети кои немаат, и немаат потреба да имаат телесна манифестација.
5. Низ одредени периоди низ историјата, одредени личности стигнуваат многу блиску до оригиналното знаење и со тоа се обоготворуваат: Исус, Буда, Мухамед итн.
6. Димензијата време и простор постојат симулатано. Единствена реалност е сегашноста, моментот. Останатите две се производ на несвесна ментална манифестација на човекот.
Поправете ме ако грешам но зошто мислам дека скиентологијата беше нешто слично на ова?
Он ако пишува за сите посебно на кој му е познато и на кој не му е непознато треба 100 страни да напише на форумовА да пишеше тука нешто тука што не ми е познато?
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 10:50 ---
Грешиш.

може ли слика од симболот да постираш, можеби се работи за некој универзален симбол со кој и повеќето би можеле да се идентификуваат...
Те молам дообјасни се ако сакаш и можеш.
Дали целиот муабет се сведува на тоа дека човекот е само помошна алатка за комуникација на одредена форма која се наоѓа во него? Ако е така и ако таа форма тежнее кон божественото и воздигнувањето зашто тоа не се случува почесто низ целиот свет?
Ако веќе претходно спомнатите Исус, Буда и Мухамед се само три примери постојат ли други? Дали човекот како помошна алатка е проста машина и како таква не секогаш може да се воздигне како претходно спомнатите примери?
Во споредба со самата реалност каква што е. Зборовите само ја опишуваат реалноста и се еден од многуте медиуми на мислата за еден субјект да сподели реалитет со друг субјект. Низ античката историја па се до денес јазикот се менува во сооднос со тоа како се перцепира реалноста. Ако некој ја перцепира реалноста на посуштинско ниво, секогаш е неразбран затоа што зборовите кои се потребни да се опише таквиот вид на реалност не постојат, па затоа е неразбран и исмејуван.Во споредба со...?
Симболот на атеистите? XD
Симболот на атеистите? XD
![]()
Ова е симболот на атеистите не знам шо е збунката тука. Некад у животот го има симболот видено и потсвестно го запамтила.По дефиниција, ако човек е Бог, нема потреба да верува во Бог, бидејќи ќе верува во самиот себеси. Се надевам дека личноста што ми го нацрта симболот во несвесна состојба е некојаси луда коинциденција со токму овој симбол. Сеуште се надевам дека грешам или трипам.
28 години имаш. Старо магаре си вакви глупости да тресеш.По дефиниција, ако човек е Бог, нема потреба да верува во Бог, бидејќи ќе верува во самиот себеси. Се надевам дека личноста што ми го нацрта симболот во несвесна состојба е некојаси луда коинциденција со токму овој симбол. Сеуште се надевам дека грешам или трипам.
28 години имаш. Старо магаре си вакви глупости да тресеш.
Дечко, шизофреник си запознал.Личноста беше ептен спиритуална, зошто би ми нацртала атеистички симбол во несвесна состојба. Дај боже да грешам.
Личноста по дефиниција имаше нишки на биполарна депресија, аспергер синдром и џексонова епилепсија, но исто така и екстра способности (екстра релативно само на обичниот човек). Според парадигмата на психијатријата тоа би било типичен случај за третирање со медикаменти. Тоа е проблем на општеството, општеството неможе да се справи со такви радикални ситуации, па им дава етикети и ги убива психички.Дечко, шизофреник си запознал.
Не, само сакав да чујам ваши мислења, и чув. Пак ќе кажам, дај боже да грешам во однос на сите импликации што се изведуваат во книгата. Само длабоко сум убеден во тие 4-5 постулати што ги напишав погоре и ништо повеќе.Дали ти сакаш во "нешто" да не убедиш? Да го смениме мислењето?
Ти си некој од тие сектите, осеќам...