Се ти објаснето порано во оваа тема. Само прецизно следи го упатството.ќе може ли да ми каже некој како да отворам PayPal акаунт ???
Во моментов, не можеш да се регистрираш како држава дека си Македонија, Но можеш со Словенија, Хрватска или Бугарија.
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 22:35 ---
Јас верифицирав со ТТК Банка и истото може со НЛБ. И треба да имаш одобрено и направено електронско банкарство.
1. Креираш нов акаунт, каде што изборот на регионот ќе го направиш од Словенија. (Доколку неќе да ги прифати, Хрватска или Бугарија.)
2. Одиш во оделот „PayPal for you“, и кликаш на копчето Get Started.
3. Потоа ги внесуваш твоите информации, како што ти ги пишува на личната карта.
4. Потоа ќе те праша „How would you like to pay for your purchases?“, и кликни на „Go to My Account“.
5. Отвори го е-маилот кој што го имаш внесено, и потврди т.е. верифицирај го твојот емаил.
6. После тоа имаш да поставиш две тајни прашања, и два одговори.
7. И сега одиш во „Withdraw“ кој се најдува во „My Account“.
8. Кликаш на „Withdraw funds to your card“, и ти се потребни 1,5 евра минимум на твојата слетка.
9. Влесуваш податоци од картичката. Исто како што се на неа. И во делот „Card Number“, внесуваш хххх хххх хххх хххх, растојание измеѓу секоја 4та бројка.
10. Кликаш на „Add Card“, и потоа ќе имаш за внесување на 4бројки. Се логираш на електронското банкарство на твојата банка, и во оделот за резервирани сретства ќе најдеш каде имаш резервирано 1,5 евра за yyyyyyyyyyy PP*xxxxCODE, каде првиот дел не ти е важен, тоа е сериски број од број на трансакции, а после РР* имаш 4бројки, кои треба тие да ги внесиш за потврда.
11. После ова ќе ти биде целосно верифициран и банансот ќе биде на твојата сметка 1,5 евра. И успешна трансакција за верификација.
12. Каде што во „My Account“ статусот ќе ти се промени дека ти е верифициран.
СРЕЌНО!!![]()
Значи лимитираат кога ќе им прднеГо изедов крапот јас, ми го блокираа пејпалот ( лимитираа) годишниот лимит ми беше истрошен некаде 45-50%. И сега ќе ми биде лимитиран се додека не дојде пејпал во Македонија и таму имам заглавено некаде 230 долари, за кој ми рекоа дека по 180 дена ќе ми бидат вратени.
Дали има некој начин, некоја финта да се среди тоа, или ќе си останам без пејпал и парите ќе ми останат таму.
Ве молам за помош. Благодарам однапред.
Од ист компјутер да не се логиравте т.е. иста ип адреса сите тројца?Аха, фала ти многу. Me занима дали има некој ордреден рок до кога сум лимитран или не. Пимер одкога ќе истече некој си рок пак да ми биде во пола функционалност акунтот.
И што е најинтересно од се на мене и на моите 2ца најдобри другари во исто време ни ги лимитнаа, a Уште почудно е тоа што еднио другар е регистриран со бугарска банка и бугарска картича има и бугарски пасош единствено го користеше пејпалот за да си купува од ибеј а не ги вадеше парите па и него го лимитнаа.
Затоа луѓе не оставајте некоја си сума на пејпал да не зажалите да ви го лимитираат и да ги чекате 180 дена парите што и тоа не е сигурно, играат гнасна игра paypal.
Е да се имаме логирано сите, тие од кај мене, јас од кај нив и така, значи мислиш заради тоа е?Од ист компјутер да не се логиравте т.е. иста ип адреса сите тројца?
Мислам дека само ќе ти дозволат по 180 дена да ги испратиш на друг пејпал.Аха, фала ти многу. Me занима дали има некој ордреден рок до кога сум лимитран или не. Пимер одкога ќе истече некој си рок пак да ми биде во пола функционалност акунтот.
И што е најинтересно од се на мене и на моите 2ца најдобри другари во исто време ни ги лимитнаа, a Уште почудно е тоа што еднио другар е регистриран со бугарска банка и бугарска картича има и бугарски пасош единствено го користеше пејпалот за да си купува од ибеј а не ги вадеше парите па и него го лимитнаа.
Затоа луѓе не оставајте некоја си сума на пејпал да не зажалите да ви го лимитираат и да ги чекате 180 дена парите што и тоа не е сигурно, играат гнасна игра paypal.
Јас сум сигурен дека од почеток знаат кој има на пример македонска сметка од тутунска банка затоа што оваа финта се користи со години уназад а они знаат се, само се прават на тошо, чекаат пари да примиш на сметка и одма блокада, знаат дека е нелегална сметката и неможеш да си ги извадиш парите.Токму тоа во тоа е и штосот, истото го мислам и јас, ме начекаа мене со 170 евра, едниот другар 260 евра и третиот 370$, играат многу расипана игра цело време те држат на пик и знаат што е како но, ме чекаат да оставам малко поголема сум во балансот и да ме лимитират и да ги користат парите. Се согласува со тебе се што кажа, можам да кажам дека само многу нечовечка игра играат.
Многу голема шанса заради ова да е (исти ИП адреси а поднесено жалба). Се потекнало заради тој case.Е да се имаме логирано сите, тие од кај мене, јас од кај нив и така, значи мислиш заради тоа е?
Дали е можно да биде заради тоа што на еден од другарте му отворија CASE, и неколку верме му стоеше без да ги врати парите, најпрво не го лимитираа па потоа за 2-3 во исти ден и нас 2та.