PayPal (официјална тема)

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Ако се логирам со странска IP на пејпалот регистриран и верифициран преку словенија со наша нлб со најновиов трик што е со Withdraw дали ќе ми го лимитираат акаунтот?

Поздрав.

Член од
23 јуни 2007
Мислења
134
Поени од реакции
8
ќе може ли да ми каже некој како да отворам PayPal акаунт ???

Член од
23 јуни 2007
Мислења
134
Поени од реакции
8
Во моментов, не можеш да се регистрираш како држава дека си Македонија, Но можеш со Словенија, Хрватска или Бугарија.
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 22:35 ---

Јас верифицирав со ТТК Банка и истото може со НЛБ. И треба да имаш одобрено и направено електронско банкарство.

1. Креираш нов акаунт, каде што изборот на регионот ќе го направиш од Словенија. (Доколку неќе да ги прифати, Хрватска или Бугарија.)

2. Одиш во оделот „PayPal for you“, и кликаш на копчето Get Started.

3. Потоа ги внесуваш твоите информации, како што ти ги пишува на личната карта.

4. Потоа ќе те праша „How would you like to pay for your purchases?“, и кликни на „Go to My Account“.

5. Отвори го е-маилот кој што го имаш внесено, и потврди т.е. верифицирај го твојот емаил.

6. После тоа имаш да поставиш две тајни прашања, и два одговори.

7. И сега одиш во „Withdraw“ кој се најдува во „My Account“.

8. Кликаш на „Withdraw funds to your card“, и ти се потребни 1,5 евра минимум на твојата слетка.

9. Влесуваш податоци од картичката. Исто како што се на неа. И во делот „Card Number“, внесуваш хххх хххх хххх хххх, растојание измеѓу секоја 4та бројка.

10. Кликаш на „Add Card“, и потоа ќе имаш за внесување на 4бројки. Се логираш на електронското банкарство на твојата банка, и во оделот за резервирани сретства ќе најдеш каде имаш резервирано 1,5 евра за yyyyyyyyyyy PP*xxxxCODE, каде првиот дел не ти е важен, тоа е сериски број од број на трансакции, а после РР* имаш 4бројки, кои треба тие да ги внесиш за потврда.

11. После ова ќе ти биде целосно верифициран и банансот ќе биде на твојата сметка 1,5 евра. И успешна трансакција за верификација.

12. Каде што во „My Account“ статусот ќе ти се промени дека ти е верифициран.

СРЕЌНО!! ;)

The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal. Чаре?

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card. Слично и кај мене Visa ELECTRON Картичка од Уни Банка сите податоци ми се точнии.Чаре на ова?

Член од
29 јули 2008
Мислења
22
Поени од реакции
5
Го изедов крапот јас, ми го блокираа пејпалот ( лимитираа) годишниот лимит ми беше истрошен некаде 45-50%. И сега ќе ми биде лимитиран се додека не дојде пејпал во Македонија и таму имам заглавено некаде 230 долари, за кој ми рекоа дека по 180 дена ќе ми бидат вратени.
Дали има некој начин, некоја финта да се среди тоа, или ќе си останам без пејпал и парите ќе ми останат таму.
Ве молам за помош. Благодарам однапред.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Го изедов крапот јас, ми го блокираа пејпалот ( лимитираа) годишниот лимит ми беше истрошен некаде 45-50%. И сега ќе ми биде лимитиран се додека не дојде пејпал во Македонија и таму имам заглавено некаде 230 долари, за кој ми рекоа дека по 180 дена ќе ми бидат вратени.
Дали има некој начин, некоја финта да се среди тоа, или ќе си останам без пејпал и парите ќе ми останат таму.
Ве молам за помош. Благодарам однапред.
Значи лимитираат кога ќе им прдне :facepalm: веќе не важи ни лимит ни ништо се построго и построго станува :confused:
Инаку пејпал во Македонија нема намера да доаѓа законот треба да се смени а на некој во државава тоа не им одговара така да не спиј на тоа уво.
Имаш на пазар 3 и на реклама огласи за пејпал вадам пари види ќе ти завршат работа али тоа кога ќе ти ја тргнат забраната ќе можеш да ги испратиш парите на нивна пејпал сметка и така ќе ти ги извадат. Зимаат ситна провизија.

Член од
29 јули 2008
Мислења
22
Поени од реакции
5
Аха, фала ти многу. Me занима дали има некој ордреден рок до кога сум лимитран или не. Пимер одкога ќе истече некој си рок пак да ми биде во пола функционалност акунтот.
И што е најинтересно од се на мене и на моите 2ца најдобри другари во исто време ни ги лимитнаа, a Уште почудно е тоа што еднио другар е регистриран со бугарска банка и бугарска картича има и бугарски пасош единствено го користеше пејпалот за да си купува од ибеј а не ги вадеше парите па и него го лимитнаа.
Затоа луѓе не оставајте некоја си сума на пејпал да не зажалите да ви го лимитираат и да ги чекате 180 дена парите што и тоа не е сигурно, играат гнасна игра paypal.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Аха, фала ти многу. Me занима дали има некој ордреден рок до кога сум лимитран или не. Пимер одкога ќе истече некој си рок пак да ми биде во пола функционалност акунтот.
И што е најинтересно од се на мене и на моите 2ца најдобри другари во исто време ни ги лимитнаа, a Уште почудно е тоа што еднио другар е регистриран со бугарска банка и бугарска картича има и бугарски пасош единствено го користеше пејпалот за да си купува од ибеј а не ги вадеше парите па и него го лимитнаа.
Затоа луѓе не оставајте некоја си сума на пејпал да не зажалите да ви го лимитираат и да ги чекате 180 дена парите што и тоа не е сигурно, играат гнасна игра paypal.
Од ист компјутер да не се логиравте т.е. иста ип адреса сите тројца?

Член од
29 јули 2008
Мислења
22
Поени од реакции
5
Од ист компјутер да не се логиравте т.е. иста ип адреса сите тројца?
Е да се имаме логирано сите, тие од кај мене, јас од кај нив и така, значи мислиш заради тоа е?
Дали е можно да биде заради тоа што на еден од другарте му отворија CASE, и неколку верме му стоеше без да ги врати парите, најпрво не го лимитираа па потоа за 2-3 во исти ден и нас 2та.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Мислам дека само ќе ти дозволат по 180 дена да ги испратиш на друг пејпал.
На пејпал му одговара лимитирање на сметки затоа што парите се кај нив и ги користат цели 180 дена, исто што и банките прават со платите и пензиите кои стигаат порано но можеш да ги повлечеш по неколку дена.
Замисли да имаш можност да лимитираш 1000 сметки по 100 долари а парите да ги користиш во наредни 6 месеци, можеш да ги инвестираш тие 100000 долари и да земеш добар процент. Доволно е во бакна да ги орочиш на 6 месеци :D а пејпал има многу повеќе сметки и пари на нив па затоа и имаат милионски заработки.

Член од
29 јули 2008
Мислења
22
Поени од реакции
5
Токму тоа во тоа е и штосот, истото го мислам и јас, ме начекаа мене со 170 евра, едниот другар 260 евра и третиот 370$, играат многу расипана игра цело време те држат на пик и знаат што е како но, ме чекаат да оставам малко поголема сум во балансот и да ме лимитират и да ги користат парите. Се согласува со тебе се што кажа, можам да кажам дека само многу нечовечка игра играат.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Токму тоа во тоа е и штосот, истото го мислам и јас, ме начекаа мене со 170 евра, едниот другар 260 евра и третиот 370$, играат многу расипана игра цело време те држат на пик и знаат што е како но, ме чекаат да оставам малко поголема сум во балансот и да ме лимитират и да ги користат парите. Се согласува со тебе се што кажа, можам да кажам дека само многу нечовечка игра играат.
Јас сум сигурен дека од почеток знаат кој има на пример македонска сметка од тутунска банка затоа што оваа финта се користи со години уназад а они знаат се, само се прават на тошо, чекаат пари да примиш на сметка и одма блокада, знаат дека е нелегална сметката и неможеш да си ги извадиш парите.
Инаку вака блокирани има колку душа ти сака и тоа многу често ќе најдеш ист човек кој го имаат блокирано по 3-4 пати на различни сметки со комплетно различни податоци.
Многу итро и подмолно.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Е да се имаме логирано сите, тие од кај мене, јас од кај нив и така, значи мислиш заради тоа е?
Дали е можно да биде заради тоа што на еден од другарте му отворија CASE, и неколку верме му стоеше без да ги врати парите, најпрво не го лимитираа па потоа за 2-3 во исти ден и нас 2та.
Многу голема шанса заради ова да е (исти ИП адреси а поднесено жалба). Се потекнало заради тој case.
Инаку тој со бугарските документи му фали само сметки за комуналии и да го одблокира акаунтот.

Kajgana Shop

На врв Bottom