Бодибилдинг суплементи

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Ај да се вмешам малку во ова со суплементите бидејќи имам пробано еден куп суплементи и 99% ги земам на попусти. Од овие продавници кои се во Скопје досега имам земено од која 1 од која ниеден продукт. ЗОШТО?
Сега порачав 3 канти протеин, од Dymatize, 2 whey i edna casein + аргинин+ глутамин како му се исплати на тој што
ќе ми го носи да ми даде 20% попуст на него, а на другиве трговци не? Протеин кој на другите места е 3400 денари ми го даде за 2700.
И пак гарантирам дека ќе направи и на мене заработка, али и него му се исплати бидејќи му оставив 9000 за суплементи одеднаш, епа ич да не ич да не е барем 10% ќе има на тие 9000 денари.
Заклучок- ДА не заебава и државата, али и нашиве трговци со овие работи сакаат да направат преку ноќ пари, е то не оди така, намалете ги цените па да видиме дали ќе има потрошувачка или не.
Лани од бугарија донесов на другар неколку ленти клен кој таму ги зедов со еден збор за џабе пари, а овде гледам од 10 до 30 денари за апче го продаваат небаре злато е то.
Порано земав од Ултимејт нутришн скоро се, имав човек кој ми даваше по 15тина % попуст, али и тие ја претераа со цените се отиде дупло.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Ај да се вмешам малку во ова со суплементите бидејќи имам пробано еден куп суплементи и 99% ги земам на попусти. Од овие продавници кои се во Скопје досега имам земено од која 1 од која ниеден продукт. ЗОШТО?
Сега порачав 3 канти протеин, од Dymatize, 2 whey i edna casein + аргинин+ глутамин како му се исплати на тој што
ќе ми го носи да ми даде 20% попуст на него, а на другиве трговци не? Протеин кој на другите места е 3400 денари ми го даде за 2700.
И пак гарантирам дека ќе направи и на мене заработка, али и него му се исплати бидејќи му оставив 9000 за суплементи одеднаш, епа ич да не ич да не е барем 10% ќе има на тие 9000 денари.
Заклучок- ДА не заебава и државата, али и нашиве трговци со овие работи сакаат да направат преку ноќ пари, е то не оди така, намалете ги цените па да видиме дали ќе има потрошувачка или не.
Лани од бугарија донесов на другар неколку ленти клен кој таму ги зедов со еден збор за џабе пари, а овде гледам од 10 до 30 денари за апче го продаваат небаре злато е то.
Порано земав од Ултимејт нутришн скоро се, имав човек кој ми даваше по 15тина % попуст, али и тие ја претераа со цените се отиде дупло.
Епа ДДВ ти е 18%, он ти го ќарува ДДВ-то, плус Царина, плус профитот на тој што го увезува и продава легално. Сите знаеме дека нелегално е поефтино :)

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Епа ДДВ ти е 18%, он ти го ќарува ДДВ-то, плус Царина, плус профитот на тој што го увезува и продава легално. Сите знаеме дека нелегално е поефтино :)
Легално е :)

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Со фискална?
Незнам дали ќе ми даде фискална, али батката продава суплементи легално со продавница си е. Али кажува на толку сума може да ти дадам попуст толку пари и крај.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Незнам дали ќе ми даде фискална, али батката продава суплементи легално со продавница си е. Али кажува на толку сума може да ти дадам попуст толку пари и крај.
Само со фискална е легално, се останато не е :)

Ако успееш да земеш нешто што е иста цена како и во Америка(ако е американски производ) тогаш нешто не е како што треба.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
[quote="beneamata, post: 5719225, member: 35388"Генерално, помирете се, никогаш нема да бидат исти цените, треба да се надеваме на подобар стандард.[/quote]

(y)

Член од
27 февруари 2013
Мислења
5
Поени од реакции
0
edno prasanje do poiskusnite,pijam gltmain i bcaa skoro cela godina bez prestan,treba da se napravi pauza od niv ili moze da se pijat celo vreme.od prodavnicata sto gi zimam mi vikaat demek amino kiselini se i ne mora da se pravi pauza za razlika od kreatinot ili tribulusot.ima li visitna ili prica mi pravat tie za da kupuvam.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
А зашто пиеш? Иначе ОК е немора да паузираш ко со други суплементи.

Член од
27 февруари 2013
Мислења
5
Поени од реакции
0
pa super proizvodi mi se,nemozam nekako bez niv se navlekov,oporavok posle trening i energija pred trening.pijam i red drugi raboti ali prasanjeto mi bese samo za ovie dali treba da se napravi pauza deka gi nemam prekinato dosta vreme

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
pa super proizvodi mi se,nemozam nekako bez niv se navlekov,oporavok posle trening i energija pred trening.pijam i red drugi raboti ali prasanjeto mi bese samo za ovie dali treba da se napravi pauza deka gi nemam prekinato dosta vreme
Уживај, нема потреба да правиш пауза. Дека си се навлекол не би рекол, не е тоа дрога па да ствара зависност.
Што тренираш и како ги конзумираш? Што, кога, колку...

Член од
27 февруари 2013
Мислења
5
Поени од реакции
0
glutaminot i bcaa gi pijam sekogas zaedno,znaci sabajle,pred trening,posle trening i pred spienje.piev tribulus 3 meseci ali mi rekoa demek napravi pauza eden mesec za da ne se navikne teloto i da ne go laci veke po priroden pat testasteronot.inace vezbam 3 pati nedelno teretana i ok ide,citav deka ne treba da se brza so rezultati taka da ke si dojde se na svoe mesto samo treba vreme i da se pogodi hemijata:)

M

Muranyi

Гостин
Препорачајте некој добар а сепак "финансиски подостапен" глутамин во Скопјево?
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 00:18 ---
Ако под хемија мислиш на глутаминот и БЦАА,тогаш си во заблуда-тоа се суплементи.Во жаргонот на билдерите под хемија се подразбира ААС или попросто,стероиди:)

Член од
27 февруари 2013
Мислења
5
Поени од реакции
0
site glutamini skoro gi imam probano i dali e najskap ili najeftin isto go osekas nema nekoja razlika.najdobro e x-tendot ali pa ima vkus na limon nekoj cuden i navecer pred spienje nemozes so mleko i protein od cokolado da gi izmesas ke stane haos so vkusot.zatoa najdobro posebno glutamin pposebno bcaa i ide so se,i so voda i so mleko

Kajgana Shop

На врв Bottom