Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Хелп !
Имам сони ериксон хпериа нео в... купен со официјален Gingerbread 2.3.4. Пред неколку месеци го апдејтовав на ICS 4.0.2.A.0.62 бидејќи сам си побара .. И новиов апдејт се ок, стварно побрз телефонов ама проблем има со Wi-fi - то... 10 секунди има по 10 пак се губи.. Читам по форуми, и на од сони страницата дека тоа е проблем со некој си баг. Заради таа причина се вратив повторно на Gingerbread. Сакам да знам дали е можно некој да знае како да се апдејтува повторно на ICS само без тој проблем значи да си биди се ок со ваерлесот.
П.С : Да напоменам, другарка ми има ист ваков модел (МТ11И) двата тел се купени од Грција и таа користи ICS и го има истиот проблем со Wi-fi то... Некои велат да се промени енкрипцијата со рутерот ама не можам јас секаде кај шо ќе стасам да променувам екрипции само за да седнам 10 мин на моб... Помош
Точно дека до енкрипцијата е. Ако не си толку „офицјален типка“ флешни му ицс сток+recovery+root и барај некој фикс за проблемот, вака со сток без рековери сеуште ќе го имаш проблемот.
Ако треба нешо помош, тука сме...

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Покраj тоа битно ми е да е менито customizable, да можам да праам re-arrange на иконите и такви некои ствари (како на Nova launcher). Ги има тие работи на Slim bean?
па nova launcher ти е само апликација, можеш и нејзе да ја ставиш, не е проблем, нема веза тоа со ромот.ја само ти кажувам дека на сток неможеше да прдне телефонот од шо немаше рам, чекав за dialer да се отвори некои 5 секунди, со ова инстантно е се, дури можеш игри да играш, и оверклок.ја сум на 1.4гхз моментално и супер е, не се осеќа разлика у батерија ни ништо.

еве сеа ќе ти пратам и nova launcher prime на пп, да си стаиш одпосле.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Си го рутирав HTC One V, инсталирав кернел, recovery и CM9+GAPPS но некако Stock ROMот ми е подобар па засега ќе останам на него.
Како може да се заклучи bootloader-от за да можам да добивам официjални апдеjти од HTC?
Отклучен или заклучен бутолоудер нема врска со ОТА. Мене ми е нонстоп отклучен, 4 ОТА до сега имам добиено. Различен кернел, и инсталиран CWM спречува ОТА.

Како си задоволен од СМ9 на One V? Јас се мислев дали кај брат ми да го инсталирам, знае да успори некогаш тој официјалниот. Плус Сенс за мене е срање невидено.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Отклучен или заклучен бутолоудер нема врска со ОТА. Мене ми е нонстоп отклучен, 4 ОТА до сега имам добиено. Различен кернел, и инсталиран CWM спречува ОТА.

Како си задоволен од СМ9 на One V? Јас се мислев дали кај брат ми да го инсталирам, знае да успори некогаш тој официјалниот. Плус Сенс за мене е срање невидено.
Не сум задоволен некако. Го инсталирав SlimBean пред малку и засега оди супер.

euphoria87x

Your highness
Член од
12 февруари 2013
Мислења
15
Поени од реакции
11
Точно дека до енкрипцијата е. Ако не си толку „офицјален типка“ флешни му ицс сток+recovery+root и барај некој фикс за проблемот, вака со сток без рековери сеуште ќе го имаш проблемот.
Ако треба нешо помош, тука сме...
Фала на помошта, ама уште да знаев како , и се ќе беше ок.. Барем ми даде некоја надеж :) Па ако не ти е мака кажи ми како ?

Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
Имам huwei u8180 и чепкав нешто на него сакав да го сменам андроидот и запекна на бут лого (ако се вика така бел екран и горе пишуваше huawei) и потоа му дадов factory reset и сега ништо не се уклучува само еднаш вибрира коа сакаш да го уклучеш.Ако знае некој да ми помогне или да го носам негде кај што знаат да го направат.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Фала на помошта, ама уште да знаев како , и се ќе беше ок.. Барем ми даде некоја надеж :) Па ако не ти е мака кажи ми како ?
Чисто од помош, сакаш тука да ти пишам, пп или скајп???

The_DaRKeR

~Мрчатор~
Член од
26 јули 2008
Мислења
110
Поени од реакции
8
Imam alcatel OT 995 , so android verzija, 2.3.6 , oficijalno podrzuva ICS 4.0.4, megjutoa niti FOTA update-ot go nema, a upgrade software-ot od oficijalniot sajt ne vrsi rabota, odnosno navodno se upgradeuva sistemot no otkoa ke go uklucam telefonot, pak si e na starata 2.3.6...

care?! :/

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Imam alcatel OT 995 , so android verzija, 2.3.6 , oficijalno podrzuva ICS 4.0.4, megjutoa niti FOTA update-ot go nema, a upgrade software-ot od oficijalniot sajt ne vrsi rabota, odnosno navodno se upgradeuva sistemot no otkoa ke go uklucam telefonot, pak si e na starata 2.3.6...

care?! :/
Чаре: > КЉИК (објаснето на македонски) или KЉИК (објаснето на англиски) - сметам дека англискиот туторијал е појасен.

Таа е официјална 4.0.4 верзија на алкател извадена од француски оператор ако не се лажам (a можно е тоа FR да значи нешто друго :icon_lol:) . Јас ја инсталирав, работи многу подобро телефонот отколку на 2.3.6.

Арно ама и таа ја баталив сега сум на Cyanogenmod 10 H1N1 со верзија 4.1.2 и сум презадоволен.

S

Sinisa123

Гостин
Imam lG P350 so android verzija 2.2 i sakam da dadam update posto mi koci telefonot koga mi dzvoni telefonot treba da cekam dolgo vreme za da vidam koj e isto taka i za bilo koja aplikacija da go koristam igri nemam staveno ic.Kaj mene doma nema WIFI pa za da mu dadam update tuku ako moze nekako da mu dadam update preku usb kabel samo.Ako znaete navalete na idei

Kajgana Shop

На врв Bottom