Како САД ја срушија Југославија

B

Bonux

Гостин
Дали ако дојде некоја поголема батка и те истепа заслужуваш да постоиш? Дали Македонија заслужува или не заслужува да биде цела бидејќи е разделена?

Премногу е просто за да важи ова што го кажуваш. Види ја моменталната ситуација во Македонија, дали заслужуваме да постоиме бидејќи не "растураат" и од надвор и од внатре, ми се чини само како границите да ни се останати.

Генерално земено ова е правилно, и јас често го користам, али општо земено сите се подложни на притисок и на рушење, некој подоцна, некој порано. Најсилните економски, воено и географски најмалку се подложни, останатите повеќе.

Јас сметам дека се што е економски и социјално позитивно треба да опстои. Се надевам дека еден ден нема да постојат граници.
Ќе купат неколку генерали и некои други батки на клучни позиции што се у било која држава и после :гомце: се на таа држава,а у меѓувреме рокни ги во некоја масонска или било каква "тајна" организација да летаат во облаци демек некој важен фактор се и демек тие одлучуваат за нешто и тоа е тоа во кратки црти.И после настапува прочуениот и добро познат bullshit систем- демократија,па менување закони,коњско месо,гмо,алфатоксини и тако даље...:cool:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.226
pa ako zivees u denesno vreme nema sto da mesas srm i rm i firom nego ce mesas sto so sto be akmak zborime za period vo koj se sli=ucuvale tie dejstvija a iminjata i formulaciite mozat da bidnat razlicni i sekoj mesec ist k*r ti e
Такви сме ние акмаците, не знаеме дека Вук Караџиќ и Тито не биле современици. И не знаеме дека на Берлинскиот конгрес не учествувал Тито. Нит дека Александар и Петар немаат врска со Југославија после Втора светска и се работи за сосема различни концепти. Ама се е тоа исти кур за неписмени, во право си.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Во линкот кој е ставен ан почетното мислење е пишано и за овој човек на клипот James Bisset значи оваа изјава на канадскиот амбасадор која ја има дадено пред неколку години и бил амбасадор за Југославија само потврдува дека Америте односно Американскиот амбасадор со наредба заминува во Босна со намера во 1992. сите три страни да потпишат резолуција за стопирање на воени активности и формирање на заедничка држава. Во меѓувреме приватно е убеден Алија Изетбегобиќ дека ќе биде подржан воено од САД да прогласи самиот независност што ќе ги натера Србите и Хрватите да преземат воени активности. Значи оружјето со кое биле снабдувани Муслиманите е на НАТО што секкако имало за цел да се дојде до крвопролевање во наредните 3 ипол години за на крајот да истанлираат воени мисии и целосна политичка, медиумска контрола над регионот а и со претходна веќе обезбедена поддршка за отцепување на мали држави.

James Bisset, former Canadian ambassador to Yugoslavia, explains WHO STARTED THE WAR in Yugoslavia. If you're short in time, click on the this clock: (04:50
IT'S THE UNITED STATES OF AMERICA !! Surprised?

Член од
26 февруари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
7
nie nemame ni ime ni obezbedeni granici ni priznaena crkva ni priznaen jazik imame smeneto zname nemame priznaena nacija imame 400 000 bugari 400 000 Albanci 50 000 cigani 20 000 vlasi 10 000 turci 5 000 srbi 5 000 torbesi 2 000 turci 2 000 evrei 3 000 zatvorenici 15 000 narkomani 5 000 pederi i lezbejki 10 000 sektasi 5 000 nenormalni 5 000 ne kradat od kneset gavrment agencii i komisii 20 000 stecajci 20 000 nepismeni i vie barate da imame drzava drzava ne se gradi taka be ....
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 20:00 ---
a tie ostatokot se ili vmrOVCI ili sdsmOVCI so ovci li be drzava ce gradite tokmaci a ima i nezavisni od koi sto nisto ne zavisi
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 20:02 ---
ako ne si gledas u svojata cinija moze da ti uleta nekoja muva i da ja isrkas batali tanjirot na drugiot gledaj si u tvojata panjca sto se zamaras za bih i hr i s i cg i k i m
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 20:09 ---
i basterd sto zboris be za 100 god od prizrenska liga do sega kosovo se sprema za drzava juzna srbija ze deli zapadna makedonija isto sto ima vrska karadzik i tito i milosevic abe ti svesen li si deka nacionalnite interesi mora da se nad se i ako razmisluvale nasite komiti kako tebe ni krusevo nemalo da go oslobodat a ne drzava da barame tito da ni pravi ili ameri i englezi da ni socuvuvaat drzava pa oni ni ja rasparcaaa sveta makedonija be prokletijo ti razum imas li u praznata glava ili mlatis prazna slama

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Дискусија во насока за насловот без политички аргументи и и бегање од темата.
http://www.sarovic.com/debt_to_yugoslavia.htm
Не знам дали е преземено од некаде или е твој личен став, ама воведниот пост како од САНУ да е излезен :).Може изгледа грубо, ама стварно не знам како поинаку да го искоментирам. Ако на една страна на клацкалката се прикаските од типот „Југославија - темница на народите„, на другата се овие од типот „кон нас бре завади„ - дијаметрално спротивни а во суштина исто (не)вредни„.

Едно чудо фактори има за тоа зошто се случи тоа (како) што се случило и ни оддалеку не се сите разјаснети. Многу од нив се надворешни, ама се што се случуваше во минатото да се сведе на „Ротшилдови ја рушеле, Милошевиќ ја бранел ама не успеал„ е благо речено потсмевање со сите во регионов, а највеќе со жртвите (на сите страни).

Член од
26 февруари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
7
Ќе купат неколку генерали и некои други батки на клучни позиции што се у било која држава и после :гомце: се на таа држава,а у меѓувреме рокни ги во некоја масонска или било каква "тајна" организација да летаат во облаци демек некој важен фактор се и демек тие одлучуваат за нешто и тоа е тоа во кратки црти.И после настапува прочуениот и добро познат bullshit систем- демократија,па менување закони,коњско месо,гмо,алфатоксини и тако даље...:cool:
nema oni sto da gi kupat, oni ce gi postavat na taa pozicija zasto takvite se alcni picki kako site predavnici koi gi izdadoa makedonskite interesi za svojot anus da go postavat pod posakuvan agol i ce ni donesat nekoj mose baum ili subarta roj da ne kazam celicen mital ili jonson kontrols........
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 20:17 ---
aj be da mi odgovori nekoj sto ni e podobro na nas makedoncite sega (u nasava drzava sme narod od posleden red) od pozicijata u sfrj barem togas armijata ne ni ja vodea balisti i ucki

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не знам дали е преземено од некаде или е твој личен став, ама воведниот пост како од САНУ да е излезен :).Може изгледа грубо, ама стварно не знам како поинаку да го искоментирам. Ако на една страна на клацкалката се прикаските од типот „Југославија - темница на народите„, на другата се овие од типот „кон нас бре завади„ - дијаметрално спротивни а во суштина исто (не)вредни„.

Едно чудо фактори има за тоа зошто се случи тоа (како) што се случило и ни оддалеку не се сите разјаснети. Многу од нив се надворешни, ама се што се случуваше во минатото да се сведе на „Ротшилдови ја рушеле, Милошевиќ ја бранел ама не успеал„ е благо речено потсмевање со сите во регионов, а највеќе со жртвите (на сите страни).
Па треба големо познавање за оваа тема да се дискутира.
Нешто друго добро што имам најдено поврзано со ова е и овој изгласок кој е во сооднос со горниот клип.
http://vnnforum.com/showthread.php?t=139634 How the USA started the Bosnian War

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.226
i basterd sto zboris be za 100 god od prizrenska liga do sega kosovo se sprema za drzava juzna srbija ze deli zapadna makedonija isto sto ima vrska karadzik i tito i milosevic abe ti svesen li si deka nacionalnite interesi mora da se nad se i ako razmisluvale nasite komiti kako tebe ni krusevo nemalo da go oslobodat a ne drzava da barame tito da ni pravi ili ameri i englezi da ni socuvuvaat drzava pa oni ni ja rasparcaaa sveta makedonija be prokletijo ti razum imas li u praznata glava ili mlatis prazna slama
Шефе, малку го изгуби правецот. Како од тезата дека во Југославија сите дотогаш племиња добиле кодифициран јазик, култура и религија стигна до штитење на национални интереси, комитите и Призренската лига само ти си знаеш...

Член од
26 февруари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
7
Шефе, малку го изгуби правецот. Како од тезата дека во Југославија сите дотогаш племиња добиле кодифициран јазик, култура и религија стигна до штитење на национални интереси, комитите и Призренската лига само ти си знаеш...
ne se facaj kako slep za stap sakav da kazam de nema vrska drzava i partija i unija alijansa imperija i pakt so nacionalni interesi da ne kazam ideali tie se vecni ako se borime za nasi drzavni interesi ne e bitno koj e na vlast koja federacija sme ili u koja alijansa sme alo?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.226
ne se facaj kako slep za stap sakav da kazam de nema vrska drzava i partija i unija alijansa imperija i pakt so nacionalni interesi da ne kazam ideali tie se vecni ako se borime za nasi drzavni interesi ne e bitno koj e na vlast koja federacija sme ili u koja alijansa sme alo?
Тогаш тотално си ја промашил темата...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не ја гушете темава со Македонија само ако имате нешто да дискутирате за оваа теза која е наведена во воведот.

Член од
26 февруари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
7
Тогаш тотално си ја промашил темата...
uck e mafijaska organizacija tie nitu se borele za pravata na Albancite nitu gi dobile istite prava tie prava si gi imaat samo sto se analfabeti totali ne zasluzuvaat rabotno mesto u opstinski i drzavni institucii na odgovorni pozicii ili reprezentativni ministerstva u prasanje e makedonskiot nacionalen identitet cinijata pred tebe i u nea gledaj dodeka jades ce ti se nasere nekoja kvacka sto mislis deka e orel i ce si go okrkas

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Да неќеле Словенија и Хрватска да се разделат немало да се разделат,кој сака нека ги притиска.
:)

Член од
26 февруари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
7
Не ја гушете темава со Македонија само ако имате нешто да дискутирате за оваа теза која е наведена во воведот.
koja be teza pa sekoj den ja gledame na histori na kablovska sto se zamaras so sfrj ode voz u kukuruz mali poebavme sfrj ne jas i ti ama tie koi ja sozdadoa i koi zivot za nea davaa ne ni se vinovni ni kinezi ni turci ni ameri ni rokfeleri sto si imal ce svatis duri kga toa ce go snemas toa ti e sfrj raj na zemjata nemavme ni sokak a kamo li ulica i kej pred sfrj ni struja ni voda, a sega pak nemame nisto ama imame firom so talat minister i ali vice prezident braniteli u apsaana i smilkovski ubijci na sloboda
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 20:43 ---
pazi matematika se bira pretsedatel u mk od 100 glasaci 51 izleguvaat od niv 25 za licnost A site glasaci makedonci a 26 glasaci za licnost B od koi 16 makedonci i 10 Albanci i sega koj e na vlast abe laznata demokratija ja poeba sveta SFRJ bevrli hils demokratija
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 20:47 ---
Да неќеле Словенија и Хрватска да се разделат немало да се разделат,кој сака нека ги притиска.
:)
lugjeto po site anketi koi ziveele vo sfrj u hrvatska i slovenija podobro ziveele togas nego sega podobro im bilo prvi u selo otkolku posledni u grad e toa ti e so eu i sfrj sega se posledni u eu i mozat da se jadat za gz toa im e sami si go baraa

B

Bonux

Гостин
Овие се паметни ѓубриња,удараат на земјоделие,воздух,вода,млеко...на све живо што се конзумира секојдневно,и тоа се под плаштот на демократизација и приближување кон еу,пак ќе го цитирам Ј.Петрушиќ-"Њима треба земља без народа".

Kajgana Shop

На врв Bottom