B
Bonux
Гостин
Ќе купат неколку генерали и некои други батки на клучни позиции што се у било која држава и после се на таа држава,а у меѓувреме рокни ги во некоја масонска или било каква "тајна" организација да летаат во облаци демек некој важен фактор се и демек тие одлучуваат за нешто и тоа е тоа во кратки црти.И после настапува прочуениот и добро познат bullshit систем- демократија,па менување закони,коњско месо,гмо,алфатоксини и тако даље...Дали ако дојде некоја поголема батка и те истепа заслужуваш да постоиш? Дали Македонија заслужува или не заслужува да биде цела бидејќи е разделена?
Премногу е просто за да важи ова што го кажуваш. Види ја моменталната ситуација во Македонија, дали заслужуваме да постоиме бидејќи не "растураат" и од надвор и од внатре, ми се чини само како границите да ни се останати.
Генерално земено ова е правилно, и јас често го користам, али општо земено сите се подложни на притисок и на рушење, некој подоцна, некој порано. Најсилните економски, воено и географски најмалку се подложни, останатите повеќе.
Јас сметам дека се што е економски и социјално позитивно треба да опстои. Се надевам дека еден ден нема да постојат граници.