Протест за морал, разум и свест (Петок 1.03.2013 16:00h)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
^ ^ ^
Јас никад не би те сфатила сериозно со вакви сељачки плакати. Кажи го ова на анкета одма ќе те дадат на Сител, ко секад што даваат некој изгубен во свемир шо на крај ќе испадне дека не ни знае против кој протестира.Треба да изгледа ко да знаете што се случува, ко да имате план и стратегија, конкретни, реални барања, да ви држи вода муабетот, а не ко да ве силувал некој анално па сега плачете и викате кој ви го бутнал сапунот.
Пошо реално Талат си е македонски граѓанин и се по список и нема зошто да не може да биде министер. Вие треба да докажете дека не е така. Вака само докажувате дека сте невоспитани.
Baranjata se konkretni i se ispecateni vo forma na soopstenie.
https://facebook.com/events/452746261464844/?ref=22
Isite ke bidat predadeni kon odredeni institucii ;)
Sleden pat prvo analiziraj podprocitaj neka ne te mrzi da podistrazis pred da tresnes zelenurii ;)
A transparentite se za osvestuvanje na narodecov.
Bas me interesira koj sega ke proba da ne etiketira :D

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
^ ^ ^
Јас никад не би те сфатила сериозно со вакви сељачки плакати. Кажи го ова на анкета одма ќе те дадат на Сител, ко секад што даваат некој изгубен во свемир шо на крај ќе испадне дека не ни знае против кој протестира.Треба да изгледа ко да знаете што се случува, ко да имате план и стратегија, конкретни, реални барања, да ви држи вода муабетот, а не ко да ве силувал некој анално па сега плачете и викате кој ви го бутнал сапунот.
Пошо реално Талат си е македонски граѓанин и се по список и нема зошто да не може да биде министер. Вие треба да докажете дека не е така. Вака само докажувате дека сте невоспитани.
Мислам дека подршката за плакатите се изрази процентуално повеќе кај постот на дечкото отколку за твојов пост каде го критикуваш истото. Реално Талат не ни заслужува да биде македонски граѓанин, не па друго, ако веќе сме реалисти.

Ако имаш идеја како да излеземе "пореални" или "посериозни", сподели. За кењање сите имаме талент.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Тие не се дизајнирани за подоцна да се објавуваат во филозофски журнал со висока репутација. Тие се дизајнирани за да и со најмало здогледување, да му стане јасно на човек:
1) кој протестира
2) зошто протестира

Мислам дека тоа многу јасно го доловуваат.
Можеби немаат време сите да студираат плакати и нивно длабоко метафорично значење. Можеби е ОК е вака.

Од тие што претендираа интелектуалност, до оваа состојба сме дојдени.
Не реков со книги да се пафта на протестот. Мене ми се допадна она на АМАН, имаше листа на барања, имаше плакати кои беа провокативни и едноставни, ама не личеа ко да ги правеле хулигани. На луѓето што имаат над 40-50 години кои јас ги знам би им било срам ова да го читаат на глас а не па да го викаат на протест или да мавтаат со него. И треба да им биде срам.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
На темава има "јаки" фаци и треба чистење.
Инаку го поддржувам протестот ама не поддржувам што на секои 6 месеци се јавуваат по некои етнички фами како да живееме од вчера со Албанциве. Па кога од Косово ни ги натурија во 1999. и кога во 2001. им ги исполнија сите кеифови за лични интереси на Америте на балканов сега одеднаш ќе скокаме па божем е ова нешто ново. Работата ни ја завршија во 2001. и тоа е реалноста со која мора да се живее.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Мислам дека подршката за плакатите се изрази процентуално повеќе кај постот на дечкото отколку за твојов пост каде го критикуваш истото. Реално Талат не ни заслужува да биде македонски граѓанин, не па друго, ако веќе сме реалисти.

Ако имаш идеја како да излеземе "пореални" или "посериозни", сподели. За кењање сите имаме талент.
Не реков дека Талат треба да биде министер. Не мора одма во дефанзива да се ставаш. Олабај се малку, ако сакаш да дојдат поише луѓе на протести ова е лош начин да ги пречекаш.
Како прифаќате критика е ваш проблем, но треба да се размисли дали тоа ви врши работа. Ете, мој предлог е да се излезе без вакви плакати, не ми е јасно кај е недоразбирањето овде.

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Не реков со книги да се пафта на протестот. Мене ми се допадна она на АМАН, имаше листа на барања, имаше плакати кои беа провокативни и едноставни, ама не личеа ко да ги правеле хулигани. На луѓето што имаат над 40-50 години кои јас ги знам би им било срам ова да го читаат на глас а не па да го викаат на протест или да мавтаат со него. И треба да им биде срам.
Кутрите „срамежливи“ луѓе. Па можеби не е ни потребна подршка од така многу срамежливи, чувствителни луѓе. До толку срамежливи, што во било што ќе најдат причина да се седи дома. Постои и друга карактеристика за тие луѓе, а тоа не е срамежливост. Срамота е да се прават потези кои ќе доведат до ова. Не е срамота да се искористи глагол за репродукција во реченица. А во секој можен случај, вистината го оправдува ова однесување.

Ова е меѓу ретките обиди каде што многу експлицитно се кажува мислењето за партиите на обичните луѓе.
Кога би можеле независните/неутралните да сфатат дека во нив лежи силата (и повторно зборувам за мирен протест), би било идеално. Доволно е да се излезе и да се МОЛЧИ (иронија талатска) во голем број. Тоа ќе влее страв и тоа ќе важи за С И Т Е партии, доколку ова остане непартиска иницијатива. Мислам дека бунењето кај многу членови се јавува за овие причини.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Кутрите „срамежливи“ луѓе. Па можеби не е ни потребна подршка од така многу срамежливи, чувствителни луѓе. До толку срамежливи, што во било што ќе најдат причина да се седи дома. Постои и друга карактеристика за тие луѓе, а тоа не е срамежливост. Срамота е да се прават потези кои ќе доведат до ова. Не е срамота да се искористи глагол за репродукција во реченица. А во секој можен случај, вистината го оправдува ова однесување.

Ова е меѓу ретките обиди каде што многу експлицитно се кажува мислењето за партиите на обичните луѓе.
Кога би можеле независните/неутралните да сфатат дека во нив лежи силата (и повторно зборувам за мирен протест), би било идеално. Доволно е да се излезе и да се МОЛЧИ (иронија талатска) во голем број. Тоа ќе влее страв и тоа ќе важи за С И Т Е партии, доколку ова остане непартиска иницијатива. Мислам дека бунењето кај многу членови се јавува за овие причини.
Абе тоа се е убаво, и во право си за вториот дел. Али ако се однесувате вака со сите неутрални луѓе што ќе ви дадат забелешки и прва реченица ти е „Не ми е потребна твоја подршка“, кога уствари ти е и повеќе од потребна, овие неутрални луѓе ќе ги избраш ти, а не нивната срамежливост или шотијазнам.
Ставот кој го имате „Ако не дојдеш оди кастрирај се, не си нормален убиј се“ ви е многу погрешна политика и пропаганда, и повеќе одбива од колку што привлекува.
Јас ова ви го кажувам добронамерно, ваше е како ќе го сфатите.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Транспарент:

Цел живот плачете
А кога треба да се дигнете
Како глувци се криете

Разбуди се:

За кого е наменето ова?
Мене вака на прва ми изгледа како за народот да е наменето.
Ако навистина е наменето за народот, тогаш две работи не чинат:
1. Се алудира на тотален неуспех на протестот. Транспарентот, преведено вака лаички вика: "еве, видете колку малку сме, срам да ви е што не дојдовте."
2. Се губи поентата на тоа за што се протестира. Не (треба да) е насочен гневот кон тие кои нема да дојдат, туку исклучиво кон власта, назначувањето на Талат за министер и принципот на морков и морков со кои ги наградуваме УЧК.
Вакви транспаренти уште толку создаваат раздор внатре.

Транспарент:

Кои се најверни курви во харемот на Ахмети ?
Дефинитивно Груевски и Црвенковски
Ахмети ги ебе кога стигне

Разбуди се:

Se nadevam ke vi se dopadnat :cuc:
А ова дури и ме тера на заклучок дека организаторите на протестот се некои ептен млади и ептен гневни деца. Од една страна и мило ми е ако е така, затоа и ќе дојдам, ама од друга страна мислам дека треба да побараат помош за транспарентиве. Грозно и вулгарно изгледа, особено овој. А се работи за официјален транспарент, кој ќе стои во првите редови, зад кој сите ќе треба да застанат. Зад курви и дупење, хареми и робинки...

Ајде, не е страшно. Ниту скапо. Битно е дечките да знаат дека не се сами. Има заедница, на форумов, на фб. Ќе се помогне ако треба.

Дарко Рибарот

Пуштен пуштен,а фактички го кријат..
Член од
15 мај 2012
Мислења
134
Поени од реакции
46
Нема да одам на протест на кој нема да можам да променам ништо. Однапред е договорено се џабе се нервозите. Народот треба да им даде предност на социјалните протести.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Нема да одам на протест на кој нема да можам да променам ништо. Однапред е договорено се џабе се нервозите. Народот треба да им даде предност на социјалните протести.
Со таков став и нема да промениш нешто. Никогаш. Благодариме на "подршката" од дома.

Дарко Рибарот

Член од
15 мај 2012
Мислења
134
Поени од реакции
46
Со таков став и нема да промениш нешто. Никогаш. Благодариме на "подршката" од дома.
А мислиш ќе промениш нешто со тоа што ќе протестираш за некакво си прашање од национален карактер?
Да те потсетам на студентските протести, ништо не се постигна, али некој профитираше па стана дури и амбасадор.

И не го подржувам протестот. Не е тоа наш приоритет. Имаме преку 30% луѓе кои едвај преживуваат.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Persey; ти си паметно момче и долго време учествуваш по протести (се сеќавам и за името беше во поактивните). Паролите се несоодветни особено последната, изгледа незрело.
Да ви помогнеме овде со идеи?
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 21:40 ---
И не го подржувам протестот. Не е тоа наш приоритет. Имаме преку 30% луѓе кои едвај преживуваат.
Имаме. Испадна народот да протестира за струјата? Не. Онда чим им е убаво од 30% нека се претворат во 100% ич ама ич не ми е гајле.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Кај нас Народот не е толку голем и протестот против поскапувањата нема да резултира позитивно од страна на тие што треба да ги сменат цените ,затоа сметам треба да се оди на порадикални мерки неплаќање на струја ,бојкотирање и разговори со клучните играчи во ЕЛЕМ и ЕСМ ,

Темелно со стручни факти и да се каже стандардот на луѓето зошто не им одговараат цените .

Друго се е само очаен обид да се смени нешто што не зависи само од нас.

Сега сме 21 век идеме у 22 треба да бидеме подобро организирани протест не е само стоење и кажување пароли.

Дарко Рибарот

Член од
15 мај 2012
Мислења
134
Поени од реакции
46
Persey; ти си паметно момче и долго време учествуваш по протести (се сеќавам и за името беше во поактивните). Паролите се несоодветни особено последната, изгледа незрело.
Да ви помогнеме овде со идеи?
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 21:40 ---

Имаме. Испадна народот да протестира за струјата? Не. Онда чим им е убаво од 30% нека се претворат во 100% ич ама ич не ми е гајле.
Јас бев на протестите ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom