Прашање за Христијанството III

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А ја‘ сум теист, местам аларм (и станувам пред да се укључит...), преоѓам „на црвено„ (ни воз не ме газит...), не идам на доктор (здрав сум си...), не се капам (чист сум си...), и верувам дека постои надприродно битие: Бог Творецот....
Веруваш али не искрено, си велиш “а бе можи има дедо боже но шо е сигурно дај да застанам на црвено“
Дури и сопствената егзистенција на земјата му ја довери на работодавачот а не на Бог. Бог се грижи и за птиците а камоли нема за своите верници, но сепак ти е поприфатливо дека газдата ќе ти исплати плата до 5ти од колку дека Бог ќе ти обезбеди храна огрев и облека.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Веруваш али не искрено.
Верувам, ама не искрено, оти искреноста е проста сентименталност, но не и духовност...Духот може да верува, а душата да чувствува. Со и ради душевноста, никој не почнал да верува.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Верувам, ама не искрено, оти искреноста е проста сентименталност, но не и духовност...Духот може да верува, а душата да чувствува. Со и ради душевноста, никој не почнал да верува.
Значи може духот да ти оди во рајот а душата во пеколта, зависи ете духот ти верувал во дедо боже но душата не гго почуствувала. То ко на времето ко праќаа војници еднио син во бугарската другио во српската војска за сваки случакј кој и да победи да си има некој на таа страна

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи може духот да ти оди во рајот а душата во пеколта,/quote]
Оваа вистина (?) прв пат ја слушам у мојот живот, ама ај, увек има „прв пат„...:unsure:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Оваа вистина (?) прв пат ја слушам у мојот живот, ама ај, увек има „прв пат„...:unsure:
Така ти Мики ни ги подели - башка душа која верува башка дух кој чуствува. Едно различно од друго нели, може да ти цитирам ако си заборавил, едното верува друго чуствува и сега велиш ако душа поверува а дух не почуствува шо прајме?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Така ти Мики ни ги подели - башка душа која верува башка дух кој чуствува. Едно различно од друго нели, може да ти цитирам ако си заборавил, едното верува друго чуствува и сега велиш ако душа поверува а дух не почуствува шо прајме?
Let3,

троа си ги помешал рабоќево: нит‘ сум напишал дека духот чувствува и „оди„ во Рајот, нит‘ дека душата верува и оди во пеколот, така да ќе Ти треба подоста време за да најдеш таков мој пост...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Let3,

троа си ги помешал рабоќево: нит‘ сум напишал дека духот чувствува и „оди„ во Рајот, нит‘ дека душата верува и оди во пеколот, така да ќе Ти треба подоста време за да најдеш таков мој пост...
Велиш Духот може да верува а душата да чуствува
пази ово:
Ради душевноста никој не почнал да верува
Е сега ако духот верува а душата не верува шо прајме... не е рајот диско клуб па на врата да му кажеш на избацивачо “чупето е со мене“ и да ја пушти и неа без карта.
Атеистичка душа која не поверувала ќе ој на друго место а духот кој верва ќе оди во рајот кај дедо боже.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
el_kewser,

Светото Писмо е напишано така како што го напишале неговите автори, а не така како што Ти би сакал да е запишано: со изразување лични желби.

Да поедноставам: нема потреба Христос сам за Себе да тврди дека Е Бог, оти Христос има повеќеслојно покритие за својата Божественост и тоа:
- пророштвата од Стариот Завет,
- Неговите поуки и дела,
- сведоштвото и од Отецот и од Духот,
- признавањето на Неговата Божественост од страна на Апостолите и конечно,
- постоењето на Црквата, за која Христос Е Бог Спасител.
znaci spored tebe avtori na svetoto pismo se;........?, covek ili bog,

ako od strana na apostolite i crkvata e priznata negovata bozestvena strana togas zosto isus ne im go potvrdil toa, deka e bog, spasitel?koga veruvanjeto na bogolikosta na isus bi bile pat na spasenie , togas toj bi go objasnil toa ,.
sto veli biblijata dali bog moze nekoj da go vidi ?
sto mislis koj e toj sto samo toj go znae denot na sudniot den ?
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 20:03 ---
дали знаеш-свакаш што е светиот дух?
spored tebe dali moze svetiot duh da zboruva ?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Дали верниците местат аларм сабајле да ги разбуди за на работа или оставаат Бог да одлучи дали ќе станат на време или не?
dali si prirodno glup ili se prajs za da bides interesen?
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 20:12 ---

ako od strana na apostolite i crkvata e priznata negovata bozestvena strana togas zosto isus ne im go potvrdil toa, deka e bog, spasitel?koga veruvanjeto na bogolikosta na isus bi bile pat na spasenie , togas toj bi go objasnil toa ,.
sto veli biblijata dali bog moze nekoj da go vidi ?
sto mislis koj e toj sto samo toj go znae denot na sudniot den ?
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 20:03 ---
spored tebe dali moze svetiot duh da zboruva ?
kefser prestanav da se zamaram so tvojte glupi provokacii
se uleta vcera za postot ama se ukaka te matirav za minuta
sea neznaes kako da se fatis
aj ke te ostavam da si fantaziras

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Велиш Духот може да верува а душата да чуствува
.
Да, и сеа, у моментов, истото го велам: не сум се премислил..
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 20:20 ---
Ради душевноста никој не почнал да верува
.
Да, и пак го велам истото...
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 20:22 ---
Е сега ако духот верува а душата не верува шо прајме...
Духот верува, душата чувствува....Душата е понизок дел од духот и душата/душевноста/чувствителноста му е подредена на духот. Душата не може да верува, исто како што духот не чувствува.

И сеа, шо прајме?...

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Да, и сеа, у моментов, истото го велам: не сум се премислил..
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 20:20 ---

Да, и пак го велам истото...
мики ало бре што ти е ме напнуваш
дај остави го ме фака прол.в од него
нели гледаш дека желба му е да тресе

W

Werther

Гостин
Духот верува, душата чувствува....Душата е понизок дел од духот и душата/душевноста/чувствителноста му е подредена на духот. Душата не може да верува, исто како што духот не чувствува.

И сеа, шо прајме?...
Јас ќе ти кажам.

После ваква бесмислена јазична конструкција(тешка глупост) сериозно размислуваме да го избришеме Кагана јузерот.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
[quote="тапа фраер, post: 5716917, member: 55147"

kefser prestanav da se zamaram so tvojte glupi provokacii
se uleta vcera za postot ama se ukaka te matirav za minuta
sea neznaes kako da se fatis
aj ke te ostavam da si fantaziras[/quote] voopsto ne mie do provokacii,
zosto mislis deka se provokacii , jas ne mislam taka , znaci ti celo vreme sto pisuvas na tema prasanja na islam provociras neli? a stoe toa sto me matira , za minuta , vsunost ti ne mi odgovori na postavenoto prasanje eve te prasav fino i kulturno sto mislis dali svetiod duh moze da zboruva? ednostavno da, ili ne, od kade sega provokacija, , znaci spored tebe sekoj musliman ako postavi prasanja na ovaa tema se provokacii, , stom e taka eve ne te prasuvam poveke ,

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Автори се старозаветните Божји пророци и патријарси (луѓе) и новозаветните Апостоли Христови (луѓе), кои пишувале вдахновени од благодатната енергија од Духот Свет.
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 20:27 ---
ako od strana na apostolite i crkvata e priznata negovata bozestvena strana togas zosto isus ne im go potvrdil toa, deka e bog, spasitel?
Види во Евангелие по Јована, 13.13 и кажи ми што пишува...

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Автори се старозаветните Божји пророци и патријарси (луѓе) и новозаветните Апостоли Христови (луѓе), кои пишувале вдахновени од благодатната енергија од Духот Свет.
ne te prasuvam poveke za da ne provociram , ete taka neka bide neka mu se ispolni zelbata na fraerot

Kajgana Shop

На врв Bottom