- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Дали во Охрид и Прилеп наплатуваат паркирање?
Каква е ситуацијата во другите наши градови?
Што се чудиш, општинските лешинари се секогаш „ шампиони “ за правење глупости. Ако одиш таму и се распрашаш, веројатно ќе видиш дека тоа го прават од лични интереси. Не знам дали знаеш, во Скопје, општините и градот ги субвенционираат зоните, рампите и пајак-возилата.БЉАААААААК
Општината ги финансира курсевите за учење ГЕЈСКИ ЈАЗИК
Штип масовно учи грчки
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D7A9FC7095CF734B95B3776A1CE80673
Охрид 30 денари првиот сат, после + 10 за секој нареден.Дали во Охрид и Прилеп наплатуваат паркирање?
Охрид 30 денари првиот сат, после + 10 за секој нареден.
Прилеп 20-30 денари, зависно од паркингот ама ако сакаш и цел ден остај ја колата, цената е фиксна.
Со дупкиве мора малце посериозно да ја сватат работата. Скоро во секој град има дупки, некои и се катастрофални ако поминеш низ нив.Сите клупи од кејот и покрај езеро се или демолирани или под кивите кај комшите .... канта на секој 2 километри и дупки по улициве колку ти душа сака
Ова за Прилеп се изненадив позитивно, пред две години бев, паркирав во строг центар на градот и платив 30 денари за цел ден.Охрид 30 денари првиот сат, после + 10 за секој нареден.
Прилеп 20-30 денари, зависно од паркингот ама ако сакаш и цел ден остај ја колата, цената е фиксна.
Ме нервира полицијата која ја има на секој чекор, мислиш полициски час е, не можеш да мрднеш, додека тебе те сопира секоја вечер покрај нив со мотори минат децата на судиите за кој не важи закон, а мене овде ме тера да дувам, ми здосади од дување,Ме нервират и тоа кремците, седнале у сепаре и само коктели пијат, глава дигната у седмо небо а утре се замотала у шамија да не ја познаеш оти иде на ниваДруго седнале у некој кафич преку ден и цел ден со едно кафенце а кога ке дојде ред за плаќање ајде вадете сите по 40ден,..... има уште многу али за сега толку