Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
+ Исклучи 3Г мрежа и дата сервис, ако не ги користиш или кога не ги користиш ... намали осветлување итн

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Нели iPhone 4 зема скоро? Се префрли во зелениот табор? :D
Имав да, ми здосади незнам, сменив малце на сгс2 ... тоа е тоа, кога ќе ти здосади ајфон земаш андроид и обратно :D класика

Член од
9 ноември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
10
Имам алкател 995 и смасунг галакси 5510 би сакал да се смени софтвер и да се скине заштита вип и т-мобиле
цена и време
frosim1@yahoo.com
blagodaram

Член од
9 февруари 2013
Мислења
22
Поени од реакции
2
Мобилен Т Мобиле mini pulse нема мрежа постојано телефонот, го однесов на сервис- наводно до мемориската било, одам дома пак мобилниот не функционира:( (никако не добива мрежа). Си купив нов HTC ама ако можи да ми кажите некој сервис за мобилни асален во БТ, да видам шо можи да се стори.

Член од
9 февруари 2013
Мислења
22
Поени од реакции
2
Член од
9 февруари 2013
Мислења
22
Поени од реакции
2
jas imam samsung 5510 i alcatel 995
prviot e na t-mobile vtoriot vip
dase dekodiraat dvata kolu?
Ne e za dekodiranje, rasipan e mreza ne fakja. Na 2, 3 serviseri e odnesen, dvajca ne se ni nafatija, edniot rece do memoriskata e, muabetot mi bese dali znajte sho mozi da e defektot (dali vi se slucilo vakvo nesto).

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Како да декодирам нокиа 1800 и еден лг гб 102 ? Хелп некој?

euphoria87x

Your highness
Член од
12 февруари 2013
Мислења
15
Поени од реакции
11
Хелп !
Имам сони ериксон хпериа нео в... купен со официјален Gingerbread 2.3.4. Пред неколку месеци го апдејтовав на ICS 4.0.2.A.0.62 бидејќи сам си побара .. И новиов апдејт се ок, стварно побрз телефонов ама проблем има со Wi-fi - то... 10 секунди има по 10 пак се губи.. Читам по форуми, и на од сони страницата дека тоа е проблем со некој си баг. Заради таа причина се вратив повторно на Gingerbread. Сакам да знам дали е можно некој да знае како да се апдејтува повторно на ICS само без тој проблем значи да си биди се ок со ваерлесот.
П.С : Да напоменам, другарка ми има ист ваков модел (МТ11И) двата тел се купени од Грција и таа користи ICS и го има истиот проблем со Wi-fi то... Некои велат да се промени енкрипцијата со рутерот ама не можам јас секаде кај шо ќе стасам да променувам екрипции само за да седнам 10 мин на моб... Помош

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
Здраво на сите. Имам Алкател 991, купен од Т-Мобиле. Јас иначе си користам бројче од ВИП и си го декодирав телефоно, само шо уште има еден проблем. Има инсталирано ногу апликации на него (како шо Идивиди Хороскоп, СК Паркинг, Top Games, Игри, Мах ТВ, SportyPal Pro, Златна Книга, АвтоБуско, Прес@Мобиле итн.) шо на неме ми се тотално непотребни и ми зафаќт превише внатрешна меморија и дали постое начин да се избришат тие апликации? Инаку рекоа ми тамо дека ми го декодираа дека не знајале шо како.
П.С преку Settings>application>manage applications не ми дава ништо да и направам на тие апликации, ниту Uninstal, Move to SD... :)
PLEASE HELP!:cuc:
Factory default...

S

Sheldon Cooper

Гостин
Си го рутирав HTC One V, инсталирав кернел, recovery и CM9+GAPPS но некако Stock ROMот ми е подобар па засега ќе останам на него.
Како може да се заклучи bootloader-от за да можам да добивам официjални апдеjти од HTC?

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Си го рутирав HTC One V, инсталирав кернел, recovery и CM9+GAPPS но некако Stock ROMот ми е подобар па засега ќе останам на него.
Како може да се заклучи bootloader-от за да можам да добивам официjални апдеjти од HTC?
не ставај CM9, стај slim bean.скроз нов телефон е

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2092572

http://www.mediafire.com/?waggdha1ir1lxz0

имаш негде 170мб рам слободно у споредба со 90те од стокот.

S

Sheldon Cooper

Гостин
не ставај CM9, стај slim bean.скроз нов телефон е

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2092572

http://www.mediafire.com/?waggdha1ir1lxz0

имаш негде 170мб рам слободно у споредба со 90те од стокот.
Покраj тоа битно ми е да е менито customizable, да можам да праам re-arrange на иконите и такви некои ствари (како на Nova launcher). Ги има тие работи на Slim bean?

Kajgana Shop

На врв Bottom