Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

D

Daedalus

Гостин
како бе за мерак малку ме плаши сево ова ..
Зависи дали прв пат ти се случува ова. Ако се дефинираш себеси како хетеросексуалец, треба да си свесен дека не е ништо страшно да развиваш емоции од различен вид кон различни луѓе и дека тоа не кажува ништо за тоа кој си и која е твојата сексуална ориентација. Мозокот има тенденција да мисидентификува различни стимули и да им даде различни значења на истите. Просто кажано....Можеш да се оддалечиш од својот другар или можеш да продолжиш да другаруваш со истиот. Можеби емоциите кои ги имаш кон него се нормални и не се од романтичен тип. Само си близок пријател со ликот, и си го сакаш како пријател. Тоа не значи дека сексуално те возбудува или што и да е. Така да олабави, расчисти со себеси и терај. Ништо страшно за што би требало да си загрижен не се случува.

N

NikolaMKD91

Гостин
Здраво прв пост па не замерувајте на мистејкс :D
имам некој чудни чувства кон најдобриот другар од истиот пол... :$
Какви чудни чуства ?? Бидејќи си пишал во темата за љубовни совети ќе претпоставам дека чуствата не ти се чудни туку се од љубовно - сексуален карактер кон другар ти, и сеа си малце збунет што да правиш. Прво затоа што е машко, а второ затоа што ти е најдобар другар. Многу битно за да можеме да ти помогнеме и да ти дадеме совет да ни кажеш дали ова прв пат ти се случува и на која возраст си. Т.е дали си повозрасен или во тинејџерски години.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
1
Какви чудни чуства ?? Бидејќи си пишал во темата за љубовни совети ќе претпоставам дека чуствата не ти се чудни туку се од љубовно - сексуален карактер кон другар ти, и сеа си малце збунет што да правиш. Прво затоа што е машко, а второ затоа што ти е најдобар другар. Многу битно за да можеме да ти помогнеме и да ти дадеме совет да ни кажеш дали ова прв пат ти се случува и на која возраст си. Т.е дали си повозрасен или во тинејџерски години.
Прв пат да, 18 сум

Член од
23 февруари 2013
Мислења
48
Поени од реакции
4
Mi treba nekoj sovet...Veke 5 godini mi se dopaga edna momicka sto mi e voedno i drugarka.I se imam pusteno no vo los moment koga imase decko i nisto ne bidna,i malku se oddalecivme, sega pominaa 3-4 godini,slobodna e i pak sme drugari ne kojzna kakvi no drugari sme vo isto drustvo,zaedno izleguvame se ...Pomisliv pak da i se pustam no nekako se vozdrzuvam, bidejki sme vo isto drustvo i ako dobijam pak negativen odgovor od nejzina strana ke ni bide neprijatno i na dvajcata. Probav da ja zaboravam no nemozam, a nemozam da sakam i druga devojka ,neznam dali e poradi nea ili ednostavno sto nemozam da najdam takva kakva sto jas sakam :D Mozno e toa sto jas sega go cuvstuvam da e opsesija, no sto da pravam ? Davajte nekoj soveti,bilo sto moze da mi bide od pomos

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Mi treba nekoj sovet...Veke 5 godini mi se dopaga edna momicka sto mi e voedno i drugarka.I se imam pusteno no vo los moment koga imase decko i nisto ne bidna,i malku se oddalecivme, sega pominaa 3-4 godini,slobodna e i pak sme drugari ne kojzna kakvi no drugari sme vo isto drustvo,zaedno izleguvame se ...Pomisliv pak da i se pustam no nekako se vozdrzuvam, bidejki sme vo isto drustvo i ako dobijam pak negativen odgovor od nejzina strana ke ni bide neprijatno i na dvajcata. Probav da ja zaboravam no nemozam, a nemozam da sakam i druga devojka ,neznam dali e poradi nea ili ednostavno sto nemozam da najdam takva kakva sto jas sakam :D Mozno e toa sto jas sega go cuvstuvam da e opsesija, no sto da pravam ? Davajte nekoj soveti,bilo sto moze da mi bide od pomos
Пушти ѝ се. Па нека те одбие, ако не сака да биде со тебе.

Ако не ѝ се пуштиш, вечно ќе се јадеш, кога некој друг ќе ѝ се пушти и ќе ја ќари.

Ако те одбие, ќе знаеш дека не сака да биде со тебе и ќе си бркаш други. Ако те прифати, сите среќни.

Со лесно.

П

Пепси_

Гостин
ja nea bi ja zadrapal onaka,neam posebni custva,isto i ona mene,ama ne sum nejzin tip (bad ass guy). tuka me kopka dali da idam klizaci so 2 nozi,ili odokolu kuca.

Член од
24 февруари 2013
Мислења
3
Поени од реакции
0
I MENE MI TREBA POMOS SO MOJOT PARTNER IMAFME ODNOSNI PRI KRAJOT VIDOFME DEKA KONDOMOT E PUKNAT TOGAS BRZO I TOJ SVRSI NADVOR NE VO MENE I NIKOGAS NEMA VO MENE SVRSENO DALI E MOZNO DA SE OSTANI BREMENA MIE VO MISLA AKO MOZI ODGOVORETEMI JAS SUM NOVA NA SAJTOV
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 20:07 ---
I MENE MI TREBA POMOS SO MOJOT PARTNER IMAFME ODNOSNI PRI KRAJOT VIDOFME DEKA KONDOMOT E PUKNAT TOGAS BRZO I TOJ SVRSI NADVOR NE VO MENE I NIKOGAS NEMA VO MENE SVRSENO DALI E MOZNO DA SE OSTANI BREMENA MIE VO MISLA AKO MOZI ODGOVORETEMI JAS SUM NOVA NA SAJTOV
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 20:08 ---
I MENE MI TREBA POMOS SO MOJOT PARTNER IMAFME ODNOSNI PRI KRAJOT VIDOFME DEKA KONDOMOT E PUKNAT TOGAS BRZO I TOJ SVRSI NADVOR NE VO MENE I NIKOGAS NEMA VO MENE SVRSENO DALI E MOZNO DA SE OSTANI BREMENA MIE VO MISLA AKO MOZI ODGOVORETEMI JAS SUM NOVA NA SAJTOVo_O

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
I MENE MI TREBA POMOS SO MOJOT PARTNER IMAFME ODNOSNI PRI KRAJOT VIDOFME DEKA KONDOMOT E PUKNAT TOGAS BRZO I TOJ SVRSI NADVOR NE VO MENE I NIKOGAS NEMA VO MENE SVRSENO DALI E MOZNO DA SE OSTANI BREMENA MIE VO MISLA AKO MOZI ODGOVORETEMI JAS SUM NOVA NA SAJTOVo_O
Приметивме....

Иначе ако не свршил во тебе, шансите се мали, но сепак.

N

NikolaMKD91

Гостин
АЈ пиши ми во приватна порака да ти го објаснам ризикот од бременост при пукање на кондом и шансите да затрудниш. :sneaky: (y)

Член од
9 февруари 2013
Мислења
48
Поени од реакции
10
ај вака да побарам помош страшно ми се свиѓа една женска,ама па сеа имам неколку проблем што никогаш во животот не сум се пуштил(да ја залапам) прв секогаш сум терал онака флертање и све остало најнормално е сеа како и да се пуштам на нејзе ,второ девојкава ме познава ни нешо околу 1 и пол и мое мислење е дека има некоја симпатија али не ја покажува ,она ме знае како шврле кое не седи на место,и кога сме правеле муабет на таа тема па и не била воодушевена што сум таков,женска за врска сум немал со години и сеа мислам дека со оваа би успеал во врска ако нишо друго би пробал да се разбереме не станува збор за деца

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
ај вака да побарам помош страшно ми се свиѓа една женска,ама па сеа имам неколку проблем што никогаш во животот не сум се пуштил(да ја залапам) прв секогаш сум терал онака флертање и све остало најнормално е сеа како и да се пуштам на нејзе ,второ девојкава ме познава ни нешо околу 1 и пол и мое мислење е дека има некоја симпатија али не ја покажува ,она ме знае како шврле кое не седи на место,и кога сме правеле муабет на таа тема па и не била воодушевена што сум таков,женска за врска сум немал со години и сеа мислам дека со оваа би успеал во врска ако нишо друго би пробал да се разбереме не станува збор за деца
За се има прв пат :icon_lol: . Do it, па макар и со помош на малку алкохолче.

Kajgana Shop

На врв Bottom