Свеста луѓе мое, свеста, таа треба да оди угоре. Колку пати овдека говорев дека спасот за нашите народи е во разбивање на пропагандните шемина на големите играчи на наше тло. Додека ние се дрочевме на кого му бил поголем на Аспарух или на Александар, тие ги купуваа нашите ресурси, нашите национални богаства. Не велам јас дека ние не треба да дискутираме и да се надмудруваме за ИсеСторијата, но тоа да не биде бре национална политика.
Националнта политика треба да биде БАЛКАНСКА, Балканот место каде се забранува употреба на пестициди, хемиски запрашувања, флуорирање, БАЛКАНОТ каде ќе биде извор на здрава храна, почитување, култура, цивилизација, ТУРИЗАМ, Балкански бреднови раководени од бугари, македонци, грци, срби, албанци, Фабрики со високи стандарди кои го почитуваат народот, околината.
ПРОФЕСИОНАЛНА државна аминистраицја, И мене ми е скурчено од овој ПАРТИСКИ апарат кој во суштина е НАКАЗА, извор на нај ПОДЛОТО, НАЈМИЗЕРНОТО човеково битисување.
Пред некој ден ми доаѓа инспектор во мојата фирма и ми вели, проектот кој треба да го направам за мојата фирма за заштита од пожари,експлозиви и природни непогоди треба да биде на ниво на нуклеарна централа, дека нема врска ако си семкара или нуклеарна централа дека тоа е исто.
Во нашите држави сите бизниси ги земаат неколку човек фирми блиски на власта.
Бугарите се во ПРАВО, не е суштината на промените да се симне МУРТО да се качи КУРТО, туку проблемот е во начинот на кој функционираат партиите, без разлика дали се леви, десни, централни.
Да не ни избега таа СУШТИНА, мора како народи да поставиме:
1. Систем на ВРЕДНОСТИ во сите сфери од опшеството
2. Правдина еднаква за сите, неможе ако ЕВН ги краде граѓаните да не биде казнета а некој граѓанин ако краде струја да го осудат до 5 години затвор.
3. Систем на солидарност, да ја победиме бедата на кај нашите најсиромашни граѓани.
Гледам Бугарите уште протестираат, видов убави пораки, вие сте на правиот пат.