Добро што ја тупите толку со тој bro code? Нормално дека секој во друштво од прилика знае како функционира друштвото на кои принципи се темели истото, согласно и со нив функционира инаку не би бил дел од тоа друштво. Искрено многу глупаво ми е да барам дозвола од некого за нешто што сакам да го направам. Можам да разговарам, да видам како се чувствува другарка ми, како би реагирала, па после да одлучам што да правам, што ми е побитно, што мислам дека повеќе вреди, но да ја прашувам за дозвола не знам баш.
Инаку тука треба да се разграничат некои работи, дали првиов другар што не направил ништо со девојкава ја симпатишел само или имал и некои подлабоки чувства за типкава. Два различни моменти каде подруго треба да се реагира. Нормално дека ако другаров е заљубен во девојкава педерски е да му ја земеш пред нос без разлика што таа со него не сака ништо. Втора битна ситација, дали другаров што веќе ја смувал имал од порано некои симпатии кон неа или пак од самата ситуација што типкава што ја брка другар му го свиѓа него му се дигнало егото па мисли дека се заљубил.
Инаку конкретно за болдираното, никако не би се чувствувала. Што има да ми пречи ако мојот бивши е сега среќен со другарка ми и таа со него? А воедно јас ништо не чувствувам за него, впрочем можеби и јас имам некој друг.
Сум имала ситуација кога другарка ми сама ми го намести нејзиниот бивши кога примети дека тој има некои симптии спрема мене. Па ништо, пак сме си другарки, пак нормално функционираме.