Луѓе со комплекс на ниска вредност

• Креатор на темата Креатор на темата Channar
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Македонецот е човек со ниска вредност.

• Вкупно гласачи
    101
Како што кажа Радлер, тој пример е типичен. Ако размислиме како ни е испран мозокот на нас македонците дека целиот свет е таму на Запад, дека тука ништо не се наоѓа, ништо нема (што не е точно), ете затоа и ако поврзиме со примерот друг град - Скопје, другиот град е Македонија, а Скопје е Западот.

Јас иам другар што ги дели луѓето според тенот. На пр. тие што биле поплави бие попаметни и сл и немале потекло од овие простори македонски, а тие што се потемни биле обични луѓе, на пониско ниво од плавите.. демек било докажано тоа, и сето ова сериозно го збори. Иначе он е плав. :cautious: Неможам да го сфатам што поточно сака да каже, и незнам дали тоа што го кажува е соодветно за да го пишам во оваа тема.

Од луѓе со ниска вредност повеќе ме нервираат луѓето што патат од висока вредност. Уште на почетокот на темава се напнаа со тоа демек луѓето патат од ниска вредност кога ќе отидат во Скопје и сакаат да го скријат тоа. Скопје било Запад :pos:

А истите тие јадни пробуваат да живеат во Београд стил.:unsure:

Дури и преселена фамилија во странство преферира да зборува странски јазик ДОМА.
Во фамилија имам такви и најголеми расправии на маса паѓаат кога ќе дојдат тука токму за тоа и одма почнуваат со познатите ,да ти ебам државата' ; ,ова не е држава'...

Добро сеа, за болдираното можеби се у право, али и јас имам роднини кои живеат во странство и замисли, децата нивни на македонски знаат само "Здраво" и "Пријатно" да кажат.. сепак Македонци се, не може јазикот да ги смени во нешо друго.

Јас иам другар што ги дели луѓето според тенот. На пр. тие што биле поплави бие попаметни и сл и немале потекло од овие простори македонски, а тие што се потемни биле обични луѓе, на пониско ниво од плавите.. демек било докажано тоа, и сето ова сериозно го збори. Иначе он е плав. :cautious: Неможам да го сфатам што поточно сака да каже, и незнам дали тоа што го кажува е соодветно за да го пишам во оваа тема.

Ариевска раса, хаха :)
Сега, според истражувањата, вистина Азијатите се најинтелигентни, а црнците најмалку, меѓутоа он читнал не дочитнал нешто :)

Ариевска раса, хаха :)
Сега, според истражувањата, вистина Азијатите се најинтелигентни, а црнците најмалку, меѓутоа он читнал не дочитнал нешто :)

Pumo, од кај Азијатите најинтелигентни? Колку што сум во тек, тој примат го држат Скандинавците.

Добро сеа, за болдираното можеби се у право, али и јас имам роднини кои живеат во странство и замисли, децата нивни на македонски знаат само "Здраво" и "Пријатно" да кажат.. сепак Македонци се, не може јазикот да ги смени во нешо друго.

Јас на тие не ни пробувам да им правам муабет на др. јазик.
Познавам само едно семејство такво, ама такви си беа и тука, пред да отидат.
Сите други што ги знам (а меѓу нив има и семејство кое е мешано, ама ниту еден од нив не е Македонец) сепак зборуваат на македонски дома, и покрај тоа што мажот има еден мајчин, а жената сосема друг мајчин јазик, и живеат во земја која врска нема со нивните матични јазици. :) Сите внуци зборуваат течно македонски, па подоцна кој како сака ги учат и другите јазици.
--- надополнето: 22 февруари 2013 во 16:37 ---
Pumo, од кај Азијатите најинтелигентни? Колку што сум во тек, тој примат го држат Скандинавците.

Точно каде читав за тестовите, не знам, знам дека тука има нешто.
Сега, не е тоа докажана работа, него едноставно има луѓе што се заинтересирани и си истражуваат.
Nothing wrong with that.

Еве некои линкчиња.

Бај д веј, јас не тврдам ништо. Не ме ни интересира :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_intelligence

Сепак, ако размислиме каде се најголемите иновации, лесно е да претпоставиме дека Јапонците се поинтелигентни од дечките во Сомалија.

Јас па мислев дека Скандинаците се најмалку интелегентни, зашо се плавуши. :unsure: Ваљда вицовите имаат влијание на мене. :ROFLMAO:

Неможе да генерализираш. Толку ќе ти кажам.
Јас не сум и не познавам такви, што се срамат од себе и од кај се.
Проблемот на македонецот е токму тоа што генерализира..

Постарите генерации hell yeah, од помладите обично тие што поминувале повеќе време како мали со постарите што имале такви сваќања. Суперпатетично ми е да се гледаш како жртва.

сака да каже дека е попаметен од тебе, да не му веруваш ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom