Христијански Комунизам

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Па не ја убиле!

Бог го лажела!

Сфатиле и си умреле од гревот.

И тогаш сите сфатиле дека Бог не се лаже.
Како го лажеле бог? има закон божји да се продаде имот и сите пари да се дадад на апостоли инаку ќе умриш?
дај да го прочитам тој закон, И анание и Сафира доброволно продаваат свој имот и дел од пари донираат. И умираат оти неќеле доброволно сите пари да ги дадат? умреле ради кеш кој му го ускратиле на Бог? 2000 евра?
Е сега пошто е ова новозаветна финта, би требало тој закон - ако не му дадеш сите пари на бог - да си умриш, па го имаме ете на пример Трифун Костовски кој еден мал дел на пари му дал на црквата а другиот си го задрѓал за себе.
Но тој не умрел. Закон за некој важи за некој не?

Glupa tema.
Glup postulat, netocen, namenet samo za provokacija. Ne nosi novi momenit nitu interesna diskusija

Брат не е глупа темата, зашо.. Па самиот Маркс у поише наврати се повикуе на библијата т.е. Исус.. не заебавај... ако те мрзи да читаш.. кажи си... :D

Како го лажеле бог? има закон божји да се продаде имот и сите пари да се дадад на апостоли инаку ќе умриш?
дај да го прочитам тој закон, И анание и Сафира доброволно продаваат свој имот и дел од пари донираат. И умираат оти неќеле доброволно сите пари да ги дадат? умреле ради кеш кој му го ускратиле на Бог? 2000 евра?
Е сега пошто е ова новозаветна финта, би требало тој закон - ако не му дадеш сите пари на бог - да си умриш, па го имаме ете на пример Трифун Костовски кој еден мал дел на пари му дал на црквата а другиот си го задрѓал за себе.
Но тој не умрел. Закон за некој важи за некој не?
Vo toa vreme mnogumina sakale da trgnat po uchenjeto na Hristos, da razdadat se na siromasi ili na Crkvata vo formiranje, a oni sakale lazhno toa da go napravat!!! Oni LAZHELE deka sakaat seta dobivka od prodazhbata na imotot da ja razdadat (demek ETE mnogu se dobrodetelni), a vsushnost postapile lukavo. Ako oni doshle pred apostolite i im kazhale deka prodale imot no sakaat samo del od parite da dadat, a del da zadrzhat - toa e sosema vo red, no LAGATA E GREV!!! Toa e prokletoto licemerstvo koe i denes tolku mnogu lugje soblaznuva!!! Licemerno sakale da se pretstavat kako golemi vernici i dobrodetelni lugje koi se predavaat na dobrovolno siromashtvo, a vsushnost toa NE BILO VISTINA!!! Znachi HRISTIJANSTVOTO NE E LICEMERIE I LAZHIRANJE, tuku DOBROVOLNO dobrodetelno zhiveenje.
Strashno e kako tolkuvash pogreshno i niz nekoja lazhna percepcija neshtata!!! Sosema neinformirano!!!!

Vo toa vreme mnogumina sakale da trgnat po uchenjeto na Hristos, da razdadat se na siromasi ili na Crkvata vo formiranje, a oni sakale lazhno toa da go napravat!!! Oni LAZHELE deka sakaat seta dobivka od prodazhbata na imotot da ja razdadat (demek ETE mnogu se dobrodetelni), a vsushnost postapile lukavo. Ako oni doshle pred apostolite i im kazhale deka prodale imot no sakaat samo del od parite da dadat, a del da zadrzhat - toa e sosema vo red, no LAGATA E GREV!!! Toa e prokletoto licemerstvo koe i denes tolku mnogu lugje soblaznuva!!! Licemerno sakale da se pretstavat kako golemi vernici i dobrodetelni lugje koi se predavaat na dobrovolno siromashtvo, a vsushnost toa NE BILO VISTINA!!! Znachi HRISTIJANSTVOTO NE E LICEMERIE I LAZHIRANJE, tuku DOBROVOLNO dobrodetelno zhiveenje.
Strashno e kako tolkuvash pogreshno i niz nekoja lazhna percepcija neshtata!!! Sosema neinformirano!!!!
Страшно е што маж и жена умреле оти неќеле сите СВОИ пари а му ги дадат на апостолите.
Разбираш ? СВОИ пари.
Истата е црква, истиот е бог, и денес ако појдеш в црква и оставиш 100 денари на икона а во џепот имаш уште 500, треба да умриш??
Ако дадеш 1000 евра за возобнова на манастир а имаш уште 50.000 свои пари кои си ги задржал - треба да умриш? Тие не скриле црковни пари, свои лично нивни пари дел на црквата дел за себе.
Никаде низ писмото немаш божја заповед да сите свои пари треба да ги дадеш, самите луѓе појдоа и му понудија пари на апостолите. Али беше малце. Ова ти екако филмови со мафијаши, ќе му однесат 20.000 долари за борч а требаше 50.000 и ќе ги убијат (а парите ќе ги задржат) И уште се вели дека цела црква страв ја обзеде од настанот. Демек за поука на другите - давајте сите пари шо имате инаку истото ве чека.

Страшно е што маж и жена умреле оти неќеле сите СВОИ пари а му ги дадат на апостолите.
Разбираш ? СВОИ пари.
Истата е црква, истиот е бог, и денес ако појдеш в црква и оставиш 100 денари на икона а во џепот имаш уште 500, треба да умриш??
Ако дадеш 1000 евра за возобнова на манастир а имаш уште 50.000 свои пари кои си ги задржал - треба да умриш? Тие не скриле црковни пари, свои лично нивни пари дел на црквата дел за себе.
Никаде низ писмото немаш божја заповед да сите свои пари треба да ги дадеш, самите луѓе појдоа и му понудија пари на апостолите. Али беше малце. Ова ти екако филмови со мафијаши, ќе му однесат 20.000 долари за борч а требаше 50.000 и ќе ги убијат (а парите ќе ги задржат) И уште се вели дека цела црква страв ја обзеде од настанот. Демек за поука на другите - давајте сите пари шо имате инаку истото ве чека.

Tie pari ne se nivni. Bog im dal zivot, bog im dal zemja, imot, nivi, porod, stoka.
Plus, dogovor kukja gradi. A dogovorot bil SE da dadat. I da ne lazat.
A kako se veli> mozes da se lazes sebe si, mozes da gi lazes drugite, no Bog ne mozes da go izlazes bidejki toj se znae, se gleda, se slusa.

Uznale deka so lagata go obescestile svetoto zalozbie na Bog za covekot i im puknalo srceto od pokajanie. Nikoj ne gi ubil. Se pokajale i srceto im prepuknalo od greskata koja ja storile.

I sto ima vrska toa so komunistickite partii vo navedenite drzavi?
Ili so sistemot na socrealizam, lazen i nevistinit socijalizam vo navedenite drzavi?

Paralelata deka risjanstvoto se bazira na komunizam donekade moze da drzi voda, ako govorime za izvorno kako e postaveno risjanstvoto od SINOT, kade sekoj treba sekomu da mu pomogne za da site, SITE, postignat vozvisenie vo carstvoto nebesno, soglasno osnovnite postulati na komunizmot kade sekoj sekomu mu pomaga, za opsto dobro, so site sili i uslibi za sozdavanje zdravo i besprekorno covecko opstestvo.

If you catch my drfit.

Blagodaram.

Tie pari ne se nivni. Bog im dal zivot, bog im dal zemja, imot, nivi, porod, stoka.
Plus, dogovor kukja gradi. A dogovorot bil SE da dadat. I da ne lazat.
A kako se veli> mozes da se lazes sebe si, mozes da gi lazes drugite, no Bog ne mozes da go izlazes bidejki toj se znae, se gleda, se slusa.

Uznale deka so lagata go obescestile svetoto zalozbie na Bog za covekot i im puknalo srceto od pokajanie. Nikoj ne gi ubil. Se pokajale i srceto im prepuknalo od greskata koja ja storile.

I sto ima vrska toa so komunistickite partii vo navedenite drzavi?
Ili so sistemot na socrealizam, lazen i nevistinit socijalizam vo navedenite drzavi?

Paralelata deka risjanstvoto se bazira na komunizam donekade moze da drzi voda, ako govorime za izvorno kako e postaveno risjanstvoto od SINOT, kade sekoj treba sekomu da mu pomogne za da site, SITE, postignat vozvisenie vo carstvoto nebesno, soglasno osnovnite postulati na komunizmot kade sekoj sekomu mu pomaga, za opsto dobro, so site sili i uslibi za sozdavanje zdravo i besprekorno covecko opstestvo.

If you catch my drfit.

Blagodaram.

И комунизмот и христијанството (она првобитното - оригиналното) имаат мерки на присила одземање на имот и пари и владение со страв.
Прво никаде не се споменува во писмата дека некој договор предходно правеле Ананиј и Сафира со апостолите. Цела јудеја беше полна со луѓе, имоти, ниви се продавало се купувало па баш овие умреле.
Доброволно пошле кај апостолите и им положиле дел од парите кај нозете као свој дар - поклон на заедницата. Но апостолите сакале се да им се даде. До последен денар. Затоа и ги подвргнале на испрашувања при што двајцата починале. А поентата е на крајот, вели “И кога се слушна за тоа целата црква ја обзеде страв“ И комунистите и во првоибитното христијанство - своето владение го засноваат на страв. Страв дека ќе те снема, се ќе ти земат ќе умриш мистериозно по затвори....
Ете Ченто од шо умре? Му пукна срцето од покајание што бил контра политиката на комунистите и Тито?

Ченто од пневмонија мислам.

Тие слободно отишле и понудиле СЕ да дадат, потоа излажале.

И?

Гледаш како се фаќаш на зборчиња бидејќи си свесен дека импотентна ти е тезата? (Да се изразам со Сенди вокабулар, а модератор си).

Ти посочив каде има допирни точки изворното слово Исусово со идеалниот постулат за комунистичко уредување.

Но, тоа не ти одговараше и се фати за зборчиња, кои и онака не ти ја тераат водата од браздата кон твоајата сува и скоравена нивичка.

Ти реков, глупо поставена теза во темата.
Реков ако има паметно ќе пишам.

Имаше за одговор сега повторно доаѓаме на моето: глупа теза која не ја напушташ дури и кога с јасно ти е посочено, токму каде ти е грешката.

Ко Џурџијана доремифалосасидо-вецон и ти.

Ченто од пневмонија мислам.

Тие слободно отишле и понудиле СЕ да дадат, потоа излажале.

И?

Гледаш како се фаќаш на зборчиња бидејќи си свесен дека импотентна ти е тезата? (Да се изразам со Сенди вокабулар, а модератор си).

Ти посочив каде има допирни точки изворното слово Исусово со идеалниот постулат за комунистичко уредување.

Но, тоа не ти одговараше и се фати за зборчиња, кои и онака не ти ја тераат водата од браздата кон твоајата сува и скоравена нивичка.

Ти реков, глупо поставена теза во темата.
Реков ако има паметно ќе пишам.

Имаше за одговор сега повторно доаѓаме на моето: глупа теза која не ја напушташ дури и кога с јасно ти е посочено, токму каде ти е грешката.

Ко Џурџијана доремифалосасидо-вецон и ти.

Не понудиле се. Продале нива, си задржале дел од пари за себе другиот му го дале на апостолите, апостолите сакале се да им се даде и бог ги убил двајцата зато шо од своја нива кои тие си ја продале не им дале сите пари на апостолите и ради тоа и цела црква ја обзеде страв. Никаква обврска немало да мора некој се да им дава . Слободно по своја воља им понудиле дел од пари, никаков договор не постоел никакви ветувања... си задржале луѓе за себе нешто пари (сопствени) и тоа не беше доволно и морале да умрат.
Е сега
види паралела, комунистите си имаат лик кој го обожаваат на кој му посветуваат и пејат песни химни го слават му ги читаат и паметат зборовите се прават ходочастија до местата каде се родиле, направиле нешто каде се одиграл некој значаен настан, на секаде се обесени слики на лидерот и раководството, предмети кои ги поседувале се изложени поо витрини или се покажуваат на народ при големи свечености, се одбележува како празник нивни родендени, значајни настани при што се организираат ритуали полни со симболики, секој кој кажува против нив е прогонуван најчесто и затваран и осудуван, не смее да се посомнева во нивната визија за иднина и нивното минато, тие се секогаш во право а нивните зборови се толкуваат и прераскажуваат, се треба да му е посветено на заедницата, во комунизмот постоеа периоди кога се требаше да му се даде на колективот и се одземаа и насилно куќи дуќани злато ниви.. а тој што ќе скриеше или немаше да предаде се - завршуваше често со мистериозна смрт.

Ептен исто бе !

Прво: неточно. Договорот е кој сака да пристапи кон Исуса и Бога да се откаже од Се земско.

Второ: не се тоа коминистички вождови и лидери, ами соцреалистички.

Ме разбираш?

Прво: неточно. Договорот е кој сака да пристапи кон Исуса и Бога да се откаже од Се земско.

Второ: не се тоа коминистички вождови и лидери, ами соцреалистички.

Ме разбираш?

Таков договор не постои, од почеток па до денес христијаните си имаат и пари и коли и станови и куќи ниви имоти дворци ... на црква ќе му даи повремено 500 денари... 50 долари... 20 евра..... ќе продаи нива ќе купи кола но на црква не дава. Нема никаде таков договор за бизнис зделка меѓу Исус и верник “Дај кеш - дам ти спас“ Ананија и Сафира доброволно дошле да му дадат пари. Можеле ич да не дадат и да си живеат среќно. Тие настрадале оти понудиле премалку пари. Замисли живи биле и со нива и со пари се додека не сакале да му се придружат на христијаните. Ко се придружиле останале и без живот и без нива и без пари. Се изгубиле!!

Исто и народ кој се придружиул на комунистите во револуциите на кои им обеќжавале подобра и посветла иднина и живот одеднаш кога дошле комунистите на власт морале да предадат и ниви и стока и продукти и дуќани и куќи - а кој дал отпор или скрил - тешко нему останувал без се па дури и без живот.

Комунистичка партија на Кина, Комунистичка партија на Југославија, Сојуз на комунисти на Југославија, Комунистичка партија на совесткиот сојуз.... туие беа лидери, водачи креатори на политика на државите Не Соцреалистичка партија на Кина.....

На почетокот.

После како и кај коминистичките партии, институцијата црква и партија го извитоперуваат основниот постулат.

Но, на почетокот, така било.

Дај се земско, оти за да бидеш правичен и влезеш/минеш низ рајски порти, треа да со угул без нишо свое лично.

Послем од одредени кои чмаат у пекол на вечна мука се искривуе и едното и другото.
што не ни дава за право за човечки овозмески лајнарии да кудиме и грдиме нешто возвишено.

На почетокот.

После како и кај коминистичките партии, институцијата црква и партија го извитоперуваат основниот постулат.

Но, на почетокот, така било.

Дај се земско, оти за да бидеш правичен и влезеш/минеш низ рајски порти, треа да со угул без нишо свое лично.

Послем од одредени кои чмаат у пекол на вечна мука се искривуе и едното и другото.
што не ни дава за право за човечки овозмески лајнарии да кудиме и грдиме нешто возвишено.
Па и јас велам дека на почеток христијанската заедница бла заснована на комунистички приинцип. Невелам дека е тоа и денес, времиња се менуваат црквата се менува, верувања не се исти, ништо не е вечно, еве денес ни бог не убива ако не му препишиш се на црквата.
Мене ми се очигледни следните сличности
Култ на личност, обожавање на личноста, верување во негова безгрешност, ходочастија по свети места, славење на ликови преку слика, песна, скулптура.
Башка сличност во откажување од индивидуално, припаѓање на заедница - колектив и казни за непослушни.

Па и јас велам дека на почеток христијанската заедница бла заснована на комунистички приинцип. Невелам дека е тоа и денес, времиња се менуваат црквата се менува, верувања не се исти, ништо не е вечно, еве денес ни бог не убива ако не му препишиш се на црквата.
Мене ми се очигледни следните сличности
Култ на личност, обожавање на личноста, верување во негова безгрешност, ходочастија по свети места, славење на ликови преку слика, песна, скулптура.
Башка сличност во откажување од индивидуално, припаѓање на заедница - колектив и казни за непослушни.

Јасно...има паралели. Од првичните постановки.

Но, погрешно ти е поставена тезата, пак ќе речам.

Се доаѓа до твојата поента по сосема друг и потежок пат.

Бараш сличност со социјализам и ранорисјанство. тао нема. исус рекол не градете храмови, оти јас сум тука, до вас, во вас, зад она дрво ин. не барал да го величаат како златно теле. Да го имаат в срце.

А потоа што сторено со извртување на неговот слово, јебига. како комунизмот, идејата е извонредна, но соцреализмот ја ебава до мајчина.

Не гледаш инаку дека јас и ти самите си прајме муабет од сабајле.

Кога на онаа другана тема gata salvaje & leandra со мене си попрајја муабет за тоа како се свршуе и мастурбира со перница.

бар таму тројца полемизираме, тука жими ја и ти, од ијаметрално спротивни позиции, поради погрешно поставена теза.

Јасно...има паралели. Од првичните постановки.

Но, погрешно ти е поставена тезата, пак ќе речам.

Се доаѓа до твојата поента по сосема друг и потежок пат.

Бараш сличност со социјализам и ранорисјанство. тао нема. исус рекол не градете храмови, оти јас сум тука, до вас, во вас, зад она дрво ин. не барал да го величаат како златно теле. Да го имаат в срце.

А потоа што сторено со извртување на неговот слово, јебига. како комунизмот, идејата е извонредна, но соцреализмот ја ебава до мајчина.

Не гледаш инаку дека јас и ти самите си прајме муабет од сабајле.

Кога на онаа другана тема gata salvaje & leandra со мене си попрајја муабет за тоа како се свршуе и мастурбира со перница.

бар таму тројца полемизираме, тука жими ја и ти, од ијаметрално спротивни позиции, поради погрешно поставена теза.
Мене можеш да ме сметаш за Исус, не Ми е битно дали еден или пет души ќе Ме слушаат, јас сум тука речта Моја да ја раширам

Мене можеш да ме сметаш за Исус, не Ми е битно дали еден или пет души ќе Ме слушаат, јас сум тука речта Моја да ја раширам
Речта која е глува и нема.

Ако ти си Исус, јас сум Бог Саваот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom