Дали на наркоманите треба да им се одземе родителското право?

• Креатор на темата Креатор на темата AlternativeF
  • Време на започнување Време на започнување
Каков друг начин на лекување постои?Метадонот е најдобар за лекување од хероин бидејки го задоволува организмот со слична концентрација наркотик,но има смирувачки ефект,пациентите имаат можност во таква состојба без агресија да примат психиатриски совети...но метадонот како што кажаа и предходно ги нагризува внатрешните органи,особено хепарот ,цироза,хепатит Б или Ц,тоа не е едноставна работа,ок можеби овие лица психички ке се стабилизираат по 10 тина години,но мнооогу голем е ризикот да плодот биде со некаков здравствен проблем,ај за хепатит ако е таткото носител,постои вакцина мајката да се вакцинира(доколку не е наркоманка и нема хепатит) па тоа да се избегне,но друготооо...искрено во се постои исклучок.А да дека го злоупотебуваат метадонот тоа е вистина,јас образложив предходно,строго центрите треба да бидат во планински места,надвор од градски подрачја и под строга долговремена терапија.

Точно,Метадонот е моментално најдобро средство за лекува од Хероин но муабетот е тоа што наркоманите ги пуштаат да си одат дома по многу брзо време поради тоа што нема доволно голем капацитет во центрите и од кога ке ги пуштат дома им препишуваат толку и толку метадон да конзумираат дневно за да немаат кризи но они тој метадон го злоупотребуваат и земаат многу поголеми количини од препишаното.
На пример во нормална европска држава наркоманите не ги пуштаат да си одат дома и се сместени таму и им даваат препишано колку што треба метадон,нека урлаат и нека се траскаат од ѕидови колку сакаат не ги пуштаат дома и им даваат метадон дневно колку што е потребно.

.Иначе рече дека метадон користиш и по 10 години?Може да ми кажеш колкава доза?
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 22:35 ---

абе па ти споредуваш плескавица со дрога,пошто си спасе супата,не за друго :pos:
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 22:35 ---

Со тоа што ги исполнуваат твоите ограничени критериуми, сфаќања и разбирања.

Дали знаеш дека не се Фрицлови туку е Фрицл сам, или мислеше дека ќерка му сама се заклучувала у скривницата, се врзувала у окови и чекала да дое тато да ја пука у гз? Ни жена му појма немала за хобито на Јозеф и неговото второ семејство.

Знаши Фрицлови овозможувАА правилен развој затоа што Фрицл и не е поразличен од тебе. Послушен е, трпи авторитети, вреден е, иде на работа секој ден од осум до пет и не закаснил никогаш, успешен во тоа што го работи, фин и учтив со околината, кажуе добар ден на комшии, примерен христијанин, иде у црква редовно, веруе у господ, сочуствува...граѓанин за пример...............се до 2008год.

Ни се дрогирал, ни алкохол пиел.

П.С. Проблем е да се постават норми кој треба да има деца кој не во ова денешно граѓанско општество. Да беше феудализам лесно ќе се справеше кралот со овој проблем.

Почни. Да. Ме. Читаш.
Не зборувам само за наркомани! Зборувам за злоставувачи, алкохоличари.Зборувам за секој шљам што ќе се обиде да ја уништи иднината на своето дете. Во тој контекст, parental контролата треба да биде далеку построга одошто е. Фрицловци беше спомнато во сосем друга конотација. Фрицловци беше umbrella term за луѓе кои извршиле ист или сличен злочин. Не ми се прави на три-ипол.

Точно,Метадонот е моментално најдобро средство за лекува од Хероин но муабетот е тоа што наркоманите ги пуштаат да си одат дома по многу брзо време поради тоа што нема доволно голем капацитет во центрите и од кога ке ги пуштат дома им препишуваат толку и толку метадон да конзумираат дневно за да немаат кризи но они тој метадон го злоупотребуваат и земаат многу поголеми количини од препишаното.
На пример во нормална европска држава наркоманите не ги пуштаат да си одат дома и се сместени таму и им даваат препишано колку што треба метадон,нека урлаат и нека се траскаат од ѕидови колку сакаат не ги пуштаат дома и им даваат метадон дневно колку што е потребно.
Не е проблемот тука во наркоманите, проблемот е во институциите.
Во кисела вода владее толкав хаос што самите доктори не знаат што да превземат. Треба некој работи од корен да се сменат.
Во нормална европска држава, комбе доаѓа на твојата адреса, влегуваш внатре, пиеш доза и си одиш. Нема злоупотреба, нема за дома терапија и слично.

јас искрено ви посакувам многу срека и успех во планот за добивање на здрав потомок.Искрено совет од мене како медицински лице,по успешното ин витро(со среќа),би ви препорачала да правите мноооогу чести контроли на полодот,ризик фактор постои и кај луѓе кои не биле корисници на харкотици,сите сме потенцијални носители на некоја болест,но посебно ризична група се бившите ли тековните наркомани,не се работи тука за тоа дали ти ке се грижиш добро за детето,туку за можност да имате здрав плод.Мислам дека многу ќе ве ослободат тие чести контроли.Иначе рече дека метадон користиш и по 10 години?Може да ми кажеш колкава доза?
Почнав со 21 апче дневно (105 ml) , па со текот на годините се намалував. Сега сум на 2 апчиња дневно или 1 ml.
Ти благодарам за предупредувањето и добрите зборови.

Дали ти тоа мислиш дека е здраво детето неколку пати да смени родители?

И ја направив малце твојата реченица да звучи лошо, ама збунувачки е за тоа дете доколку би немало постојан топол дом, постојана љубов и постојана сигурност. Мене не ми личи на исправна постапка, туку најверојатно би го ограничиле развојот на детето со непотребни емотивни комплицирања, нели е така?
Не мислам дека е здраво да смени родители секако, но мислам дека е уште полошо да живее со наркомани.
Мислиш ли ти дека е здраво да си ги гледа родителите како се дрогираат (сигурно дека ако се толку зацапани нема да се кријат пред детето) или и да ја преземат неговата навика?

Не мислам дека е здраво да смени родители секако, но мислам дека е уште полошо да живее со наркомани.
Мислиш ли ти дека е здраво да си ги гледа родителите како се дрогираат (сигурно дека ако се толку зацапани нема да се кријат пред детето) или и да ја преземат неговата навика?

Секако не. На детето му треба внимание кое наркишот не е у состојба да му го пружи. Муабетот ми беше дека не верувам во тоа што го спомна за привремено одземање како трајно решение. Вака ми изгледа: „Тоа се лоши родители мали, само ќе те повлечат и тебе во нивната бедотија во која влегле по сопствена кривица“, за по неколку години затоа што е привремено нели да истите тие нарко-родители собрале сили да платат две сметки за струја, веќе изгледаат одговорни према системот, а на системот му е трошок да чува деца(а и прочитав овде дека луѓето сакаат нивните пари од даноци попрво да идат во скупи и фенси огради по мостовите одколку во хумани цели) му кажат: „Знаеш шо мали, абе твоите биолошки родители и не се така лоши и бедни“. Прво што би си помислило детето е: „Чекај малце, ме заебаваш ти нешто?“.
Детето уствари е секако заебано ако се роди во средина на трули наркомани. Дали ќе остане со биолошките родители или ќе иде у дом, од старт го губи чекорот со другите деца и никогаш нема да ги има нивните шанси.

А зашто ти толку мрзиш наркомани?

Секако не. На детето му треба внимание кое наркишот не е у состојба да му го пружи. Муабетот ми беше дека не верувам во тоа што го спомна за привремено одземање како трајно решение. Вака ми изгледа: „Тоа се лоши родители мали, само ќе те повлечат и тебе во нивната бедотија во која влегле по сопствена кривица“, за по неколку години затоа што е привремено нели да истите тие нарко-родители собрале сили да платат две сметки за струја, веќе изгледаат одговорни према системот, а на системот му е трошок да чува деца(а и прочитав овде дека луѓето сакаат нивните пари од даноци попрво да идат во скупи и фенси огради по мостовите одколку во хумани цели) му кажат: „Знаеш шо мали, абе твоите биолошки родители и не се така лоши и бедни“. Прво што би си помислило детето е: „Чекај малце, ме заебаваш ти нешто?“.
Детето уствари е секако заебано ако се роди во средина на трули наркомани. Дали ќе остане со биолошките родители или ќе иде у дом, од старт го губи чекорот со другите деца и никогаш нема да ги има нивните шанси.

А зашто ти толку мрзиш наркомани?
Good point, признавам. Многу е тешко, речиси невозможно, да се најде оптималното решение за да не се наштети на детето. И, да, од старт е детето зезнато ако се роди кај наркомани и го чуваат истите.
Иначе, не ги мразам, само ги презирам.

Почнав со 21 апче дневно (105 ml) , па со текот на годините се намалував. Сега сум на 2 апчиња дневно или 1 ml.
Ти благодарам за предупредувањето и добрите зборови.
Си смалил доста, но ќе примаш терапија ти уште ...искрено не сум тип кој ќе ти каже се дека е розово,реално не ви посакувам ништо лошо,но малку скептик сум во врска со успешно ин витро.Со тој проблем се соочуваат многу парови,меѓу нив и луѓе кои никогаш не користеле наркотици,алкохолот е исто голем ризик фактор за ин витро.Не се откажувајте!Ако се осекаш прихички стабилно и ако партнерката ти е стабилна,се надевам не користела наркотици...мислам дека ќе бидете разумни и ќе се грижите за тоа дете,вие си знаете за вашата стабилност.Друго нешто,без навреда ,пошто долго време имаш користено и сеуште корисиш наркотици голем е ризикот кај тебе да имаш хепатит,напрај тест за хепатит Б и Ц,вирусни маркери се тоа ги прават во државна,доколку си позитивен ,а партнерката е негативна ,постои шанса со вакцинација против хепатит Б да се заштити она,тоа е многу важно за плодот во фаза на бременост.Е против хепатит Ц за жал вакцинација за неа нема.Толку можам да ви помогнам.Со среќа!:)

Дали на наркоманите да им зе одземе родителското право?Јака тема нема што.Јас би им го одземал правото на постоење,не само родителското право.Луге со нестабилен карактер и ништавна психа кои посегнале по најлошото нешто што човекот го измислил,заслужуваат да бидат родители?Тие освен што знаат да се грижат само за себе и за дневна доза и за ништо повеке не се способни во својот живот.

Жалосно е што тој млад живот е создаден не е воопшто виновен за тоа што неговите родители се наркомани,сегашни или бивши.Наместо да расне во нормална средина како сите други деца ке треба да преживува трауми,да гледа како неговите родители ги фака криза за доза,да гледа секакви морничави фаци кои ке доагаат во неговиот дом.И сакате од тоа дете после да се формира во нормална личност?

Јас не можам да разберам како им се дозволува на наркоманите да станат родители?А ако размислувате про-западно дека таму е најнормална појава и е кул да си наркоман,во МК колку што знам тоа е боелст од која нема лек,за жал...........Сервус

Sekoe zivo sushtestvo na planetata zemja ima pravo da bide roditel, znachi toa e pravo na prirodata i nemoze nikoj na nikogo toa da go zabrani, bez razlika na toa kakov i da e chovek ne smee da mu se zabrani da bide roditel! I ne se zamlatuvajta so idiotski komentari, ne se treskajte od zemja, a najvazno od se ne prate se megalomani. Inaku poznavam mnogu narkomani i da vi kazam mnogu dobri drugari se i ne fakajaat seir na primer kako VAS!!!:tapp:

Sekoe zivo sushtestvo na planetata zemja ima pravo da bide roditel, znachi toa e pravo na prirodata i nemoze nikoj na nikogo toa da go zabrani, bez razlika na toa kakov i da e chovek ne smee da mu se zabrani da bide roditel! I ne se zamlatuvajta so idiotski komentari, ne se treskajte od zemja, a najvazno od se ne prate se megalomani. Inaku poznavam mnogu narkomani i da vi kazam mnogu dobri drugari se i ne fakajaat seir na primer kako VIE!!!:tapp:

Безобразни НИЕ :X3:

Sekoe zivo sushtestvo na planetata zemja ima pravo da bide roditel, znachi toa e pravo na prirodata i nemoze nikoj na nikogo toa da go zabrani, bez razlika na toa kakov i da e chovek ne smee da mu se zabrani da bide roditel! I ne se zamlatuvajta so idiotski komentari, ne se treskajte od zemja, a najvazno od se ne prate se megalomani. Inaku poznavam mnogu narkomani i da vi kazam mnogu dobri drugari se i ne fakajaat seir na primer kako VIE!!!:tapp:

Сигурно нивните семејства се воодушевени од нивната деструктивна зависност. А самиот ти си олицетворение на разумот.

Сигурно нивните семејства се воодушевени од нивната деструктивна зависност. А самиот ти си олицетворение на разумот.
Kako prvo, jas koristam samo nikotin i kofein, se vo ramki na normala, btv nivnite semejstva ne treba da se zamraat so niv toa e nivno pravo na izbor, sekoj si naogja uteha vo neshto, zalno za tie shto kje najdat vo povisokite leveli na drogata ( kako marihuana, kokain, heroin..) ama ne znachi deka ako nekoj trgne po pogreshen pat deka treba da bide lishen od primitivnite zadovolstva, i bizarno e nekoi "SEZNAJKOVCI" da im sudat na site onie koi imaat razlichna perspektiva kon zivotot! :tapp::sneaky:

Kako prvo, jas koristam samo nikotin i kofein, se vo ramki na normala, btv nivnite semejstva ne treba da se zamraat so niv toa e nivno pravo na izbor, sekoj si naogja uteha vo neshto, zalno za tie shto kje najdat vo povisokite leveli na drogata ( kako marihuana, kokain, heroin..) ama ne znachi deka ako nekoj trgne po pogreshen pat deka treba da bide lishen od primitivnite zadovolstva, i bizarno e nekoi "SEZNAJKOVCI" da im sudat na site onie koi imaat razlichna perspektiva kon zivotot! :tapp::sneaky:

Нивно право на избор е да крадат од дома за да купат дрога? Оној Кара-незнамкако? Имаше право да ги убива бабите за пари? Да си ги задоволуваат примитивните задоволства на сметка на нивните најблиски? На сметка на луѓе кои никогаш ниту имале некаков контакт со нив? Сакаш нивните деца да страдаат поради нивните каприци?!
Кои хипокрити сте сите! Хиени!

Нивно право на избор е да крадат од дома за да купат дрога? Оној Кара-незнамкако? Имаше право да ги убива бабите за пари? Да си ги задоволуваат примитивните задоволства на сметка на нивните најблиски?
Slushaj degenu eden, ako advokat brani ubiec neznachi deka i toj samiot e toa, zatoa ne seri na mojot komentar sho treba i ne treba i koj si ti da osuduvash drugi, izlezi od 4 zida i proshetaj malce vo realnosta da vidish sho se dasheva, pa posle seri na net GLODAR EDEN!!!
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 02:52 ---
Нивно право на избор е да крадат од дома за да купат дрога? Оној Кара-незнамкако? Имаше право да ги убива бабите за пари? Да си ги задоволуваат примитивните задоволства на сметка на нивните најблиски? На сметка на луѓе кои никогаш ниту имале некаков контакт со нив? Сакаш нивните деца да страдаат поради нивните каприци?!
A i druga rabota koi i da ubil i sho i da naprail si ima zakon i kje mu se sudi, neznachi deka samo narkomani ubivaat, davash primer za eden, znam ima povekje, ama ne se povekje od pijani shoferi sho ubile vo sobrakjajna nesrekja! i sega sho treba i na site shoferi da ni se zabrani da imaat deca oti moze da ubijat nekoj peshak? :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom