Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Ок, не те терам со сила јас да одговориш. Се е до желбатаТи реков друже,тоа што ти го кажа за мене е поголема навреда од се што до сега вертер има изнакажано.
Радо би позборувал и за овие теми верувај,но нема да ти го овозможам тоа задоволство.
Поготово бидејќи се декларираш како атеиста.
Ти како атеиста би требало да ги перципираш светите книги онака како ги перципираат припадниците и следбениците на тие книги и така и да дискутираш/дебатираш.
Со ваков став за светите книги,нема потреба ниту еден припадник на било која религија да дискутира со тебе бидејќи од старт си со став дека си тргнат да убедуваш милијарди следбеници дека нивната света Книга била копија,и само ти ајнштајн си најпаметен и само ти ја имаш откриено вистината,што мислам дека нема да ти помине во било која дискусија.
Од мене толку.
Поздрав.
Јас само го кажувам, она што го мислат многумина. Тоа што тебе ти изгледа грубо или ти личи дека е навреда, всушност е реалноста перцепирана од страна на милијарди луѓе
п.с. се надевам дека ќе успееш да покажеш понатака во дискусиите со другите, дека токму вашата книга е уникатна и уште повеќе ќе ги убедиш останатите да поверуваат во тоа
п.п.с Јас се декларирам како Христијанин, сачувај боже да сум атеист, само за информација