Дежурна Ординација! #2

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Крв, серумско железо - се’ е топ. И јас мислам да не е ради замор, ама чудно ми е, не сум три дена изморена. Можно е ради облачињата?
Ако страдаш од низок притисок :)))

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
ме боцка во градите кај левиот бел дроб, на моменти знае толку остри боцкања што неможам да се помрднам или да земам воздух, и тогаш плитко земам воздух, затоа што ако земам повеќе мислам дека ќе ми пукне нешто внатре, пробам малку по малку да земам скрос воздух и нешто внатре се слушна крррцц и после помина болката, можев да земам длабоко воздух. Ама после некое време пак така ќе се направи или нешто слично но, таа болка веќе неколку дена не исчезнува.

Што може да биде?

A

AnFem

Гостин
Имаш ли шум во ушите? Скоро да си имала настинка?
Настинка - не. Да не се подречам, имунитетот ми е одличен. Шум имав баш сабајле во левото уво, т.е. зуење. Ама мислам дека е до увото некој проблем, постојано нешто ми се случува со тоа уво.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 19:46 ---
Девојче, за да бидеш трудна треба да имаш односи со машко. Го знаеш тоа така? Сигурно не си трудна немај гајле ;)
Детенце, додека ти постираш слики во темата за најсекси газиња секое утро, јас имам секс со мојот партнер. „Стравот“ ми е оправдан и на место. Престани да ме следиш по темите, патетичен си.

Член од
5 февруари 2013
Мислења
18
Поени од реакции
3
denivas напиша:
Ајде ако може препорака и за некој др.Интернист...​
Доктор Николов од центарот Срце.[/quote]

Ako може некој од државна!Во последно време многу дадов по приватни доктори па не сум во можност да одам кај него.Друг совет некој....

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.297
Поени од реакции
9.075
Настинка - не. Да не се подречам, имунитетот ми е одличен. Шум имав баш сабајле во левото уво, т.е. зуење. Ама мислам дека е до увото некој проблем, постојано нешто ми се случува со тоа уво.
.
Проблемот најверојатно е во увото, ќе треба да се консултираш со матичниот па ако има потреба и со УНГ специјалист за да се утврди дополнително за каков тип на вртоглавица се работи, тоа ќе помогне да се препише соодветна терапија.
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 08:45 ---
ме боцка во градите кај левиот бел дроб, на моменти знае толку остри боцкања што неможам да се помрднам или да земам воздух, и тогаш плитко земам воздух, затоа што ако земам повеќе мислам дека ќе ми пукне нешто внатре, пробам малку по малку да земам скрос воздух и нешто внатре се слушна крррцц и после помина болката, можев да земам длабоко воздух. Ама после некое време пак така ќе се направи или нешто слично но, таа болка веќе неколку дена не исчезнува.

Што може да биде?
По начинот на кој што кажуваш болката најверојатно е од плевралната обвивка која ги обвива белите дробови, не е нешто страшно, но би било добро да отидеш кај матичниот да те преслуша.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Здраво дечки :)

Имам едно прашање.
На еден мој другар на главата му се појави едно кругче ( радиус 1 cm ) блиску до темето и на тоа место делумно нема коса.
Значи викам делумно зошто стварно нема, но му растат нови влакна, и до сега напредуваат, сигурно имаат 2 cm пораснато, баш прееска го видов.

Е сега бил на доктор, и му кажале дека станува збор за алупеција, но колку што го знам јас до сега немал никакви проблеми со косата, има навистина бујна коса и ми кажа дека незнае како дошол до таа состојба.
Докторот му кажал дека може да биде од стрес, од расипани заби.

Беше кај мене и е малце испаничен бидејќи на тоа место полесно му паѓа косата, и кога ќе падне некое влакно е такво мртво со бела боја на крајот, а нема проблеми со косопаст на другите места.

Е сега прашањето ми е:
Дали тоа може да се прошири ?
И дали има можни последици по здравјето ?

Благодарам однапред

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
За ширење може да се прошири, за последици по здравје не би рекол. Имаше народен лек за тоа косопаст ама ич не ми текнува како беше. Да се распрашам ќе пишам.
едит:
Некој бербер имало на бит-пазар као имал некој лек. Во секој случај и лекар, дерматолог да го погледне да му препише нешто ако има потреба.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
За ширење може да се прошири, за последици по здравје не би рекол. Имаше народен лек за тоа косопаст ама ич не ми текнува како беше. Да се распрашам ќе пишам.
едит:
Некој бербер имало на бит-пазар као имал некој лек. Во секој случај и лекар, дерматолог да го погледне да му препише нешто ако има потреба.
Фала ти.
Ај те молам ако го најдеш лекот пиши ми го :)

M

Mamba.

Гостин
А превиткав ногата, фудбал играв...бааѓи а превиткав и пукна нешто кај зглобот.

Малце ми е подуена и боле..шо може да е?

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400

Држи мраз, ако не спадне мразот и намали болката, оди снимај ја.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891

И мене ми се има случувано друже истото и тоа неколку пати на десната нога.
Секогаш кога играв со стартки фудбал на физичко морав да ја превиткам, згазнував лошо и после тоа почнува да се дуе и боли.
Не го сфаќав јас многу сериозно тоа, за неколку дена поминуваше, само внимавај нареден пат.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Ваше мислење кое масло е подобро за коса Бадемово или Кокосово или пак има и друго??

Kajgana Shop

На врв Bottom