Биди Земјоделец, Зашто Македонија те вика.

• Креатор на темата Креатор на темата Luki Junior
  • Време на започнување Време на започнување
da vi objasnam edna rabota za zemjodelieto.tesko e za rabota ,ali ako se ima garantiran plasman ne e problem nisto.kajnas u makedonija e problem so ne se finansira vo pravite zemjodelci.eve na primer vo moeto mesto imase donacija agregati za greenje sistem ,k po kapka,cevki i najlon za oranzerii.kajnas ima odprilika trojca luge so se zanimavat so folijarno proizvodstvo vklucuvajki me i mene.i so se desava,seta oprema ja zimat7luge a od pravite zemjodelci nema dobieno nikoj.i tia luge cela oprema si ja prodadija.istoto se slucuva i so stranskite fondovi.ne se dava donacija na obicen smrtnik tuku na tia so imat pari,imat firmi i rabotat po 5raboti vo isto vreme.ts tia se i zemjodelci i bankari imat prodavnici za tekstil iuse so ne.aj da slusnam mislenje na vaa rabota?mozebi i jas ne sum vo pravo

da vi objasnam edna rabota za zemjodelieto.tesko e za rabota ,ali ako se ima garantiran plasman ne e problem nisto.kajnas u makedonija e problem so ne se finansira vo pravite zemjodelci.eve na primer vo moeto mesto imase donacija agregati za greenje sistem ,k po kapka,cevki i najlon za oranzerii.kajnas ima odprilika trojca luge so se zanimavat so folijarno proizvodstvo vklucuvajki me i mene.i so se desava,seta oprema ja zimat7luge a od pravite zemjodelci nema dobieno nikoj.i tia luge cela oprema si ja prodadija.istoto se slucuva i so stranskite fondovi.ne se dava donacija na obicen smrtnik tuku na tia so imat pari,imat firmi i rabotat po 5raboti vo isto vreme.ts tia se i zemjodelci i bankari imat prodavnici za tekstil iuse so ne.aj da slusnam mislenje na vaa rabota?mozebi i jas ne sum vo pravo

У право си од збор до збор. Бившио градоначалник на времето коа Подареш беше општина зема 3 трактора од јапонските.. Мојте дома имаа проект, и кандидираа и се, и на крајо ги одбијаа за помош... Барем неколку пати сме поднесувале за концесија, никојпат педа земја не сме добијале...

Зошто не сум ја видела темава порано? :)
Ме мрзи да ги читам сите мислења, директно ќе го кажам своето.
Земјоделие и живот во село пред се’ поради независност и здрава храна и чиста и незагадена околина.
Покрај тоа, дефицитот на конфор ќе роди многу позитивни особини во карактерот на една индивидуа, а како психички, така ќе има и физички напредок.

Земјоделие и живот во село пред се’ поради независност и здрава храна и чиста и незагадена околина.
Покрај тоа, дефицитот на конфор ќе роди многу позитивни особини во карактерот на една индивидуа, а како психички, така ќе има и физички напредок.
Биди ти промената што сакаш да ја видиш во светот- Ганди

Реално, најкомфорно се осеќам дома, а сам бил навам натам.... А карактеро, сељачки, со сељачки вредности.. :D:D:D
Иначе да, независноста е една од најубавите работи у целата мрачна слика...

Реално, најкомфорно се осеќам дома, а сам бил навам натам.... А карактеро, сељачки, со сељачки вредности.. :D:D:D

Го правевме муабетов еднаш. Зошто мрачна? Затоа што сам си го створил она што го јадеш? Не знам за тебе, мене во таков случај хранана ми е послатка, а и помирно спијам кога сум преморена. :)

Го правевме муабетов еднаш. Зошто мрачна? Затоа што сам си го створил она што го јадеш? Не знам за тебе, мене во таков случај хранана ми е послатка, а и помирно спијам кога сум преморена. :)
Зашо е мрачно и мачно у Македонија земјоделието... Не си го живеала тај живот, па малко повеќе го идеализираш шо се однесува за позитивните вредности...
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 13:14 ---
Ама имаш ентузијазам и позитивна си за тија работи... А тава дава убава светлина на целата работа.. ;)

Ај не заебавај, не е можно во македонија такво нешто да се случува.
Исто како што не ја продадоа ( партиски војници на вмбло ) пченката цел такер кој беше увезен 2001 година од америка и требаше бесплатно да биде разеделна по сточарите и земјоделците.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 13:37 ---
Не заебавај , три реда пипер три реда патлиџан, 10 кокошки една нива со пченица за леб и етети идиличен живот.

....пченката цел такер кој беше увезен 2001 година од америка и требаше бесплатно да биде разеделна по сточарите и земјоделците...
Не беше бесплатно разделена ?

Не беше. Си направија пари луѓето, нешто како сега што се жалат. Во земјоделието имаше многу проекти, а малку сторено. Така 98-99 требаше да се бележи добитокот па не се бележеше, а парите...

Не заебавај , три реда пипер три реда патлиџан, 10 кокошки една нива со пченица за леб и етети идиличен живот.

Е дури тогај ќе заслабне ако има некоо килце екстра... :D:D:D
Само за житце за да има леп, требе барем 8-10 декара под жито.
Не.

пченката цел такер кој беше увезен 2001 година од америка и требаше бесплатно да биде разеделна по сточарите и земјоделците.
Не.
Беше помош за сточарите....
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 15:40 ---
Ако не грешам, добиваа одредена количина по грло, и со некои потврди од регионални канцеларии ја подигаа, и при тоа плакаа некоја мала сума која беше под реалната цена на пченката.....

Е дури тогај ќе заслабне ако има некоо килце екстра... :D:D:D
Само за житце за да има леп, требе барем 8-10 декара под жито.

Не.
Претпоставувам ги знаеш израчуните како одат отприлика.
Дали би можел да кажеш на пример колку земја односно колкава е почетната инвестиција за некој да може од земјоделие да си го вади лебот? На пример ме интересира колку е инвестицијата и колку часа дневно треба некој да работи за да може еден човек со земјоделије да заработува 500 евра месечно. Ако е тоа преголема сума да речеме еве 300.

Претпоставувам ги знаеш израчуните како одат отприлика.
Дали би можел да кажеш на пример колку земја односно колкава е почетната инвестиција за некој да може од земјоделие да си го вади лебот? На пример ме интересира колку е инвестицијата и колку часа дневно треба некој да работи за да може еден човек со земјоделије да заработува 500 евра месечно. Ако е тоа преголема сума да речеме еве 300.
Одличен прашање.
Би било добро секој што има реално искуство да пише некоја математика во одредена област: пр. ако чува крави, колку крави би требало за да се добие нето месечен приход од 300 евра, со колку инвестиција и со колку саати работа...

Одличен прашање.
Би било добро секој што има реално искуство да пише некоја математика во одредена област: пр. ако чува крави, колку крави би требало за да се добие нето месечен приход од 300 евра, со колку инвестиција и со колку саати работа...

Ако си спремен да бидеш врзан, буквално врзан со работата ќе работиш сточарство. Не е тоа 8 часовна работа и да одмараш после, нема тоа. Ќе работиш од утро до мрак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom