Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Me krenavte be, ama pak ke si legnam.

Zlatna zora me vadat od koza.
Ama pak, se soglasuvam generalno so nivniot nacin!

Auslander raus, no i se drugo raus. Se sto ne e makedonec, od x etnikum.

Raziel, velis eden da bese istepan, a!?

A be politika na oaza na mirot mamata ni ebava.

Treba Zlatno Sonce kaj nas, mesto razni zori i orloj!

Ama, nasite ke se pobunat protiv nas. Maminite mezimci i tatini obezmudeni sincinja.

Iako spondracine ke se secnat ako se pojavi nekoja mudonjsko Zlatno Pladne ili popladne kaj nas, nasite ke ne predadat.

Se
Dodeka ne stane krv zovriena kako vo tri-cetiri mianti istorii, dzabe.

Ipak odam da spijam.
Leka nok, oti ke ne fati tmurna zora, a utre e den za rabota :)

Darklady, predavstvoto ne bese od shoshonite koi dezertiraa, tuku od makedoncite koi odlucija vojskata da ne smee da reagira, nitu spec edinici nitu rezervata.
Tuku policija da potpukne i da se pregovara.

Vtoro poluvreme site gi plasi. Od toa sto vtoroto poluvreme ke bide konecno! Iako nas ne treba.
Ama...nema drzava koja ostanala svoja bez krvta na svoite deca.

Darklady, predavstvoto ne bese od shoshonite koi dezertiraa, tuku od makedoncite koi odlucija vojskata da ne smee da reagira, nitu spec edinici nitu rezervata.
Tuku policija da potpukne i da se pregovara.

Vtoro poluvreme site gi plasi. Od toa sto vtoroto poluvreme ke bide konecno! Iako nas ne treba.
Ama...nema drzava koja ostanala svoja bez krvta na svoite deca.

Токму така,
Баш затоа и реков дека имавме златна шанса, ама ни избега од раце, благодарение, образложив на кого.
Единствено во Македонија со климатизирани автобуси се вадат терористи и се пренесуваат на безбедна локација, по брза постапка се носи закон за амнестија,
Единствено во Македонија, поранешен припадник на АРМ, кој дезертирал од редовите на АРМ и кренал пушка против своите колеги, се поставува денес за министер за одбрана,
Единствено во Македонија една заштитена врста протестира против апсење на убијци.
Ехххх, ова е мојата чудесна земја,,,,

Македончето 5 века ги трпеше зулумите на Турците, се надевам дека сега нема да ни треба 5 века, за конечно да се свестиме и да ни стане јасно дека е крајно време да се стави ред на СЕ.

Доцна е за се.... на ред е да си го исчекаме крајот! Заслужениот....

Кога ке го пуштиш волкот во трлото, касно е за се! Додека има овци за стрижење, ќе не стрижат, ни а и б нема да речеме! Не мамете си го умот, преку тастатура ни јас ни никој не успеал ништо да направи....

od smilkovsko ezero trebese da pocne najlosoto vo mk ama nikoj ne se odmazdi i zatoa sega e kako sto e !

бидејки не се дозволува на овој шошонски форум тема за бранителите и воените ветерани од 2001 год . а ни една скапана тема за новиот министер за одбрана командант форина , а згора на се милион теми ви отвара оној дарданија за јебеното косово ...гледајте браќа шошонси админи кој ги убиваше нашите војници а денеска е на фотеља ..П.С. вознемирувачки фотографии на видеото

29. април 2001. Ме ниша мајка ми за рамо рано посабајле. Станувај, кај комшииве некој починал сите се собрани. Јас на нозе за една секунда, викам на тогаш другар ми да не му се случило нешто? Не вика, тука е, ама брат му загинал. За еден саат објава: Во Вејце масакрирани осум македонски војници. Мајка му до мојата тараса ја слушам како плачеше и викаше: Синот, синот му ја смачкале главата со кундакот! Сопругата негова се фрлаше во раце кај постарите да ја тешат. Гревови. Мајко моја кога ќе ми текне. Си пишувам и си плачам. Маки еј! Да не заборавите што им се случи, дека мајки останаа без деца, деца без татко. Да ви е срам што голтате вакви глупости.

И оваа гнасава ќе ми стои на нивно чело. Сироти луѓе, сироти деца. Кој страв, кој бол го претрпеле. Да те свртат говеда и да ти пукаат во тело. Мамата ваша! Гадови.

Дали се појави со реакцијаа барем еден од Муслиманите на форумов, после ДНК објавата?
Сите Муслимани од форумов ги подржаа протестите за ослободување на убијциве.
Сега?
(се зезам, ја знам песната што ќе ја пејат)
Добро, Зарушја не го рачунаме, него Господ толку му поделил... не го закачајте, остајте го.

Што туку се буниш без потреба? Прв пат од независноста, Македонија може да има министер за одбрана кој е прав командос, а не некој канцелариски пацов. Налет што е прочуен командир, туку е и човек со мерит (негов мерит, не роднината Мерит), зошто со само банда неписмени арнаути го победи целиот систем и го принуди на капитулација. Овој е сигурно покадарен војник од тие "бранителите" кои не успејаа ништо да одбранат, и е со право министер.

:eek: сарказам?

Јас кога би работел во АРМ одма отказ пред некоја тв ќе дадам, ќе склопам еден пристоен говор и толку, после тоа најверојатно леб нема да имам да јадам ама барем нема УЧК да ми гази по достоинството и ќе се прати силна порака до мекотелците на власт. Лигуши од партии ќе почнат да дудлаат за оние е за оние е ама барем мирна ќе ми биде душата.

Јас кога би работел во АРМ одма отказ пред некоја тв ќе дадам, ќе склопам еден пристоен говор и толку, после тоа најверојатно леб нема да имам да јадам ама барем нема УЧК да ми гази по достоинството и ќе се прати силна порака до мекотелците на власт. Лигуши од партии ќе почнат да дудлаат за оние е за оние е ама барем мирна ќе ми биде душата.
Ако дадеш отказ одма некој од неговите ќе дојде на твое место , и така ни е разретчена армијата и поделена.

Кога ја превземаше функцијата гнасата имаше говор пред него.
На крајот од говорот пишуваше ‘‘Да живее Армијата на Република Македонија‘‘
Идиотот, гнидата, ѓубрето не го прочита тоа, туку од ум почна да дроби. :tapp:
Министерската фотеља ја доби како награда за убивањето на невини луѓе, награда за молчење и блокирање на законот за бранители.
Значи до кое дереџе дојдовме, страшна работа.:facepalm:

Уште малку се ближи годишнината од масакрот, се надевам дека институциите нема да заспијат, дека крвниците ќе бидат најстрого казнети,,,
Со душа го чекам денот на пресудата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom