Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Mojata zemja e mala, nema voena mok za vojna so nikogo, ama za domasni problemi so plemeto i ordata dovolno e mokna. Samo treba da se prestane so "sluga pokoren" i narodot da krene glava. Ne vlasta. NARODOT. Mesto kafe i kafule, da se strese i svesti. Ti, toj do tebe, taa kraj tebe, na masata od sprotiva. itn.

Абе убао што сме моќни како државичка да се справиме со овие, ама уше поубао е тоа сега коа ќе земе замав и у Европа:)

Тогаш нема да ги вадат од Арачиново со автобуси;)

Морам да те разочарам.Твојата земја е мизерна,не е ни политички ни воено спремна да одговори на ваков проблем.

Твоја должност е да ја шириш вистината за исламот, и да се надеваш дека Оскар и Герт ќе добијат во иднина голема политичка моќ.

Абе убао што сме моќни како државичка да се справиме со овие, ама уше поубао е тоа сега коа ќе земе замав и у Европа:)

абе ке ги населат кај нас и само овде ке бидат заштитени животињи
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 22:58 ---
Морам да те разочарам.Твојата земја е мизерна,не е ни политички ни воено спремна да одговори на ваков проблем.

Твоја должност е да ја шириш вистината за исламот, и да се надеваш дека Оскар и Герт ќе добијат во иднина голема политичка моќ.

Вилдерс има јасен став,доколку дојде на власт(добра вест е што неговата партија бележи значителен пораст во Холандија),ќе исели огромен број на муслимани од Европа.

Dodeka pocne tamu, nas ke ne proglasat za takva zemja.

A be, ne e toa temata. Temata e za wannabe-cive od ordata.
Za zal, mirno vreme e.

Samo, jas bi gi potsetil na 1944-45 godina. Blace, Debarca, Kolari, Zajas....

Nie sme mirni, premirni. I doglo ni puka film. Ama, koga ke ni pukne, i gjaolot bega prekutrupa drugade.

Istorijata pokazala deka nam rektko, ama nekolkupati ni puka filmot u ovie dveipoliljadi godini.
Interesno e deka e ciklicno.
Da nedajboze sega mu e naskoro vremeto pak?

Pogolem zulumkjar od mirno coece nema koga ke mu pukne filmot.

доста бе тамо бе и тебе те сакам и Donald Sikert
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 23:08 ---

дами јадеш јај..
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 23:08 ---
;)

Шкорпион еден низаеден :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Него, чуфте ли?

Дојде талат за одбрана, се потпосраа дека ќе ги терал децине војска да идат.
Плачеле и кукале мајки!

Инаку, шега на страна:

Децата биле принудени да клекнат и легнат пред да пукаат во нив. Веројатно им било кажано што ќе им прваат, за поголем страв да имаат. Греотички.

Мореее, како не "пружиле отпор" при пасење?

ако тие деца го нашле мирот веке
а монструмите никад да го немаат
децата нивни да им умираат бавно
а племето цело да им се сорте од босна до грција

ако тие деца го нашле мирот веке
а монструмите никад да го немаат
децата нивни да им умираат бавно
а племето цело да им се сорте од босна до грција

Не мораа, нели. Да го најдат мирот.

Со слични зборови им велеа чеченците на рудсите кога ги колеа, а овие молеа дане ги колат:
Што се плашите, мирот ви е во оној свет.

Мамата нивна.

Кога беше Беслан. Се крена Сев. Осетија и порача: ние ќе жалиме 40 дена колку е ред по рисјански. После, ако не се најде нарачателот на киднапирањето, сами ќе најдеме.
Да видиш како брзо знаело да се реши таков проблем. Самите ингушети си кажуваа каде се кријат нарачателите. Паметат што се случувало во историјата.

Ова ордата наша брзо заборава.

некуши се нашиве генерации што не биле во војска пак ке кажам
пи.ки се и се плашат
тато и мама им викаат сине не се тепај сине бегај ако те тепаат сине ако имаш 15 години мама ке те однесе на кошарка и ред др работи
преска отворив тема со слики некои погадни да кажам од светов од секаде и одма за лудак ме прогласија
додека македончињата - мекувчињата несмат да гледаат сликички од реалноста овие другиве од 5 години ги обучуваат за такви работи
тоа е
не не ебе нас политиката и грујо и бранко туку не изебаа родителите и овие ајваниве што глумат пацифисти и веруваат во бајка наречена соживот
затоа ке си го кркаме

некуши се нашиве генерации што не биле во војска пак ке кажам
пи.ки се и се плашат
тато и мама им викаат сине не се тепај сине бегај ако те тепаат сине ако имаш 15 години мама ке те однесе на кошарка и ред др работи
преска отворив тема со слики некои погадни да кажам од светов од секаде и одма за лудак ме прогласија
додека македончињата - мекувчињата несмат да гледаат сликички од реалноста овие другиве од 5 години ги обучуваат за такви работи
тоа е
не не ебе нас политиката и грујо и бранко туку не изебаа родителите и овие ајваниве што глумат пацифисти и веруваат во бајка наречена соживот
затоа ке си го кркаме
За таа трма јас пријавив меѓу првите. Не за друго. Сликите не беа толку гадни, Иако беа непријатни. Но, имаше линкови од видеа, гадни. Сум ги гледал, и ред други. Не се за слабо срце. Не се за на овој форум што го отвораат деца од 12-13 години. Најмалку на општи муабети.
Забораваме дека од 2005 до 2007 просек бевме 25-30 години. Потоа падна границата.
Сега 2013 просек е 15-16 години и тоа затоа што ние неколку малкуцка постари, (не стари, малкуцка постари од 30) го одржуваме на 16 години порсекот. Елем, така иде зборот де.

Соѓивот може/ше да има. да не се полакомеа некои дебили кои не добија ништо на Косово и си посакаа тука. А нас, лесна му земја на Борис Т. ама ја еба, со политиката на преговори и разговори.

Кога некој ќе потегне на тебе нож, вадиш базука, пред да преговараш, за да ти биде преговарачката позиција појака.

Кардинал Ришеље кога ја правел опсадата на Ла Рошел на топовите напишал ultima ratio regum (последно средство на разумот).. Зошто? Затоа што ако некој фрли по тебе со камен, а немаш друг избор, стегни го со карпа у тиква.

Мекотелци се децава денешни. Ние сме криви. Ние малку постарите. Забораваме дека ќе престариме, а дека со цел да ги сочуваме мирни и неискварени нашите деца ги обезружуваме за се, не само за одбрана. за да не се потресе син ми не аму давам хорори да гледа. Ниту ќе пипне пушка. Али ја планирам да не умрам додека не се среди ситуација, а дотогаш, хе....Но, кога ќе наполни одредена возраст, Ќе научи барем, иако нема да ја има дома за негова, како да ја почитува, чисти, користи, за недајбоже, пушката.

Кога беше Беслан. Се крена Сев. Осетија и порача: ние ќе жалиме 40 дена колку е ред по рисјански. После, ако не се најде нарачателот на киднапирањето, сами ќе најдеме.
Да видиш како брзо знаело да се реши таков проблем. Самите ингушети си кажуваа каде се кријат нарачателите. Паметат што се случувало во историјата.

Ова ордата наша брзо заборава.

Брзо, брзо.
Тепаа и кршеа во Гостивар без пресуда. Обвинуваа и пресудуваа без пресуда. Не смеевме да зуцнеме, одма со Брејвици и со Хитлери не маваа по глава. Каква самоодбрана, какви бакрачи.
Кога се случи ова со децава, таков шамар изедовме, колективен шамар, навреда, клоца во стомак....да ти протестираат 10 000 муџи за џихад, да прославуваат убиство, додека вахаби апологети на форум те ебат при здрав мозок со пораки за воздржаност, "да сме почекале", "не се знаело уште", "немало пресуда"...
Да не можеш ништо да направиш па во цела патетика преку мочаниот твитер да избиваш гнев, целосно свесен дека не смееш да иницираш протест, не смееш да форсираш луѓе да им излезат и да се соочат со нив, оти ако само еден од муџите кои протестираат биде нападнат или истепан, цел свет ќе дознае и тој муџа ќе стане маченик.
Ете ја ордата наша. Министерот Талат Џафери мирно го преседеа. Талат ебаниот Џафери денес треба да не брани од сите мали Талатчиња кои учат пример како се станува министер за одбрана.
Со ваков посран народ, со ваква колективна амнезија за сите Џемо Хаси и талат Џаферии, утре очекувајте да имате министер со име и презиме Агим Исмаили. За десет години и црвите и заборавот ќе ги изеде тие деца.

Беслан... Ама тие се РУСИ.

Брзо, брзо.
Тепаа и кршеа во Гостивар без пресуда. Обвинуваа и пресудуваа без пресуда. Не смеевме да зуцнеме, одма со Брејвици и со Хитлери не маваа по глава. Каква самоодбрана, какви бакрачи.
Кога се случи ова со децава, таков шамар изедовме, колективен шамар, навреда, клоца во стомак....да ти протестираат 10 000 муџи за џихад, да прославуваат убиство, додека вахаби апологети на форум те ебат при здрав мозок со пораки за воздржаност, "да сме почекале", "не се знаело уште", "немало пресуда"...
Да не можеш ништо да направиш па во цела патетика преку мочаниот твитер да избиваш гнев, целосно свесен дека не смееш да иницираш протест, не смееш да форсираш луѓе да им излезат и да се соочат со нив, оти ако само еден од муџите кои протестираат биде нападнат или истепан, цел свет ќе дознае и тој муџа ќе стане маченик.
Ете ја ордата наша. Министерот Талат Џафери мирно го преседеа. Талат ебаниот Џафери денес треба да не брани од сите мали Талатчиња кои учат пример како се станува министер за одбрана.
Со ваков посран народ, со ваква колективна амнезија за сите Џемо Хаси и талат Џаферии, утре очекувајте да имате министер со име и презиме Агим Исмаили. За десет години и црвите и заборавот ќе ги изеде тие деца.
Што туку се буниш без потреба? Прв пат од независноста, Македонија може да има министер за одбрана кој е прав командос, а не некој канцелариски пацов. Налет што е прочуен командир, туку е и човек со мерит (негов мерит, не роднината Мерит), зошто со само банда неписмени арнаути го победи целиот систем и го принуди на капитулација. Овој е сигурно покадарен војник од тие "бранителите" кои не успејаа ништо да одбранат, и е со право министер.

Кога и да ја отворам темава ме лазат морници и гневот ми расте се повеќе и повеќе.
А бе си имавме златна шанса, златна шанса.
На Македонија и се случи 2001, совршена прилика имаше Македончето, ама ја испушти од раце.
Претседателот наш тогашен (ака марионета), не си прогласи вонредна состојба, иако од АРМ и ГШ му сугерираа дека мора да прогласи, тој се направи паметен и ќе преговарал со белокапциве, се до тој момент (ако се сеќавате НАТО ги нарекуваа убијци и банди) после тој испад на Трајкоски (демек ќе се прави Мајка Тереза и да добие пофалница од Клинтон), белокапциве станаа борци за човекови права
Од главата си патиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom