некуши се нашиве генерации што не биле во војска пак ке кажам
пи.ки се и се плашат
тато и мама им викаат сине не се тепај сине бегај ако те тепаат сине ако имаш 15 години мама ке те однесе на кошарка и ред др работи
преска отворив тема со слики некои погадни да кажам од светов од секаде и одма за лудак ме прогласија
додека македончињата - мекувчињата несмат да гледаат сликички од реалноста овие другиве од 5 години ги обучуваат за такви работи
тоа е
не не ебе нас политиката и грујо и бранко туку не изебаа родителите и овие ајваниве што глумат пацифисти и веруваат во бајка наречена соживот
затоа ке си го кркаме
За таа трма јас пријавив меѓу првите. Не за друго. Сликите не беа толку гадни, Иако беа непријатни. Но, имаше линкови од видеа, гадни. Сум ги гледал, и ред други. Не се за слабо срце. Не се за на овој форум што го отвораат деца од 12-13 години. Најмалку на општи муабети.
Забораваме дека од 2005 до 2007 просек бевме 25-30 години. Потоа падна границата.
Сега 2013 просек е 15-16 години и тоа затоа што ние неколку малкуцка постари, (не стари, малкуцка постари од 30) го одржуваме на 16 години порсекот. Елем, така иде зборот де.
Соѓивот може/ше да има. да не се полакомеа некои дебили кои не добија ништо на Косово и си посакаа тука. А нас, лесна му земја на Борис Т. ама ја еба, со политиката на преговори и разговори.
Кога некој ќе потегне на тебе нож, вадиш базука, пред да преговараш, за да ти биде преговарачката позиција појака.
Кардинал Ришеље кога ја правел опсадата на Ла Рошел на топовите напишал ultima ratio regum (последно средство на разумот).. Зошто? Затоа што ако некој фрли по тебе со камен, а немаш друг избор, стегни го со карпа у тиква.
Мекотелци се децава денешни. Ние сме криви. Ние малку постарите. Забораваме дека ќе престариме, а дека со цел да ги сочуваме мирни и неискварени нашите деца ги обезружуваме за се, не само за одбрана. за да не се потресе син ми не аму давам хорори да гледа. Ниту ќе пипне пушка. Али ја планирам да не умрам додека не се среди ситуација, а дотогаш, хе....Но, кога ќе наполни одредена возраст, Ќе научи барем, иако нема да ја има дома за негова, како да ја почитува, чисти, користи, за недајбоже, пушката.