Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Оди кај матичен да те прегледа можно е да имаш настинка, ќе ти препише некои антибиотици.

лелее..
ама од денес не чепнувам сок, барем не до неколку месеци да одморе малце..
епа кога станав сабајле не ми беше ништо и сеуште не ми е ..
а и недај боже да ми биде нешто понатака :) .:facepalm:.
Немај гајле бе ја пијам секој ден можеби последниве 12 години по литро кока кола и шеќерот ми е во перфектна состојба. Наследно е тоа или го имаш проблемот или го немаш!

Немај гајле бе ја пијам секој ден можеби последниве 12 години по литро кока кола и шеќерот ми е во перфектна состојба. Наследно е тоа или го имаш проблемот или го немаш!
hahahaha :)
добро е , ме утеши :D
сега барем си пијам по 2 литра домашен сок од цвекло
ем здрав е за крвта ;)

позз:icon_lol:

hahahaha :)
добро е , ме утеши :D
сега барем си пијам по 2 литра домашен сок од цвекло
ем здрав е за крвта ;)

позз:icon_lol:
Оп ете ти мит, третираното цвекло има само 30% корисни материи. Јади го свежо, рендано не конзервирано, варено, и термички преработено над 40 степени.
Цвеклото нема многу железо колку што се збори, има флавоноиди, танини а и они се добри за организмот.

Како да не, наследно било само, знаеш колку луѓе имаат дијабет од нездрава исхрана?
iLoveРАКОМЕТ а да земеш да си пиеш вода и по чаша-две сок на ден?
Ајде ако може препорака и за некој др.Интернист...
Доктор Николов од центарот Срце.

Како да не, наследно било само, знаеш колку луѓе имаат дијабет од нездрава исхрана?
iLoveРАКОМЕТ а да земеш да си пиеш вода и по чаша-две сок на ден?
како ке кажеш ;)
само отприлика по колку вода на ден да пијам?
сега само што испив 1,5Л сок од цвекло ;)

како ке кажеш ;)
само отприлика по колку вода на ден да пијам?
сега само што испив 1,5Л сок од цвекло ;)
Во тек на денот треба да се внесуваат околу 2 литра течност, добро би било поголем дел од тоа да е чиста вода. Ако баш толку ти е мерак да се поиш со сокови, пиј пола литар сок, литар и пол вода.
Колку? Исто колку што имаат и од здрава храна? :pipi:
Ах, Google, чудото на современиот свет!

Пробав да убацам хумор во маката. Ама сериозно, кога стојам, како на брод да сум, ми се лула светот, легнувам - исто. :/

Пробав да убацам хумор во маката. Ама сериозно, кога стојам, како на брод да сум, ми се лула светот, легнувам - исто. :/
Провери крвна слика и измери си притисок.

Види анемија, железото како ти е? Замор?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom