- Член од
- 17 јануари 2009
- Мислења
- 2.814
- Поени од реакции
- 4.666
Или во Дом и семејствоКул брат, ова во црн хумор може да оди
Или во Дом и семејствоКул брат, ова во црн хумор може да оди
А куќата била напуштена ? можеби од оптеретување на мозокот ти се причинило такаja iam oseteno na moja koza, i jezda ne bese nisto epten strasno ali epten e jezivo. Zatoa ne sakam niso od toa da mi se potori. Ne sakam poso epten se isplasiv i eve so se desi: bev u edna kukja bas na petok 13 i use koga idevme nataka celo vreme slusav kako nekoj ide pozadi mene ali epten kako skoro do mene da e a jas i drugarka mi bevme na poise od 2 metri oddaleceni od drugite. Posle toa koga stignavme u kukjata ne se desavase niso posebno strasno edno vreme, posle toana skalite za nagore so bea odma do terasata kaj so bevme nie gledam edna noga i se cudam site nie dole a gleam noga. Posle toa koga iskocivme od kukjata da si ideme doma neznam so me natera da gleam u prozorite site se iskrseni, a ja gi gleam prednite dva kako da se celi i gleam edna crna tocka na stakloto. Kako so idam ja gleam tockava preminuva na drugiot prozor i tuka se izvadiv od pamet nenormalno i spravta da me nema
таа "легенда,мит" ја има насекаде во Македонија и надвор од нејзините граници,не дека сум некој скептик ама во тоа не верувам100 sme go preminale gavato navecer so kola i nokno vreme nishto ne se desilo ne sme videle ni mladozenja ni nevesta ne deka ne veruvam vo duhovi bash naprotiv veruvam ama ova so nevestata so znam moze se desilo na drug mene licno ne
лошо си слушнала,тие духови, демони и сл. се хранат со енергија за да можат да извршуваат некои активности,работи и сл.Имам слушнато дека тие демони се појавуваат само кога ќе оосетат дека во некоја куќа има расправии караници и тогаш тие се хранат со тоа и добиваат сила , и како можеме да се ослободиме од истите ако се најдеме во ситуација блиска дали помага да се попрска со света вода или кадење со темјан , јас барем така има слушано од стари љуѓе....
jas sum nov tuka pa sega gi citam postovite ako imas seuste takov problem kazi pa ke ti posocam so da prevzemisLele..neznam kako...
strav mi e mn...ama ke pobaram takva nekoja pomos :S
fala mn
se nadevam ke uspeam
najajk si oda site ahhah umrev od smeenje so ulavata uste i pijana samo mislev na ulica ke ja izgazit kola ahhahahaaVaka pred 2 godini , bese negde 3 na polnok , si begame so drugarot od vo eden hotel kaj so bevme so edni mominja koi prestojuvaa tamu , i nadvor blisku do hotelot na ulicata imase dupki so voda napolneti od dozdot . i slusame pleskanje vo vodata . nie bevme na okolu 100tina metri od dupkite posto si begavme na kaj doma vekje gi imavme pominato , i slusame pleskanje vo vodata i nekoj leleci , se vrtime nazad gledame zena vo belo ne se gledase bas najdobro , ali i po zvucite so gi ispustase se pozavase deka e zena . drugarov mi vika man vidi ... so da vidam be mu velam ulav eden , pijana e od hotelov izlezena , se luzga niz vodata ne mozi na noze da stoi ne ja gledas , ajde mu pram teraj si po patot , se vrtime posle 5 sekundi veruvale ili ne zad nas bese , jas ne ja vidov bas najdobro vidov deka bese vo belo i so dolgi beli kosi , drugarov rece deka facata i bila stara i mesto oci kako dupki prazni nesto bile , jas to ne go vidov ali vidov deka bese vo belo so beli kosi , se usrav pa ne ja ni vidov vo faca bas , pocnavme da trcame usrani i od negde nekade izleze taksi samo so ja osfetli - izcezna . Se usrav ne velam ne , ama zaradi poranesni iskustva nemav nekoj problemcinja - drugarcevo bilo i na bajacki i na 300 sranja i mu rekle deka sme imale srekja so sme zastanale na raskrsnica , i stvarno taka bese trcavme i imase raskrsnica ja preminavme i togas izleze taksito . togas izcezna ulavata . Mu vikam molci man , ne kazuvaj na nikoj ke ni se smeat , kako da mu rekov zemi si trubicka i razglasi na sekade . Pa taka da edno vreme ni se smeeja , ne be mu vikam ve zeza nema vrska toa . A herojov se pretstavil kako glavna uloga - demek jas sum bil usraniot . jas si zaminav doma i spiev podobro od koga i da bilo a herojot na bajacki i na 300 sranja bese . jas i porano si imav nekoj problemcinja so tie senki so gi vikame pa taka da ... hah se usrav ama ne bas
SI ojdovme stopeni ko sladoled !!!i sto pomislivte drugiot den
Аре дечко нит знам кој ни шо си, али можам 100% да ја потврдам твојава приказна. Ко бев на настава во природа Дорјан (пред 3-4 години) ми се имат дешено значит истово (сигурно во истиот угостителски обект имаме спијано). Вака, немаше имано струја и сеалиците ќе светнеја по тро па ќе се изгаснеја...хорор...со брачед ми бевме во иста соба...на излегвење одсоба одеднуш ко ни се вдаде тој гласот со шеширот, ни велит времето ви е дојдено, спремајте се. Аре неможевме одместо да се истајме. Сето темница! Стравој! Му се сврте на брачед ми и му велит ти прв ќе дојш со мене на кајчено. Брачед ми почна да плачит, не мојше да се сузејт цела ноќ ни со апчина. Среќа стрико ми беше долу (тој е наставник по ЗПО и класен ми беше), го попрај бушонот, ги светна сеалиците, и тој со шеширот секундарно го снема. Ми се тресеја бузиве ко им кажвев, и не ми веруваја. Не се објасвит ова...Ко бевме крајов на школскава година на екскурзија и спиевме по 3ца во соба...
Јас бев со 2 Другари во една соба беше на 2риот спрат и во ќошот од ходникот..
Во Дојран иначе беше, и се сместивме кун 8:30 ко стигнавме сите и ај да се тушираме све и излеговме да прошетаме заклучивме сегде изгаснавме сеалици све тотално све.
И излеговме ко се вративме пуштен ТВ сеалицата пуштена а заклучено беше ко дојдовме отклучвиме и видовме пуштено. И се чудевме си рековме немојт да е никој влезен пошо заклучено најдовме и + имавме се изгаснато и незнаевме шо е а сите 3ца бевме тука го заклучвевме и тие глупости... и добро помина то ги проверивме куферите дали имат некој земено нешо дали имат украдено ама немојт пошо најдовме заклучено а све беше пуштено !! И вечерта кон 10 или 11 незз точно не викнаја другариве долу на прв спрат журка имаше и ојдовме вечерта се враќаме горе на 2 спрат и гледаме еден чоек на крајов од ходников до нашава соба имаше во ходникот џам и седеше на џам и ко да си зборвеше самиот а имаше и шешир и ко да шептеше и му рековме добро вечер и ко се сврти ко црвен беше во лицето и ни рече ОД КАЈ СТЕ ? ние умрени од стравој му рековме од Охрид.. и еден од другариве го праша ти од кај си чиче и тој му рече ЕХ КОЛКУ ОХРИЃАНИ ИМАМ ЗЕМАНО КО БЕВ ЖИВ... ко ни го рече то ние одма шпринт долу кај наставнициве и го викнавме на ставникот по Ликовно и Музичко и дојде горе и ни викат кај е чоекот и гледаме немат никој а само ние 3ца бевме на 2 спрат...и цела вечер ни беше страв не спиевме гледавме ТВ и се чудевме кај мојт да е избеган ко бевме само ние 3ца на 2 и плус немат ни тераси горе а и ко го чекавме наставников да излезит од соба го чекавме на скали кај шо се ојт горе на 2.....
Аре дечко нит знам кој ни шо си, али можам 100% да ја потврдам твојава приказна. Ко бев на настава во природа Дорјан (пред 3-4 години) ми се имат дешено значит истово (сигурно во истиот угостителски обект имаме спијано). Вака, немаше имано струја и сеалиците ќе светнеја по тро па ќе се изгаснеја...хорор...со брачед ми бевме во иста соба...на излегвење одсоба одеднуш ко ни се вдаде тој гласот со шеширот, ни велит времето ви е дојдено, спремајте се. Аре неможевме одместо да се истајме. Сето темница! Стравој! Му се сврте на брачед ми и му велит ти прв ќе дојш со мене на кајчено. Брачед ми почна да плачит, не мојше да се сузејт цела ноќ ни со апчина. Среќа стрико ми беше долу (тој е наставник по ЗПО и класен ми беше), го попрај бушонот, ги светна сеалиците, и тој со шеширот секундарно го снема. Ми се тресеја бузиве ко им кажвев, и не ми веруваја. Не се објасвит ова...
A jas pa kak imam trceno, ko Bolt od takvi paranormalni raboti vo Dojran koa beh 18 god. uste koasta mi se eze. Ne znajs so lafis cuvek mnogu krv ima padnano vo Dojran. Lafum za ridot od desnata strana pred star Dojran, peski beme. Uzas.Аре дечко нит знам кој ни шо си, али можам 100% да ја потврдам твојава приказна. Ко бев на настава во природа Дорјан (пред 3-4 години) ми се имат дешено значит истово (сигурно во истиот угостителски обект имаме спијано). Вака, немаше имано струја и сеалиците ќе светнеја по тро па ќе се изгаснеја...хорор...со брачед ми бевме во иста соба...на излегвење одсоба одеднуш ко ни се вдаде тој гласот со шеширот, ни велит времето ви е дојдено, спремајте се. Аре неможевме одместо да се истајме. Сето темница! Стравој! Му се сврте на брачед ми и му велит ти прв ќе дојш со мене на кајчено. Брачед ми почна да плачит, не мојше да се сузејт цела ноќ ни со апчина. Среќа стрико ми беше долу (тој е наставник по ЗПО и класен ми беше), го попрај бушонот, ги светна сеалиците, и тој со шеширот секундарно го снема. Ми се тресеја бузиве ко им кажвев, и не ми веруваја. Не се објасвит ова...