Духови, сеништа (сенки)...

Член од
12 март 2010
Мислења
2
Поени од реакции
2
Najdobro povikaj nekoj koj dobro se razbira vo isteruvawe duhovi i senishta... Toa e definitivno nekoj duh, podfobro bi go narekol seniste cija licnost prethodno ziveela tuka......Ne vela isteruvac na demoni, egzorcist... zboruvam za duhovi.

Lele..neznam kako... :(
strav mi e mn...ama ke pobaram takva nekoja pomos :S
fala mn
se nadevam ke uspeam

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Finansiski menadžer Nola Hersey (44) zastanala so avtomobilot na lokalen pat vo vtornikov za da go snimi zalezot na sonceto vo blizina na Bristol.

Odma primetila jeziv lik na chovek vo oblacite kako bulji pravo vo nea.

''Primetiv lice na devojka vo oblakot. Beshe neverojatno, jasno mozeshe da se vidi nezinoto lice i kosa. Voedno beshe i zastrašuvaćko'', rekla Nola.

Член од
8 јуни 2010
Мислења
158
Поени од реакции
9
Јас верувам во нив,но дали сте приметиле дека во сите случаеви тие се да кажам лоши,само да ви наштетат сакаат,а нема случај(или јас не сум слушнал)дека некој дух помогнал на некој.
Но пак ќе речам јас верувам во нив:toe:

Член од
5 октомври 2010
Мислења
976
Поени од реакции
308
Дедо ми ми раскажуваше дека во неговото село во Кратово каде што како дете живеел, околу селскиот манастир св.Илија се појавиле духови. Некоја вечер додека домарот во манастирот се подготвувал да си легне слушнал како ечеле зурли и тапани и вишол како многу луѓе се приближуваат кон манастирот и му биднало многу чудно бидејќи било работен ден и на растојание од 3-4 километри биле првите куќи соседи на манастирот,а исто така кучињата требало да почнат лајат, но тие само мирно седеле и гледале и доколку би имало свадба во селото сите би знаеле, бидејќи таму речиси секој со секого се познава. Домарот седел во близина на прозорецот и набљудувал и кога дошле на растојание од 50-10 метри на манастирот се исчезнало.
Исто така ми раскажа уште една сторија како неговиот дедо ги пасел говедата во ноќно време покрај некој кладенец, и кога седнал да одмори пред него се појавиле 3 млади девојки облечени во стари народни носии и го прашале што прави покрај тој кладенец во тоа време, а тој им одговорил дека само застанал да се одмори и да се напие вода, и тие му рекле да не биле кучињата во негова придружба би можел да настрада бидејќи во ноќно време не било дозволено да се пие вода од тој кладенец.

R

Roten 96

Гостин
Дали домот ви е опседнат со духови!?

Многу луѓе доживеале некое паранормално искуство, ситуации кои не можат рационално да се објаснат. Повеќето од тие настани се поврзани со проколнати куќи во кое се случуваат чудни работи.
Ви откриваме седум „тајни“ за да препознаете куќа опседната со непожелни гости.

И додека многу случаи со бука, електрични дефекти и ладни места можат да се опишат, постојат и такви кои не можат да се опишат и спаѓаат во паранормални појави. Кога ќе сфатите дека во куќата имате непожелни гости ви остануваат две решенија, да научите да живеете со нив или пак да преземете нешто. Сепак, не треба да се плашите и запомнете ја народната поговорка: Треба повеќе да се плашите од живите, отколку од мртвите.

1. Дали сте слушнале необични звуци? Најчесто можат да се слушнат звуци на отчукување, чекори, гласови, ѕвонење, или пак деца кои што плачат. Понекогаш тоа се нарекува ментален обид на духот кој што живее таму да привлече внимание. Сепак, тоа можат да бидат и сеќавања кои што се случиле во минатото.

2. Исчезнување на некои предмети? Можете да се заколнете дека нешто сте оставиле на одредено место и за момент тоа исчезнало. Некои духови се тивки, а други пак уживаат да прават шала на ваша сметка. Но, не мора секогаш да значи дека вие сте избрани некој да си поигрува со вас. Можеби само некој гостин од другиот свет сака само малку да си поигра со вас.

3. Чувствувате необичен и необјаснив мирис? Понекогаш мирисот може да биде многунепријатен, додека некогаш може да биде како да покрај вас поминала некоја елегантна жена намирисана со убав цветен мирис. Необјаснивиот мирис може да биде некој потсетник на некој кој порано живеел во таа куќа.

4. Чудно однесување на животните на одредени делови од домот? Познато е дека мачките и кучињата имаат зајакната перцепција на духовниот свет. Тие некогаш можат да го видат она што луѓето не можат.

5. Дали постои просторија во вашиот дом, во која секогаш е ладно, без оглед на тоа колку надвор е топло? Истражете го убаво домот и забележете дали температурата насекаде е рамномерна. Прашајте ги старите соседи доколку имате некои нејасни работи. Можеби во вашиот дом се случило нешто непријатно во минатото.

6. Чувствувате како да не сте сами во куќата иако сте сигурни дека нема никој дома. Многу веројатно да не сте сами.

7. Светлата во собата сами се палат и се гаснат. Ако одговорот е позитивен и доколку немате проблеми со инсталацијата, тогаш одговорот е многу едноставен.

Што мислите пак за ова ?

С

сашенко

Гостин
Освен за 1 и 7 се друго ми се има случено многу пати.Колкави се шансите куќата да ми е опседната се духови?

Член од
21 август 2010
Мислења
209
Поени од реакции
7
Абе не сте нормални, ме фати страв :kesa: Јас и онака сум си плашлива, па сега...
Малку ми е неубаво во станов кај што се преселивме зашто бил на некоја жена која што починала. Станот им беше оставен во наследство на нејзините браќа и сестри( зашто немала деца) и ние од нив го купивме. Е сега луѓе нон стоп умираат ама јас се чувствувам некако глупо, ко нејзин да е станот:nesum:. Не сум нормална?:uvo: Или можда сум

--- надополнето ---

Освен за 1 и 7 се друго ми се има случено многу пати.Колкави се шансите куќата да ми е опседната се духови?
Такви работи нон стоп се случуваат и насекаде. Ваљда немаш духови дома. Ама ваљда. Не дека знам нешто ама барем ти посакувам да немаш:smir:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
There's actually a really quick way to tell if your house is haunted.

It isn't.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
5. Дали постои просторија во вашиот дом, во која секогаш е ладно, без оглед на тоа колку надвор е топло? Истражете го убаво домот и забележете дали температурата насекаде е рамномерна. Прашајте ги старите соседи доколку имате некои нејасни работи. Можеби во вашиот дом се случило нешто непријатно во минатото.
Една соба е човече фрижидер... ма џабе парно и други грејни средства, а се исклучи тоа значи неподносливо ладно е зимно време...

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Само под број 4. Чудно однесување на животните на одредени делови од домот? Познато е дека мачките и кучињата имаат зајакната перцепција на духовниот свет. Тие некогаш можат да го видат она што луѓето не можат.
:toe:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Значи мојата куќа е чиста,пошто ние први живееме во оваа куќа,изградена е од нас.

Како мал памтам кога живеевме во старата куќа слушав нешто како лесни чекори,ама не сум сигурен дали мене ми се причинило или имало нешто :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
There's no such things as ghosts...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Купи си интернет.
Официјален јазик на форумов е македонски јазик, па така господине Кво сте соочени со казна. :шериф:

Иначе глупости е темава. Секоја стара куќа крцка, има звуци на луѓе од комшиите, мирисите доаѓаат и од надвор, ладно е зашто е на север или слаба изолација. Сичко си има процедура.

Kajgana Shop

На врв Bottom