Заработка на интернет (официјална тема)

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Можете лесно да заработите со само одвоени 10мин. Се што треба е да кликнете на 15-20 реклами и да почекате 30 секунди.

01. Најпрво потребно е да се регистрирате на Payza каде ќе се врши исплата на вашата заработка.
https://secure.payza.com/signup/signup.aspx
Направете Personal Account, и во последната постапка ќе треба да внесете пин. Тоа е нешто како лозинка со која ќе ги префрлувате парите.

02. Потоа регистрирајтесе на Bux.to.

Доколку имаш Refer кога ко креираш профилот, од старт добиваш 0,8$.
Се што треба да направите е да се регистрирате преку линков:
http://bux.to/register.php?r=zarko.k

Јас заработувам 70 долари месечно со моите 24 реферали и јас самиот. Многу е лесно и едноставно вреди да се обидете барем тестирајте 1 месец ке видите. Процесот е лесен. Кликате на линк и чекате 30 секунди. Со секоја ваква отворена страна добивате 0.01$/цент (30 секунди). Но исто така добивате и 1 цент од секоја отворена страна од вашиот реферал. Некогаш ке имате 20 клика на ден, некогаш помалку, но во просек 20 клика на ден, бидејки во месецот има 600 клика.
Многу е лесно да најдете 20 Ваши луге кои ке се регистрираат преку тебе (REFERALI). Јас најдов 24 реферали за 2 месеци. ПРИМЕР: Ти кликаш 20 линка на ден = $0.20 центи, 20 реферали кликаат по 20 линка = $ 4.00 долар Твојата неделна заработувачка е = $30.80 долари Твојата месечна заработувачка е = $ 123.20.

03. Пото се логирате на страната со Username и Password кои сте ги одбрале. Потоа кликнувате на Surf Ads, и ќе Ви се појават 10-30 линкови за рекламни ВЕБ страни, кликнете на првата и ќе ви се отвори нов прозорец со РЕКЛАМНА ВЕБ страна, и ќе започне одбројување од 30 или 20 секунди, зависи каде.Кога ќе заврши одбројувањето, Вие сте ЗАРАБОТИЛЕ 1, 2 или 3 цента, зависи каде. Затворете го тој прозорец, и кликнете пак на Surf Ads, веќе прегледаната реклама ќе биде пешкртана, кликнете на втората итн.
Кога ќе завршите, кликнете на STATS, My Status, и ќе видите колку пари имате заработено.

Исплата се врши откако ќе заработите најмалку 2 10 долари. Парите Ви ги префрлаат на Payza, од каде можете веднаш да купувате преку интернет, или да ви бидат префрлени на некоја КРЕДИТНА КАРТИЧКА.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Се што започнува со лесна заработка по дифолт го ставам во превара...а и да е така, зашто би работел нешто што ке ме тера да ги замарам луѓето покрај мене за бедни 123 долари?

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Се што започнува со лесна заработка по дифолт го ставам во превара...а и да е така, зашто би работел нешто што ке ме тера да ги замарам луѓето покрај мене за бедни 123 долари?
Не замараш никого ти, ако имаш пари ќе си купиш реферали наместо да бараш другарите да ти се регистрираат преку тебе и да ти кликаат.
Иначе имаш исплатено ти и дали може на пајпал да се вадат парите?

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Добро за тебе 123 долари не се ништо но за нас тинејџерите е добра сума.
И секако, полесно е да заработиш со помош на реферали одколку сам

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Не замараш никого ти, ако имаш пари ќе си купиш реферали наместо да бараш другарите да ти се регистрираат преку тебе и да ти кликаат.
Иначе имаш исплатено ти и дали може на пајпал да се вадат парите?
Имам исплатено, парите ти се префрлуваат на Visa кредитна картичка, а секако може и преку пајпал. А со реферали неможеш ништо да загубиш, туку да добиеш 0,8 долари.

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Не се лажете бе деца нема пари од ова :facepalm:
Има, само треба да бидеш упорен, после првиет месец, заработката е многу полесна, а има и награди за одреден број на кликови.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Имам исплатено, парите ти се префрлуваат на Visa кредитна картичка, а секако може и преку пајпал. А со реферали неможеш ништо да загубиш, туку да добиеш 0,8 долари.
Џабе е, има review и таму сите викаат дека е фејк.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Ти бе експерту за интернет заработка, да не си останал заглавен во 2005-та некаде? Оти тогаш беа популарни овие глупости со кликање. Маркетинг агентите заработија крупна пара, кликачите останаа со стојкото во раце и чат-пат расипани мауси па не можеа ни штетата да си ја покријат.

Нејсе, може да кликаш и собираш реферали со линкот до немајкаде ако сакаш, ама сето тоа е ветер и магла. Повеќе ќе заработиш вршејќи data entry задачи по цел ден. Досадно е, ама може и 200-300 да си извадиш. Како и да свртиш подобро и посигурно од кликање е.

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Ти бе експерту за интернет заработка, да не си останал заглавен во 2005-та некаде? Оти тогаш беа популарни овие глупости со кликање. Маркетинг агентите заработија крупна пара, кликачите останаа со стојкото во раце и чат-пат расипани мауси па не можеа ни штетата да си ја покријат.

Нејсе, може да кликаш и собираш реферали со линкот до немајкаде ако сакаш, ама сето тоа е ветер и магла. Повеќе ќе заработиш вршејќи data entry задачи по цел ден. Досадно е, ама може и 200-300 да си извадиш. Како и да свртиш подобро и посигурно од кликање е.
Мене ми е добро и ова, колку толку си вадам пари, за 10-15 минути на ден.

И не приметуваш ли дека си досаден со ваквите постови, демек секогаш ти си Boss-от и никој не е како тебе.
ПС: Исто така Терористичките групи се збогатија од кретени кои се занимаваат со правење бомби и слични глупости. :D

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Ај сега не ми прави љубоморни сцени само затоа што сум поуспешен во овој бизнис од тебе. Ако ти пречи мојот стил на пишување, прескокни ми ги постовите, не се замарај со нив.

Дека за 15 минути дневно ќе заработиш 123 (каква убава цифра, лесно беше да ја напишеш?) со кликање, тоа може да ги лажеш дечињата во основно. Тука си имаш работа со експерти кои лебот го вадат на интернет скоро една деценија. Кога ние сме почнале да печалиме, ти уште учеше таблица за множење и делење така да знај си го местото.

И не дека не е никој како мене, јас имам познаници кои се 17-18 години и заработуваат скоро двојно повеќе од мене, ама знаеш што? Не им љубоморам туку сум горд на нив. Секој пат кога некој мој познаник ќе постира сликиче од крупна исплата, мене срцето ко Русија ми е големо. Не патам јас за да му ја видам козата на комшијата мртва, туку да видам цело стадо и тоа што поскоро.

So yeah, престани да глумиш тинејџерка во PMS и слушај што ти викаат постарите и поискусните.

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Ај сега не ми прави љубоморни сцени само затоа што сум поуспешен во овој бизнис од тебе. Ако ти пречи мојот стил на пишување, прескокни ми ги постовите, не се замарај со нив.

Дека за 15 минути дневно ќе заработиш 123 (каква убава цифра, лесно беше да ја напишеш?) со кликање, тоа може да ги лажеш дечињата во основно. Тука си имаш работа со експерти кои лебот го вадат на интернет скоро една деценија. Кога ние сме почнале да печалиме, ти уште учеше таблица за множење и делење така да знај си го местото.

И не дека не е никој како мене, јас имам познаници кои се 17-18 години и заработуваат скоро двојно повеќе од мене, ама знаеш што? Не им љубоморам туку сум горд на нив. Секој пат кога некој мој познаник ќе постира сликиче од крупна исплата, мене срцето ко Русија ми е големо. Не патам јас за да му ја видам козата на комшијата мртва, туку да видам цело стадо и тоа што поскоро.

So yeah, престани да глумиш тинејџерка во PMS и слушај што ти викаат постарите и поискусните.
Не ми пречи твојот стил, само ти кажувам како што е.
А за поуспешен дека си неможеш да кажеш, затоа што ти на мои години тешко да си заработувал пари.

И читај добро а не само да коментираш. Јас реков дека заработувам 70 долари, со 24 реферали.
И секако дека си имам работа со експерти, но ова не е работа за експерти, тука не се заработува сума од која можеш да го протераш месецот.

Да се разбереме. Јас не ти љубоморам, само кажувам тоа што мислам. Заработувај ти милиони, јас немам ништо против. Но ти ги потценуваш почетниците.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Да беше жена, ќе ти ја лижев пичката секој ден и ќе ти давав 0.005$ + tips, само да не ме замараш со "кликни ми на рекламава".

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Bux.to is a scam. Bux.to is one of the most successful PTC scams out there today.
At bux.to you get paid to view ads. Here is how they claim it works:
At Bux.to, you get paid to click on ads and visit websites. The process is easy! You simply click a link and view a website for 30 seconds to earn money. You can earn even more by referring friends. You'll get paid $0.01 for each website you personally view and $0.01 for each website your referrals view.
Bux.to goes on our scam list and here are our reasons why:
1. Violation of Terms Of Service - In their terms of service they state that they pay within 30/60 business days. However there are thousands and thousands of members that have waited over a year for their payment. Currently payments have resumed but payments are in small amounts. The owner is paying new members over old. Mainly due to the cost of paying new member rather than old. Since old members are owed in the thousands.
2. Forum Fully Censored - The owner has ordered all staff to delete and to reject any and every negative comment about payments and about bux.to. A true sign of a scam is when you have a heap of complaints from members who claimed they have not been paid.
3. Ties with a Convicted Felon - David John Withers a known convicted felon and money laundering is one of the two owners running bux.to. A zebra never changes it's stripes and you can count on bux.to being involved in some kind of money laundering scheme.
4. Fake Ads - 99% of bux.to ads are self advertised or are affiliate links from the owner. Meaning bux.to is showing their ads to you for free. No real outside advertisers. Explains why payments are so far behind. This site relies heavily on membership upgrades and ref package upgrades in order to pay their members.

5. Refs are Bots - Screenshots of bux.to's admin panel is circulating on the web. On this panel you see the option for bots. Fake refs are being sold. When I was a member I purchased 100 refs. All of them died in the 300's click mark. Whether or not this is real, from experience I can say their referral system is poor.

6. Complaints and then some... - Negative feedback galore. If you don't believe me, the read what other users and members have gone through with this site. And these are recent complaints. I am not talking about the long list of complaints from last year.
http://www.ripoffreport.com/Internet-Fraud/BUX-TO/bux-to-this-is-a-pay-per-click-9dc54.htm
http://www.ripoffreport.com/Advertising-Deceptive/Bux-to/bux-to-scam-steal-fraud-tot-y2ye2.htm
http://www.ripoffreport.com/Work-at-Home-Business/Bux-to/bux-to-biggest-scam-in-interne-6m7cp.htm
http://www.ripoffreport.com/Work-at-Home-Business/Bux-to-Ltd/bux-to-ltd-is-a-rip-off-and-a-gcf99.htm
http://www.complaintsboard.com/complaints/buxto-c202520.html
http://ecominfozone.net/2009/05/buxto-scam/
http://www.mylot.com/w/discussions/2066615.aspx
http://www.gptboycott.com/boycotted/Bux.to

Old Complaints from old blog comment section:
http://img153.imageshack.us/img153/3185/buxtobloggerblogbackupp.jpg

7. A "Bux" Site - This type of ptc has a very high fail rate. Most "bux" sites go scam under 6 months, if not within a year. Most rely on upgrades and rental purchases rather than actual advertisers. A typical "bux" site will show fixed/self-sponsored ads, sell rentals, and have a higher rate per click. This type of business model is not very successful and unsustainable, which is probably why most "bux" sites fail.
In Detail:

Their site fits what some may call a Ponzi Scheme. Where they take funds from new investors to pay old investors. Another blog called "Bux.to Sux!" has explained bux.to's scheme to the very last detail. Bux.to can be described as a rob Peter to pay Paul company.

After careful review, we have discovered that bux.to displays false advertising and advertisers for their ads. Which plays a big part into the company's problems and why payments are not being paid. They use their own affiliate links to show ads. Which means they do not have a steady source of income to pay their members who view their ads. Which spells disaster for any user who invests there.

Sadly, there are thousands upon thousands of members who have not been paid according to the Terms Of Service, that was agreed upon when they first signed on. Many have gone over 1 year without being paid, and some past 14 months!

Currently bux.to has started a new campaign with Payoneer to try and grab new investors. They have even set up a new forum where you can participate in a buxcard contest. After looking over this forum you can see that everything on this forum is fabricated. Only praises and positive comments are allowed. If you try and submit anything else it will be deleted. A sure sign that they do not welcome all feedbacks.

If you go to their main forum, expect the same kind of attitude. Staff are hideous and censor anything that points to the word scam. Unprofessional at it's greatest. Investors are furious for not being paid, however bux.to and their staff will be quick to tell you that you are the one to be blamed for making an investment. Not them. I am sure if they put that way of thinking on their front page their site wouldn't even exist.

The owner at bux.to, is a unknown. There are some who will say he is a person by the name of David John Withers. A known felon for VAT fraud from the UK. His name is seen throughout bux.to and it's dealings. Staff claim there is no such person. Only "George" is the owner. However George is nowhere to be seen for many months now.

Bux.to's staff claim they are in contact with the owner through email and that they have little to do with the payment department. Although, there are certain members on the forum that have had their payments expedited on more than one occasion.

Bux.to pays investors as profits roll in from purchases from the yourbuxcard.com, referral packages, and premium upgrades. They pay out of sequence and only to select few. Mainly to those who will post a success story, that way bux.to can display the story on it's main page to draw in new investors.

It has been rumored that Interpol has been contacted and they are investigating this company for possible tax violations. This is a site that is in deep trouble. From both within and out.

http://www.ptc-investigation.com/pages/buxto.aspx

Kajgana Shop

На врв Bottom