Петиција за стопирање на сапунските серии

што се криви телевизиите кога нема ништо македонско еве на мтв 1 има нешто квизови за деца некој емисии, а овие другиве кога нема ништо македонско што да даваат
Зарем приватните телевизии треба да го чекаат националниот сервис да почне да продуцира квизови, документарци или домашни серии па и тие да почнат ? Да имаат малку сенс ќе ја искористеа неговата пасивност од аспект на наведените работи и ќе искочеа со поинаква програма која ќе привлечеше гледачи од сите возрасти а притоа да не беа турско-индиски серии.
Проблемот е овде следен. Уредниците кои ги имаат не се доволно креативни да смислат интересен производ кој би донел гледаност-реклами-кеш, па затоа најчесто одат на готова, испробана формула со серија која носи гледаност-реклами-кеш.
Друг проблем се законите кои не даваат приоритет на македонската програма а ако истите пробаат да ги сменат одма ќе почнат да плачат со човекови слободи и права.

Зарем приватните телевизии треба да го чекаат националниот сервис да почне да продуцира квизови, документарци или домашни серии па и тие да почнат ? Да имаат малку сенс ќе ја искористеа неговата пасивност од аспект на наведените работи и ќе искочеа со поинаква програма која ќе привлечеше гледачи од сите возрасти а притоа да не беа турско-индиски серии.
Проблемот е овде следен. Уредниците кои ги имаат не се доволно креативни да смислат интересен производ кој би донел гледаност-реклами-кеш, па затоа најчесто одат на готова, испробана формула со серија која носи гледаност-реклами-кеш.
Друг проблем се законите кои не даваат приоритет на македонската програма а ако истите пробаат да ги сменат одма ќе почнат да плачат со човекови слободи и права.
Ма не е креативноста проблем, медиумите се ориентираат според побарувачката и интересот на публиката. Се е бизнис. Телевизиите ги боли лево маде за креативноста, тоа што им е важно е гледаноста, бидејќи таа носи профит преку реклами и слично.
Што значи се додека има побарувачка, ќе има и потрошувачка.

Ма не е креативноста проблем, медиумите се ориентираат според побарувачката и интересот на публиката. Се е бизнис. Телевизиите ги боли лево маде за креативноста, тоа што им е важно е гледаноста, бидејќи таа носи профит преку реклами и слично.
Што значи се додека има побарувачка, ќе има и потрошувачка.
Факт е дека гледаат повеќе на профит него ли на квалитет затоа и оваа состојба е никаква. Пак доаѓаме значи на онаа втората готова формула која ја напишав, купуваат готов производ и на него прават кеш. Во однос на креативноста, еве последниве 10 год на некој нека му текне кој проект е измислен и успешен од приватните телевизии ??

Факт е дека гледаат повеќе на профит него ли на квалитет затоа и оваа состојба е никаква. Пак доаѓаме значи на онаа втората готова формула која ја напишав, купуваат готов производ и на него прават кеш. Во однос на креативноста, еве последниве 10 год на некој нека му текне кој проект е измислен и успешен од приватните телевизии ??
Потребата е мајка на иновативноста. Зошто да прават или измислуваат проекти, кога можат со готов производ да имаат гледаност каква што имаат? Затоа немаат потреба, затоа што тоа што го нудат, широките маси масовно го конзумираат.

Убо, а? А ова? :pos:

#ImeGradData (GMT)Akcii
251 milorad stojkovski picku materinu 2013-02-14 16:44
trash.gif
Predloži otstranuvanje

Потребата е мајка на иновативноста. Зошто да прават или измислуваат проекти, кога можат со готов производ да имаат гледаност каква што имаат? Затоа немаат потреба, затоа што тоа што го нудат, широките маси масовно го конзумираат.
Ако не сакаат да измислат или да копираат нешто а целта им е да не трујат со глупи серии, само за да го зголемат профитот, тогаш треба да го примениме она што го потенцираше Сусаро во неговиот пост. Бојкот на телевизиите и пад на гледаноста.

Ако не сакаат да измислат или да копираат нешто а целта им е да не трујат со глупи серии, само за да го зголемат профитот, тогаш треба да го примениме она што го потенцираше Сусаро во неговиот пост. Бојкот на телевизиите и пад на гледаноста.
Па јас одамна ги бојкотирам :)

темава сфатете ја сериозно не се зезајте. пак почнаа да даваат реприза од некоја серија крај 12.00 на пладне на сител :tapp: еден е сиромав и вози мотор, девојата има виткана коса, а другиот што ја сака е богат, има бркови и е грд како ноќ
знам дека играше лани и сеа пак од почеток, а пред тоа друга реприза играше ама не ми текнува која :tapp:
мозоците ни ги отупеа. треба да се превземе нешто, ја сум прва поддршка. почнаа гласовине што ги слушам толку многу да ме иритираат што стварно некогаш ми се повраќа и ми е лошо ама премногу лошо :sick: и можам да станам насилен

Јас велам ако може наместо турски серии да сменат во телетабиси.

Време да се запри ова со серииве. Стварно е претерано, може да почнат да даваат интересни шоуа, квизови, документарци, навечер некој добар филм.. што и да е што нема да му штети на народот. Евентуално може да им го остават султанот да не ги скршат од одма :) .. ај историски е може да се истрпи тоа хаха

Сериите се направени за рационално користење, а не за претерано(и треба без репризи дури и од поминатите серии). :cautious::tapp:

Темава треба да се префрли во Филм и Тв, навистина не знам зошто е во ЧДА.

Да ви кажам сега нешто. Јас сум комплетно против вакви иницијативи. Зошто? Зашто се одраз на луѓето. Какви луѓе таква програма. Ајде да било стара Југославија со една програма и да давале само турски, океј ќе разберам. Ама денес при кабловска, интернет, кина кои работат перфектно и имаат топ програми, човек да ми прави вакви петиции? Не, не ова си е одраз на луѓето.

Баба ми на пример ја разбирам, па и мајка ми. Ама кога 25 годишна девојка ќе ме праша дали гледам Завет?!? И уште ќе ти рече некој, а па што да гледам нема ништо. Како бе нема ништо? Светот на дланка брате, ти си заглавил со Ферхунде. Големи комплименти. Татко ми на 50 години, ги научи програмите со National Geographic и сличните, а 20 годишни дечки не можеле да најдат ништо на ТВ.

Темава треба да се префрли во Филм и Тв, навистина не знам зошто е во ЧДА.

Да ви кажам сега нешто. Јас сум комплетно против вакви иницијативи. Зошто? Зашто се одраз на луѓето. Какви луѓе таква програма. Ајде да било стара Југославија со една програма и да давале само турски, океј ќе разберам. Ама денес при кабловска, интернет, кина кои работат перфектно и имаат топ програми, човек да ми прави вакви петиции? Не, не ова си е одраз на луѓето.

Баба ми на пример ја разбирам, па и мајка ми. Ама кога 25 годишна девојка ќе ме праша дали гледам Завет?!? И уште ќе ти рече некој, а па што да гледам нема ништо. Како бе нема ништо? Светот на дланка брате, ти си заглавил со Ферхунде. Големи комплименти. Татко ми на 50 години, ги научи програмите со National Geographic итн итн, 20 годишни дечки не можеле да најдат ништо на ТВ.
Очигледно ти не си на Близу ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom