Џојстици, гејмпaди, волани...

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Дали покрај тастатурата и маусот користите и џојстик, гејмпед или волан за играње? Мислам на PC играчите. Кои ги користите?
Ја набавив сега страва гејмпед, wireless, force feedback, и мора да ви кажам дека играњето со него е многу подобро од играњето со Т&М.

„Страва“ гејмпедот е овој:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Имав порано многу (различни) џојстици, зашто наголемо играв летачки симулации.. после поради Х причини некако престанав да играм, па сега пак ми се игра, ама немам порт за џојстик на компјутеров :pos:

Има само една работа што би ја земал.. Saitek X52, кој знае - знае, кој не - нека види подоле :)

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Закон е џојстиков, сум го видел у живо, едино што му фали е Force Feedback. A таков кул џојстик би морал тоа да има.
p.s. Сега никој нов компјутер нема game port. Сите нови џојстици се на USB, така да старите џојстици ти наебаа :)
Сигурно има конвертер негде да се продава.

Член од
26 октомври 2005
Мислења
71
Поени од реакции
3
Најдов на интернет страни на кои има шеми, проекти и драјвери за преспојување на гејмпад од супер нинтендо, плејстешн и др. конзоли на компјутер. Има варијанти и со game port и со USB.
Сакам да пробам да преспојам некој гејмпад, чисто онака да пробам нешто сам да изработам, бидејќи се занимавам и со електроника аматерски, не со цел да заштедам на нов гејмпад или слично.
Пробал ли некој од форумов вакво нешто ?
Ако има некој пробано, нека сподели искуства.

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Оправдано ќе сум отсатен овие денови, због овоа чудо:

Need for speed MW разбијаааааааааааааааааам!
Aj и на ваша глава.

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519

e ова чудо мене ме ”зезна” што не положив на колоквиумска недела :) и нормално NFS Most Wanted

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Ама тешко е у пм док се навикнеш. Ти мислиш полесно возењето со волан, ама она е само пореално(и следствено, пуно потешко).

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас имам и волан и гејмпади два и џојстик еден
Воланот ми е аналоген и стварно е мн. потешко да се вози на волан,а џојстиците се тоБ кога треба да играме у друштво Pro Soccer 5 :)

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Auf_Mauf напиша:
Најдов на интернет страни на кои има шеми, проекти и драјвери за преспојување на гејмпад од супер нинтендо, плејстешн и др. конзоли на компјутер. Има варијанти и со game port и со USB.
Сакам да пробам да преспојам некој гејмпад, чисто онака да пробам нешто сам да изработам, бидејќи се занимавам и со електроника аматерски, не со цел да заштедам на нов гејмпад или слично.
Пробал ли некој од форумов вакво нешто ?
Ако има некој пробано, нека сподели искуства.
imam probano i mi izgore maticnata i napojvanjeto

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Ја имам два гејпади и еден волан со форс фидбек ама нема мењач и тоа најмногу ме нервира. џојстик неам пошто не игра летачки симулации и не ми бил потребен до сега за ни една игра. со гејмпадите порано играв про еволушн, ама слабо играм фудбал па почесто играм игри ко принс оф персиа.

еве најдоф и сликa од воланот

Член од
10 август 2006
Мислења
104
Поени од реакции
1
јас имам гејмпад и стварно е закон..иако е стар околу година дена и нема вибрации сепак врши работа..и јас играм Prince of Persia али е доста тешко...а за тој што ја отворил темава колку пари го зема тој гејмпад?

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Имам и gamepad и волан... ама воланот не го користам а мн. имав желба да имам

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Имам дома Gamepad и Joystick и двата се Gembird, Joypadot е супер, имав таков и претходно али на кај еден другар ми беше и нешто му се скршило кај стрелките мислам и му го оставив тој и си земав нов ист таков. Joystickot мн го немам играно, единствено на Flight Simulator X, Falcon, Enemy Engaged 2 и не ми текнува дали на уште некоја игра али не ми прави нешто посебно мерак, очекував повеќе, може и не сум мн човек за Joystick :)

H

HCL

Гостин
Имам еден Joystick и еден Gamepad, релативно стари, башка не ги користам.

Има само една работа што би ја земал.. Saitek X52, кој знае - знае, кој не - нека види подоле :)

Хехе, другарче едно мое го има, си го набави додека беше во Германија. Жими се секој пат кога му одам дома се повеќе и повеќе се мислам дали да ризикувам другарство за ова.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Јас имам џојстик Logitech и ми врши работа...Особено кога играв Devil may cry :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom