Кој е подобар готвач, мажот или жената?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Готвам!, варам, печам, поховам, пржам, месам..... готвењето ми е големо задоволство и барем 5 дена во неделата јас сум главен кувар дома.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Да не се фалам, ама како му го зедов редот на топеното сирење...Мхм, мхм...:love:
Сега со чаден кашкавал и со моцарела го правам.
Да не ти биде заповедано, ако не ти е мака, де шкртни рецепт во "Секакви рецепти". :)

На темата.
Мажите се далеку повични во кујна. И никад не сум можела да сконтам зошто е тоа така, ама така е. Ко да имаат подобар сенс за наросување мирудии.

Со тоа што треба да се знае едно нешто. Маж се пушта во кујна само кога намераваш да правиш генералка или пак бараш нешто одамна загубено и закопано, а знаеш дека ти се мотка тука некаде низ полиците. Бидејќи ...

маж во кујна = после мене потоп

Мушмули! :love:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И јас тврдам дека имаат повеќе нерви за готвење, но после нив во кујна не се влегува сите садови само он може да ги извади и извалка.
Ако ти се чисти шпорет и ти се мијат садови пола ден слободно пушти го.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
И јас тврдам дека имаат повеќе нерви за готвење, но после нив во кујна не се влегува сите садови само он може да ги извади и извалка.
Ајде бе имате машини за садови, само да се плачело...:rolleyes:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
маж во кујна = после мене потоп

Мушмули! :love:
Со какви мажи сте имале бе работа?
Навечер се пушта машина али обавезно преку ноќ се ствара по некоја шоља.. филџан, пајнче, чаши, виљушка, сето то сабајле после појадок го мијам на раце заедно со работите од појадокот ме нервира и во умивалник да ги гледам. После готвење, шпоре.. ронки.. посудки со зачини, миродиии, прснато масло, се уредно назат, собрано прибрано исчистено. Не е дека треба да се објасни Кошиевиот критериум на конвергација на низови.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Moже мажите се бољи готвачи од жените, само поради фактот дека поретко (читај еднаш годишно :eek:) се мотаат у кујна.
Ко ќе ми зготви љубениот бољи бурек, кроасани, увијачи, гравче тавче, свинско печење, телешки шницли од мене..... тогаш јавно ќе го пофалам. Ама и кујната да свети после неговото готвење :icon_lol:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.398
Поени од реакции
24.110
Moже мажите се бољи готвачи од жените, само поради фактот дека поретко (читај еднаш годишно :eek:) се мотаат у кујна.
Ко ќе ми зготви љубениот бољи бурек, кроасани, увијачи, гравче тавче, свинско печење, телешки шницли од мене..... тогаш јавно ќе го пофалам. Ама и кујната да свети после неговото готвење :icon_lol:
Ова едноставно не е точно.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.398
Поени од реакции
24.110
Миеш садови?
Тука збораме за готвење или за чистење:confused:.
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 21:28 ---
Дај рецепт тогаш за татлии :pipi:
И ме интересира одговорот на прашањето шо ти го постави леандра.
Татлиите се репер за колку некој знае да готви или?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Тука збораме за готвење или за чистење:confused:.
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 21:28 ---

Татлиите се репер за колку некој знае да готви или?
Не се репер, јас само побарав рецепт пошо ти тврдиш дека моето мислење не е точно.

Kajgana Shop

На врв Bottom