Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Nessa Alcarin мила девојко.
Јас не би имала толку доверба во типот после неговото инсистирање да дојде порано додека го нема дечко ти.Типот сигурно има некаков план па затоа ке те замолам да бидеш претпазлива и идејата за да викнеш некој пријател додека е тој таму не ти е лоша.Ако имаш некој во план супер но доколку не ти испадне планот за друштво плус најди изговор да не доага типот и нека одложи за следната недела.Но сама не останувај.
Рамнодушноста на твојот партнер е тоа што најмногу ме изненади во твојот проблем но јас не би се согласила дека ти прави тест зошто мислам дека е доволно возрасен типот за вакви играчки.Досега си му ја докажала својата верност сигурно па зошто да се изложи типот на вакви непотребни работи?:facepalm:Освен ако е незрел де но тоа е веке друга приказна но јас не можам да му судам каков е бидејки не го знам.
Јас предлагам уште еднаш да разговараш со него за таа тема...По втор пат потруди се да не биде на крај приказната Ти реков ми рече па да испаднеш виновна. :)

Сепак на крајот одлуката е твоја :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ај да видам што ќе кажете....
За време на летниот одмор (август), се вклучив во скајп конверзација во која беа дечко ми и еден тип од Чешка (да го наречеме Х). Се уште контактираме групно сите, разменуваме мислења, пуштаме камери, се зезаме, гејмаме заедно (добро они двајца повеќе гејмат јас немам време до толку). Е сега ако дечко ми му беше гејм бади 24/7, јас му бев советник за љубовни проблеми. За Нова Година не канеше да одиме кај него во Чешка, но поради работни обврски јас одбив со договор дека ќе го чекаме да дојде он за наредното лето 2013.
Пред една недела типот раскина со девојка му, и е во тешка депресија. На неколку наврати го наговарав да не направи некаква глупост. Е сега негово решение, за полесно да ја преболи и да излезе од депресијата е, да дојде во Скопје кај мене (дечко ми моментално е во Струмица). Договорот беше да дојде во март (кога ќе дојде и дечко ми), но поради ситуацијата во која е, он инсистира да дојде уште овој викенд. Доколку дојде овој викенд јас ќе треба да сум сама со него во ист стан една недела (пред дечко ми да се ослободи од обврски и да ни се придружи). Бидејќи не сум сама му кажав да разговара со дечко ми и да го праша дали и он се согласува. Разговорот се одвивал вака: Х - Јас сакам да дојдам за Скопје, на Неса ќе и биде поудобно ако и ти си присутен, но искрено јас сакам да поминам една недела со неа, бидејќи знам дека ќе плачам за да ми помине раскидот, а нема да можам да сум слободен пред тебе. :mad: На сето тоа дечко ми ништо не одговорил, туку мене ми напиша: Епа така ти е кога си преслободна со луѓето. ( и ми прати вакво :D)
Ај што не можам него да го дешифрирам дали му е се едно и дали се согласува, од друга страна пак ми е страв Х да не направи некаква глупост, зошто последните недела дена муабетите му се : Немам никој, што правам јас со животот, немам причина да живеам, би било подобро да умрам, си купив пиштол се мислам дали да го употребам.
Знам дека можам да му помогнам, да премине преку раскидот, му помогнав и со претходниот преку скајп, но за овој очигледно скајп не е доволен и му треба малце да се излуфтира.
и ботом лајн ис ШТО ДА ПРАВАМ????
Oдмиј се

шала на страна, но имате скајп имате комуникации значи запна да има и физички контакт во тоа пребродување... се шо можеш да му кажеш, можеш и преку скајп и со камера да се гледате и на микрофон и со куцање, али не, тој мора да биде на 20 сантима од тебе ко ќе ти кажува тужне приче башка мора да е тука кога си сама.... мене ми е ова доста чудно, си замислувам како нема никој таму од негови роднини приатели со кој може да се прбродува туку мора да дојде 3000 километри далеку кај женска чиј дечко нема да биди со неа ... хммм знаеш... ми текна мене лани ми умре кучето, германски боксер... многу го сакав, а ене кај е Скопје...

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
на мене само една работа не ми е јасна. Зошто прашањето во љубовни проблеми кога си кажа дека нема да го изневериш дечкото.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Ај да видам што ќе кажете....
За време на летниот одмор (август), се вклучив во скајп конверзација во која беа дечко ми и еден тип од Чешка (да го наречеме Х). Се уште контактираме групно сите, разменуваме мислења, пуштаме камери, се зезаме, гејмаме заедно (добро они двајца повеќе гејмат јас немам време до толку). Е сега ако дечко ми му беше гејм бади 24/7, јас му бев советник за љубовни проблеми. За Нова Година не канеше да одиме кај него во Чешка, но поради работни обврски јас одбив со договор дека ќе го чекаме да дојде он за наредното лето 2013.
Пред една недела типот раскина со девојка му, и е во тешка депресија. На неколку наврати го наговарав да не направи некаква глупост. Е сега негово решение, за полесно да ја преболи и да излезе од депресијата е, да дојде во Скопје кај мене (дечко ми моментално е во Струмица). Договорот беше да дојде во март (кога ќе дојде и дечко ми), но поради ситуацијата во која е, он инсистира да дојде уште овој викенд. Доколку дојде овој викенд јас ќе треба да сум сама со него во ист стан една недела (пред дечко ми да се ослободи од обврски и да ни се придружи). Бидејќи не сум сама му кажав да разговара со дечко ми и да го праша дали и он се согласува. Разговорот се одвивал вака: Х - Јас сакам да дојдам за Скопје, на Неса ќе и биде поудобно ако и ти си присутен, но искрено јас сакам да поминам една недела со неа, бидејќи знам дека ќе плачам за да ми помине раскидот, а нема да можам да сум слободен пред тебе. :mad: На сето тоа дечко ми ништо не одговорил, туку мене ми напиша: Епа така ти е кога си преслободна со луѓето. ( и ми прати вакво :D)
Ај што не можам него да го дешифрирам дали му е се едно и дали се согласува, од друга страна пак ми е страв Х да не направи некаква глупост, зошто последните недела дена муабетите му се : Немам никој, што правам јас со животот, немам причина да живеам, би било подобро да умрам, си купив пиштол се мислам дали да го употребам.
Знам дека можам да му помогнам, да премине преку раскидот, му помогнав и со претходниот преку скајп, но за овој очигледно скајп не е доволен и му треба малце да се излуфтира.
и ботом лајн ис ШТО ДА ПРАВАМ????
Имам другар што живее во Чешка (Македонец) и вели: овие се толку лигави мажи, толку се лузери, само се жалат, само цвикаат за сè и сешто, како да не знаат што со себе.

Со други зборови: нему муабетот за самоубиство му е начин да привлекува девојки. Очигледно има тука нешто бидејќи функционира кај тебе, Nessa Alcarin.

Со трети зборови: ти + X - кој_и_да_e_друг = секс.

Кажи му го ова на дечко ти, пред типот да дојде кај тебе да спие. Ако дечко ти го знаел ова порано, не знам дали би се согласил. И, по секако, полесно му е нему од Струмица да дојде до кај тебе, отколку на X од Чешка да дојде до кај тебе, па нека не изведува, откако ќе му кажеш.

Јасно, секогаш е можно да има исклучоци, т.е. можеби баш X не е дел од мнозинството Чеси што се такви, па може да испадне дека добро ќе си поминете. Дали сакаш да ризикуваш?

На твое место, би повикал другарка што е сингл, да спие или со тебе или со него. Па нека бидне што бидне со неа - ако се забиднат, ти ќе си се повлечеш и мирно ќе си спиеш дури не дојде дечко ти.

Како и да е, со лесно.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Од целата приказна, дечкото ми е најјак лик :vozbud:
На второ место е Nessa.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Од целата приказна, дечкото ми е најјак лик :vozbud:
На второ место е Nessa.
Да те запознаам со него.. :D
Нема простор кај нас за љубомора, си имаме толеранција затоа и опстанавме 12 години заедно. Разговаравме и излезе дека тоа што го одлучив (типот да не доаѓа се додека дечко ми не е во Скопје) и нему му одговара. Не е работата да ми забранува работи, зошто и јас не забранувам. И да се согласев да бидам сама со Х, пак немаше да ми се налути или да прави драми...
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 18:33 ---
на мене само една работа не ми е јасна. Зошто прашањето во љубовни проблеми кога си кажа дека нема да го изневериш дечкото.
Во една врска изневерувањето е најмал проблем. За да опстане врската, доколку го сакаш партнерот, ќе се обидеш твоите постапки да не го повредуваат. Доколку ти мислиш дека нешто е ок, а тој не мисли така, тогаш се наоѓа нешто за кое не можете да се погодите и почнуваат проблемите. Зависи и колку си спремен да жртвуваш и колку си толерантен. Сепак ако јас сум со него во врска не значи дека му припаѓам нему и не можам да размислам што би било добро за нашата врска (па он мора да ме води).
Муабетот овде повеќе ми беше за:
1. Дали е паметно непознат човек да примиш во својот дом.
2. Не ја сфаќав реакцијата на дечко ми, мислев дека ќе ми биде лут поради барањето на типот да помине време со мене сам, но сега сфаќам дека ме знае доволно добро па немало причина за паники и љубомори од негова страна, зошто иако јас не сум била сигурна во себе (како ќе постапам) он бил сигурен во мене. :)

плот твист: Чехот се налути. Не се налути баш, туу рече дека сака да помине време со мене кога ќе биде по среќен и расположен, а не кога е ваков депресивен. ;)

M

Muranyi

Гостин
Не е работата дали ќе дојде до изневерување. Знам дека нема да го изневерам, работата е дали доколку би останала сама со типот неколку дена, би било фер кон дечко ми. Значи збориме за непознат, негов гејм другар.
Ако бев сама немаше да чувствувам грижа на совест. Но знам дека доколку стојат обратно работите, тој да треба да прибере некоја моја скајп другарка, јас би дозволила, но би се чувствувала ужасно.
Штом велиш дека во истата ситуација ти би се чувствувала лошо,фер би било од твоја страна да го откажеш барањето на Чехот да дојде една недела порано,без присуство на дечко ти.И јас би постапил исто како дечко ти,со оглед на тоа што ти си возрасна и зрела девојка и можеш сама да пресудиш што е а што не е правилно.
Освен во случај да си од тој тип на девојки кои немаат мозок и чекаат дечко им да мисли за нив,а претпоставувам не си таква.
На крај краева,дали од великодушност и алтруизам ќе се согласиш да имаш секс со Чехот,ако тој во даден момент се закани пред тебе дека ќе се самоубие ако не легнеш со него?:love:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Колку години си иначе брат ако не е тајна
значи имам време јас
ако не сакаш да кажиш годините јавно пиши ги во порака да знам уш колку фора имам да си терам живот :D
Ти уште малку ќе почнеш да прашуваш што да јадеш, бе дечко. Јас уопште не те разбирам: прашуваш дали после 4 години да се жениш со девојката со која си сега, зашто таа е матреијално обезбедена? :facepalm:
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 20:02 ---
@Nessa Alcarin

Многу чудна ситуација, ама една работа е да прибереш некој познат, што го знаеш со години, а друга работа е некој што воопшто не знаеш кој е. Дури и дечкото да е во СКопје.
Ако сака Чехот може да го дружите на кафе, на излегуваање, тоа, да, ама да ти се плесне на гости на еден месец!! Тоа го нема никаде.
И тој пак, без осет! Нит му е гајле дали ќе ви направи проблеми во врската, ниту дали ќе пречи, ништо. Нему му текнало и сега, бегајте гуштери и змии...

Дечкото твој те тестира и верувај дека кога и да е ќе ти трие сол на носот затоа што за малку ќе го примеше Чехот. И ќе ти каже: Голема си, нема јас да те учам.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606

RexDeus

Просветлен
Член од
14 февруари 2013
Мислења
27
Поени од реакции
16
Пак ќе кажам - Don't feed the attention whore!
Не бара девојкава совет, туку публика. Зошто? Па каде е нејзиниот "љубовен проблем" во приказнава, која е трагикомична сама по себе? Љубовен проблем имал чехот, не таа.

Девојкава со приказнава, како што гледам сака на форумскиов аудиуториум да му докаже дека е морална, со алтруистички карактер, несебична.....итн, итн. Со други зборови светица! Но ете беља работа се нашол некој Чех, кој сака да и дојде дома! Читај - Јас сум ем поштена, ем по мене трчаат мажите...и тоа дури од Чешка! И се ќе беше тоа супер, да не го кажа следново:
Во една врска изневерувањето е најмал проблем.
Хм.....Значи драги публикуме, јас на дечково од август му бев љубовен советник, и тој сега раскина со девојка му и сака да се убие(I wander why), и поради тоа сака да дојде кај мене за да се исплаче, ама му е срам од дечко ми, па ќе дојде кога јас сум сама?! :vozbud: Не дека јас предходно сум примила некого дома или недај боже пак секс да сум имала, туку едноставно поради мојoт чист алтруистички карактер.
И како хепиенд на приказнава, нашата хероина го одбива клетиот чех, тој се лути а љубовта меѓу Неса и дечко и Цути!! (Би ве замолил за аплауз).
Се прашувам зошто не сум изненаден што дечково завршил вака? Но од друга страна не би бил изненаден ни кога пироман не би успеал да изгасне пожар.

Бидејќи сепак темава е за совети во врска со љубовта, еве еден од мене драга Nessa Alcarin:
Немој повеќе да бидеш советник никому, кога станува збор за љубовни врски.;)

П.С. Сега следува делот кога Неса ќе ви објасни дека јас сум затуцан и нема да станам просветлен, затоа што не ги прифаќам егоистите, патолошките лажговци, зависниците од внимание и сличен џган.
:love:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
И да се согласев да бидам сама со Х, пак немаше да ми се налути или да прави драми...
Па затоа и ми е најјак лик. На странец од интернет што не го познаваш да му кажеш "Да, слободно оди во станот на девојка ми без разлика што ќе бидете сами, сеедно ми е, ок е" :cautious::cautious:
А ти си ми #2 поради фактот што воопшто и размислуваш и правиш муабет со дечко ти да примиш странец - плачипичка кој демек ќе се самоубивал, што не го познаваш и со истиот да бидеш сама во станот. :cautious:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
П.С. Сега следува делот кога Неса ќе ви објасни дека јас сум затуцан и нема да станам просветлен, затоа што не ги прифаќам егоистите, патолошките лажговци, зависниците од внимание и сличен џган.
:love:
Сега следува делот во кој јас те проверувам кој дупли ник си :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Па затоа и ми е најјак лик. На странец од интернет што не го познаваш да му кажеш "Да, слободно оди во станот на девојка ми без разлика што ќе бидете сами, сеедно ми е, ок е" :cautious::cautious:
А ти си ми #2 поради фактот што воопшто и размислуваш и правиш муабет со дечко ти да примиш странец - плачипичка кој демек ќе се самоубивал, што не го познаваш и со истиот да бидеш сама во станот. :cautious:
Ако постојано се плашиме од што може да ни се случи, ништо нема да направиме во животот и ќе си умреме страшливци. Не ми е проблем мене, ако некој побара помош да му ја понудам. Значи понудата Чехот да дојде во Македонија стои. Единствен услов кој го нудам и нема да да попуштам е да биде додека има некој со мене. Не дека се плашам за себе, се плашам за Чехот. :D
п.с. Доколку на некој му смета тоа што пишувам, нека не отвара љубовни проблеми, или нека ме игнорира. Повеќе од јасно е дека луѓето читаат тоа што им одговара а не што е напишано. Не сакам да се објаснувам и да се правам богородица, развиваме дискусија и споделуваме мислења. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom