Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

N

Nessa Alcarin

Гостин
Nessa Alcarin а да викнеш другар/другарка да поседи со вас двајца таа недела? Као ненајдено било нешто ептен, ради работа дрн дрн јариња? :)
абе срц тоа се убаво ама ќе треба да спие другарката со мене во ист кревет! (а Х да спие на другиот)
Шкорпион, срц ќе ме дружиш ли една недела? :)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
абе срц тоа се убаво ама ќе треба да спие другарката со мене во ист кревет! (а Х да спие на другиот)
Шкорпион, срц ќе ме дружиш ли една недела? :)
Абе ти битно да не бидеш преблиска со него, за распоредот за спиење ќе средиш нешто

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ај да видам што ќе кажете....
За време на летниот одмор (август), се вклучив во скајп конверзација во која беа дечко ми и еден тип од Чешка (да го наречеме Х). Се уште контактираме групно сите, разменуваме мислења, пуштаме камери, се зезаме, гејмаме заедно (добро они двајца повеќе гејмат јас немам време до толку). Е сега ако дечко ми му беше гејм бади 24/7, јас му бев советник за љубовни проблеми. За Нова Година не канеше да одиме кај него во Чешка, но поради работни обврски јас одбив со договор дека ќе го чекаме да дојде он за наредното лето 2013.
Пред една недела типот раскина со девојка му, и е во тешка депресија. На неколку наврати го наговарав да не направи некаква глупост. Е сега негово решение, за полесно да ја преболи и да излезе од депресијата е, да дојде во Скопје кај мене (дечко ми моментално е во Струмица). Договорот беше да дојде во март (кога ќе дојде и дечко ми), но поради ситуацијата во која е, он инсистира да дојде уште овој викенд. Доколку дојде овој викенд јас ќе треба да сум сама со него во ист стан една недела (пред дечко ми да се ослободи од обврски и да ни се придружи). Бидејќи не сум сама му кажав да разговара со дечко ми и да го праша дали и он се согласува. Разговорот се одвивал вака: Х - Јас сакам да дојдам за Скопје, на Неса ќе и биде поудобно ако и ти си присутен, но искрено јас сакам да поминам една недела со неа, бидејќи знам дека ќе плачам за да ми помине раскидот, а нема да можам да сум слободен пред тебе. :mad: На сето тоа дечко ми ништо не одговорил, туку мене ми напиша: Епа така ти е кога си преслободна со луѓето. ( и ми прати вакво :D)
Ај што не можам него да го дешифрирам дали му е се едно и дали се согласува, од друга страна пак ми е страв Х да не направи некаква глупост, зошто последните недела дена муабетите му се : Немам никој, што правам јас со животот, немам причина да живеам, би било подобро да умрам, си купив пиштол се мислам дали да го употребам.
Знам дека можам да му помогнам, да премине преку раскидот, му помогнав и со претходниот преку скајп, но за овој очигледно скајп не е доволен и му треба малце да се излуфтира.
и ботом лајн ис ШТО ДА ПРАВАМ????

А

Атомската мравка

Гостин
Значи најлесно што можев да направам кога ми го збореше тоа е да го блокирам од скајп, но ако направеше некоја глупост (куршум во чело) немаше да можам да живеам со тоа. Затоа се решив јас како по психички стабилна личност да му се најдам како другар.
Да сте дружеле предходно да се имате видено повеќе пати ајде може некако, ама за некој што го знаеш преку интернет одма прва посета и директно кај тебе да седи некако не ми е нормално + баш кога дечкоти не се наоѓа во градот..

Идејата со Шкорпион ти е добра може ќе се роди и нова љубов па ќе стане Шкорпион чешки зет :icon_lol:

N

Nessa Alcarin

Гостин
Да сте дружеле предходно да се имате видено повеќе пати ајде може некако, ама за некој што го знаеш преку интернет одма прва посета и директно кај тебе да седи некако не ми е нормално + баш кога дечкоти не се наоѓа во градот..

Идејата со Шкорпион ти е добра може ќе се роди и нова љубов па ќе стане Шкорпион чешки зет :icon_lol:
Ама и дечко ми малце ме зачуди. Јас мислев дека он ќе ме одбрани во стил, не може Х да доаѓаш додека јас не сум таму. А нему му е сеедно, имал доверба во мене. :pos:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ама и дечко ми малце ме зачуди. Јас мислев дека он ќе ме одбрани во стил, не може Х да доаѓаш додека јас не сум таму. А нему му е сеедно, имал доверба во мене. :pos:
Јали е до доверба јали знае колку вредиш па си вика пушти нека прави шо сака нема кај да иде.

А

Атомската мравка

Гостин
Или те тестира :cautious: иако он требало да одлучи, сепак негов гејм другар бил.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Или те тестира :cautious: иако он требало да одлучи, сепак негов гејм другар бил.
Е тоа ми е и мене, он го познава подолго од мене. Плус страв ми е малце да бидам сама со човек кој не го познавам, а од друга страна не сум човек што остава некој со самоубиствени мисли на цедило.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ти ќе кажеш нешто паметно или само ќе ме навредуваш?
Не далеку од тоа, тоа е само мое мислење не мора да значи дека е исправно или дека е точно најмалку навреда. :)
Обично кога некого не го боли стапот за тоа кој е со девојкаму тоа значи дека ама ич не го боле или па е сигурен дека нема кај да бега пошто ја познава и знае колку му вреди девојката па не се чувствува загрозен пошто е сигурен дека никој друг не ја прибира ни под разно, тоа ти е како патарушка пушти ја од гулубарник у гулубарник никој не ја прибира и пак ќе се врати.

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
Сигурно дека не му е сеедно. Како што кажа Атомската мравка или те тестира или нешто друго.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Е тоа ми е и мене, он го познава подолго од мене. Плус страв ми е малце да бидам сама со човек кој не го познавам, а од друга страна не сум човек што остава некој со самоубиствени мисли на цедило.
Значи ти било кој има такви мисли да ти се обрати, ќе го прибереш по дома?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Сигурно дека не му е сеедно. Како што кажа Атомската мравка или те тестира или нешто друго.
Другото е дефинитивно после години и години нема шо да се тестира ја знаеш како дише и кој и се можностите :)

Kajgana Shop

На врв Bottom