Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Иста случка и со еден мој комшија се зеде на22години и за 2месеци се разведија..

Далеку од спонозруша хаха али морам да мислам за иднината во животот да не патам и да не стојам во едно исто место и да се борам за корка леб
Дали мислиш дека можеш да земеш богата и она тебе да те рани? Не мислиш дека ќе те исклоца некој ден? :)

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Што мислете за ова
Заедно сме подолго време и се гледам со девојката скоро секоја ден.Многу е добра на карактер не знае да повреде ептен добро девојче.
Пред 1месец таткои и почина значи дома сама е со мајкаи.
Што мислете за брак со таква девојка?
Дали може набрзо да падне бракот од причини да нема помош од нејзините од моите така и послабо можат ...свадбата нема да биде тоа го зборувам ова во план 4години напред сега сум 20год планирам за 24 хаха
Или да бркам некоја друга ае помош
Не сакам да те навредам,ама ова што го прашуваш,во најмала рака е најглупавото прашање од еден млад човек.Како можеш да помислиш да оставиш некоја која е добра,ти се допаѓа,само поради тоа што можеби ќе нема пари.Ако навистина ти се допаѓа,ти е убаво со неа,треба да се трудиш да успееш,ќе завршиш факултет,ќе работиш и ќе имаш за пристоен живот.Ако пак го бираш полесниот начин,барај друга,со која ќе имаш пари,но треба да знаеш дека многу веројатно ќе бидеш несреќен со неа,ќе те контролира со пари и најлошо од се,ќе бидеш спонзоруша,а маж што е спонзоруша незаслужува да е маж.Одлучи си сам.

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Што мислете за ова
Заедно сме подолго време и се гледам со девојката скоро секоја ден.Многу е добра на карактер не знае да повреде ептен добро девојче.
Дали може набрзо да падне бракот од причини да нема помош од нејзините од моите така и послабо можат ...свадбата нема да биде тоа го зборувам ова во план 4години напред сега сум 20год планирам за 24 хаха
Барај си друга.
Поштеди го девојчето од морон како тебе, доволна несреќа и е загубата на татко и.

Член од
12 февруари 2013
Мислења
7
Поени од реакции
1
I jas
ne znam so e precka deka e bez tatkooo bas sega i trebas najmnogu....ali izgleda ne ja sakas pa naojgas sega pricina zalnoo :/

L

.Lost Angel.

Гостин
Иста случка и со еден мој комшија се зеде на22години и за 2месеци се разведија..

Далеку од спонозруша хаха али морам да мислам за иднината во животот да не патам и да не стојам во едно исто место и да се борам за корка леб
Ајде да речеме дека ќе ја земеш така? и мислиш дека таа цел живот тебе ќе те рани? а ти со сите четири во вис? запрашај се себе си и ќе си го пронајдеш одговорот. И уште нешто ако е добра зарем треба ти тоа да го заупотребуваш? И дај не зафркавај маж си земи сам направи нешто во животот не чекај од друг, во ред е да си бараш соживотен партнер со кој ќе имаш во иднина но да заупотребуваш нечија добрина и при тоа да чекаш да те рани тебе некој верувај дека не е во ред и можеби ќе ја земеш но за долго тоа нема да биде. Затоа не влегувај во филм размисли си добро и поздрав.

Член од
12 февруари 2013
Мислења
5
Поени од реакции
0
Ne е работата за тоа да помогнат туку по друго е кога таа има родители и јас поинаков живот ке биде Али јбг судбина.Или мислите дека ке нема разлика и во самостојниот живот ќе биде поинаку ?

Член од
12 март 2011
Мислења
376
Поени од реакции
1.234
Ne е работата за тоа да помогнат туку по друго е кога таа има родители и јас поинаков живот ке биде Али јбг судбина.Или мислите дека ке нема разлика и во самостојниот живот ќе биде поинаку ?
Планираш на 20 за 24, почудно нешто немам видено. Ти што си ги правиш плановите дома не излегува истите на пазар така да не му ја тупи уште од сега многу работава и уживај со девојката. Велиш добра е, чим е добра не ја пропуштај, а за тие 4 години многу работи можи да се случат.

Член од
22 март 2012
Мислења
68
Поени од реакции
57
Иам мал проблем ... пред некое време ви се обратив ... ова она глупости ... Со тоа девојче решив работа и се фативме одиме некое време ,ама пред да се фатиме со оваа имаше едно друго девојќе што го свиѓав и ме свиѓаше ,а и после ова ништо не се смени се остана така уште се свиѓаме , но ја сакам да останем со сегашната ,ама нејќам да ја изгубам и другава што да правам? п.с ко резерва на фифа да ми биде :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Што мислете за ова
И јас на твој години планираф до 24 да сум женет, до 25 да иам дете, ама нит едното нит другото се реализира. Сега па, претпоследно на списоко ми е да се женам, последно ми е самоубиство. Така да, мојш да планираш до задутре..

Член од
12 февруари 2013
Мислења
5
Поени од реакции
0
И јас на твој години планираф до 24 да сум женет, до 25 да иам дете, ама нит едното нит другото се реализира. Сега па, претпоследно на списоко ми е да се женам, последно ми е самоубиство. Така да, мојш да планираш до задутре..
Колку години си иначе брат ако не е тајна
значи имам време јас
ако не сакаш да кажиш годините јавно пиши ги во порака да знам уш колку фора имам да си терам живот :D

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Колку години си иначе брат ако не е тајна
значи имам време јас
ако не сакаш да кажиш годините јавно пиши ги во порака да знам уш колку фора имам да си терам живот :D
Мислам дека можиш да видиш на профил... инаку 25 имам.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ај да видам што ќе кажете....
За време на летниот одмор (август), се вклучив во скајп конверзација во која беа дечко ми и еден тип од Чешка (да го наречеме Х). Се уште контактираме групно сите, разменуваме мислења, пуштаме камери, се зезаме, гејмаме заедно (добро они двајца повеќе гејмат јас немам време до толку). Е сега ако дечко ми му беше гејм бади 24/7, јас му бев советник за љубовни проблеми. За Нова Година не канеше да одиме кај него во Чешка, но поради работни обврски јас одбив со договор дека ќе го чекаме да дојде он за наредното лето 2013.
Пред една недела типот раскина со девојка му, и е во тешка депресија. На неколку наврати го наговарав да не направи некаква глупост. Е сега негово решение, за полесно да ја преболи и да излезе од депресијата е, да дојде во Скопје кај мене (дечко ми моментално е во Струмица). Договорот беше да дојде во март (кога ќе дојде и дечко ми), но поради ситуацијата во која е, он инсистира да дојде уште овој викенд. Доколку дојде овој викенд јас ќе треба да сум сама со него во ист стан една недела (пред дечко ми да се ослободи од обврски и да ни се придружи). Бидејќи не сум сама му кажав да разговара со дечко ми и да го праша дали и он се согласува. Разговорот се одвивал вака: Х - Јас сакам да дојдам за Скопје, на Неса ќе и биде поудобно ако и ти си присутен, но искрено јас сакам да поминам една недела со неа, бидејќи знам дека ќе плачам за да ми помине раскидот, а нема да можам да сум слободен пред тебе. :mad: На сето тоа дечко ми ништо не одговорил, туку мене ми напиша: Епа така ти е кога си преслободна со луѓето. ( и ми прати вакво :D)
Ај што не можам него да го дешифрирам дали му е се едно и дали се согласува, од друга страна пак ми е страв Х да не направи некаква глупост, зошто последните недела дена муабетите му се : Немам никој, што правам јас со животот, немам причина да живеам, би било подобро да умрам, си купив пиштол се мислам дали да го употребам.
Знам дека можам да му помогнам, да премине преку раскидот, му помогнав и со претходниот преку скајп, но за овој очигледно скајп не е доволен и му треба малце да се излуфтира.
и ботом лајн ис ШТО ДА ПРАВАМ????

А

Атомската мравка

Гостин
Немам никој, што правам јас со животот, немам причина да живеам, би било подобро да умрам, си купив пиштол се мислам дали да го употребам.
Ти прави вакви ненормални муабети, го познаваш само преку интернет скајп и плус е странец и ќе му дозволиш да живее со тебе во станот ? Малце не ти е паметна идејата освен ако е богат па го извадиш на прав пат па и да добиеш нешто ти :D

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ти прави вакви ненормални муабети, го познаваш само преку интернет скајп и плус е странец и ќе му дозволиш да живее со тебе во станот ? Малце не ти е паметна идејата освен ако е богат па го извадиш на прав пат па и да добиеш нешто ти :D
Значи најлесно што можев да направам кога ми го збореше тоа е да го блокирам од скајп, но ако направеше некоја глупост (куршум во чело) немаше да можам да живеам со тоа. Затоа се решив јас како по психички стабилна личност да му се најдам како другар.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Nessa Alcarin а да викнеш другар/другарка да поседи со вас двајца таа недела? Као ненајдено било нешто ептен, ради работа дрн дрн јариња? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom