A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ајде помош ако може...
Значи имам рутер од т-хоме од тој белиот и сакам да го приклучам на модемот од кабелскиот интернет....и кога го правам тоа сијаличките на рутерот од т-хоме вртат (како да бара некоја линија а притоа имам интернет) а пред тоа од т-хоме интрнетот кога ми беше ми светеа 1-2 не вртеа нон-стоп! да не знае некој како да го подесам да се смири
LAN кабелот од кабелскиот интернет стави го во LAN на рутерот, не во WAN или ADSL така би требало да ти работи.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
овие се dns на one?
217.16.69.1
217.16.69.3

OIU

Член од
21 декември 2012
Мислења
124
Поени од реакции
261
Sakam da prasam na ovaa stranata https://esmetka.one.mk/ za da se logrash treba da se javis na 181 i tamu da ti kazat username i password?
I kako izgleda detalnata smetka za post pejd mobilna? Kazuva kolku povici , kon koi broevi, kolku traat? I porakite dali gi pokazuva?
Ve molam odgovor!!!!

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.575
Поени од реакции
932
Da treba da se javis na 181 za da se registrirash i cim zavrsis ke ti pratat email so usernsme i password i cim se logirash ke go smenish passwordot...a za post paid mobilna ne znam poso samo fiksna koristam za pregled na povici i ima izvestaj kolku trael sekoj povik i kon koj broj i kolku kosta....

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Дечки дали некој имал сличен проблем со интернетот. Значи се си работи како што треба ама штом уклучам торент одма паѓа па ке го конектирам повторно и по некое време пак паднал и т.н. Иначе преку WiFi сум а рутерот ми е cisco linksys.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.102
Поени од реакции
1.378
Има ли некој проблем со отварање на zamunda.net ? Мене се ми отвара само тоа не

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Може некој да објасни што е фората сто никад у две години не сум поминал 10 гига до половина на месецот а сеа покажува дека 15 гига имам потрошено?Дали некој друг осетил нешто вакво?
Тековен месец 1.2013
Потрошен сообраќај 15.915,67 MB

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Дечки од што можи да е секогаш кога ке уклучам торент интернетот ми паѓа? Да се јавам во ОНЕ да прашам и дали да кажам дека на торент ми паѓа?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Дали ОНЕ наскоро ќе понуди оптички интернет, дали работат на тоа? Има ли некој инфо?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Дечки од што можи да е секогаш кога ке уклучам торент интернетот ми паѓа? Да се јавам во ОНЕ да прашам и дали да кажам дека на торент ми паѓа?
Како тоа ти паѓа? Комплетно дисконектирање имаш или?
Само на торент ти се случува? Дали имаш ADSL или WADSL?
Дали ОНЕ наскоро ќе понуди оптички интернет, дали работат на тоа? Има ли некој инфо?
Тешко.....

Kajgana Shop

На врв Bottom